Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

bez glutenu Chrupki i chipsy bez glutenu

Chipsy i chrupki bezglutenowe są często jedzone na imprezach i spotkaniach ze znajomymi. W sklepach występuje bardzo wiele smaków i rodzajów przekąsek. Wszyscy wiedzą, że tradycyjne chipsy nie są zdrowe. To magazyn wielu szkodliwych substancji. Wynika to stąd, że nie brakuje w nich konserwantów, barwników i jeszcze są smażone w głębokim tłuszczu. Dodatkowo, praktycznie wszystkie chipsy sklepowe mają w swoim składzie gluten. To oznacza, że nie powinny być spożywane przez osoby chorujące na celiakię lub z nietolerancją na ten składnik. Chrupki są o wiele bezpieczniejsze, ponieważ wytwarza się je z kukurydzy. Jednak nie zawsze mają pozytywny dla zdrowia skład.

Chipsy i Chrupki Bezglutenowe