Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

BIO BIO Paluszki

Paluszki to wyjątkowo lubiana przekąska zarówno przez dorosłych jak i przez dzieci. Idealny wybór na każdą imprezę. Solone paluszki są trochę prostsze w produkcji niż pozostałe dostępne na rynku słone przekąski. Najważniejszym elementem, bazą dla paluszków jest ciasto drożdżowe. Robi się z niego długie wałeczki. Następnym krokiem jest umieszczenie ich w wodorotlenku sodu, a następnie pokrojenie ich na kawałki. Wodorotlenek sodu jest odpowiedzialny za to, że paluszki stają się pięknie błyszczące i apetyczne.

Bardzo ważnym krokiem przy produkcji paluszków jest posypanie ich np. solą i włożenie do pieca. Gdy zostaną już dobrze upieczone, to dopiero wtedy paluszki są schładzane, pakowane i dostarczane do sklepów. Temperatura pieczenia paluszków to nawet 4000 stopni Celsjusza. 

Paluszki