Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

MOYA MATCHA ekologiczna japońska herbata zielona matcha

MOYA MATCHA

Moya Matcha jest marką japońskiej organicznej sproszkowanej herbaty matcha, uprawianej w rejonie Uji w prefekturze Kioto, regionu znanego od ponad 800 lat z upraw zielonej herbaty najwyższej jakości.
Region ten słynie z żyznej gleby i czystych wód. Herbata ma tam idealne warunki do wzrostu dzięki dużej ilości opadów, dobrze nasłonecznionym wzgórzom i tworzącym się między nimi mgłom, które chronią delikatne listki krzewów przed mrozem.

Moya Matcha jest starannie uprawiana i zbierana na małych, rodzinnych, organicznych polach herbacianych.
Następnie jest lokalnie przetwarzana w Japonii, hermetycznie pakowana i wysyłana w małych partiach, aby zapewnić jej najwyższą świeżość.
Pomaga to zachować wszystkie właściwości liści herbaty oraz utrzymywać wysoki poziom minerałów i przeciwutleniaczy.

Nasza jakość potwierdzona jest przez rygorystyczne normy certyfikatu ekologicznego japońskiej jednostki certyfikującej JONA oraz polskim certyfikatem AgroBioTest.
To oznacza, że Moya Matcha powstaje na ziemiach wolnych od pestycydów i każda jej partia jest skrupulatnie sprawdzana pod kątem właściwości mineralnych.

Moya Matcha posiada 4 rodzaje herbaty matcha: Luksusową, Tradycyjną, Codzienną i Kulinarną.
Rodzaje matchy różnią się między sobą nie tylko pod względem wyglądu i zawartości składników odżywczych, ale przede wszystkim smaku.

Moya Matcha to chroniony prawem europejski znak towarowy należący do Moya Europe.

Hitomi Saito, współzałożycielka marki Moya Matcha, po studiach z biznesu i administracji postanowiła podążyć za głosem serca i podjęła naukę w szkole gastronomicznej Tokyo Seika Gakko. Do dalszej nauki w dziedzinie kuchni makrobiotycznej, w znanym na całym świecie Instytucie Kushi, popchnęła ją chęć znalezienia codziennych składników diety sprzyjających utrzymaniu zdrowia i dobrego samopoczucia.
Swoje umiejętności Hitomi Saito zintegrowała jako wykładowczyni w tokijskiej szkoły kulinarnej ABC Studio jednocześnie pogłębiając wiedzę z ceremonii picia herbaty Urasenke w Yokohamie.
Wtedy też zdecydowała, żeby rozwinąć kulinarny horyzont poza Japonię i zdobyć solidne podstawy kuchni europejskiej w Paryżu.
Praca w renomowanej Ze Kitchen Galerie położonej w Saint-Germain des Prés pod okiem szefa kuchni, William’a Ledeuil’a, była doskonałym wstępem do dalszych szczebli edukacji.

Hitomi Saito ukończyła następnie słynną szkołę Le Cordon Bleu, kuźnię kulinarnych talentów, której naczelną zasadą jest Art de Vivre – sztuka życia.
Strategia łączenia tradycyjnych, czasem kilkusetletnich przepisów z nowoczesnymi smakami i aranżacjami dań, jaką wykłada się w Le Cordon Bleu, bliska jest idei gotowania Saito.
Związki rodzinne z Polską, wprowadziły ją natomiast w kolejny mikrokosmos smaków i pozwoliły rozwinąć repertuar własnego atelier o nowe, zupełnie unikatowe zestawienia motywów japońskich, francuskich i słowiańskich.
Gotowała m.in. dla amerykańskiego korpusu dyplomatycznego w Paryżu i Karla Lagerfelda.

Od 2013 roku popularyzuje zastosowanie matchy w kuchni europejskiej, w 2015 założyła markę Moya Matcha.

MOYA MATCHA ekologiczna japońska herbata zielona matcha

Herbata Zielona Matcha w Proszku Codzienna BIO 100 g Moya Matcha Herbata Zielona Matcha w Proszku Codzienna BIO 100 g Moya Matcha
Cena:

74,07 zł

Cena regularna: 86,13 zł

Najniższa cena: 68,95 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium