Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
Może Cię zainteresuję:
Ocet Jabłkowy 5% Niefiltrowany BIO 500 ml Alce Nero
Ocet Jabłkowy 5% Niefiltrowany BIO 500 ml Alce Nero

13,74 zł

Cena regularna:

15,98 zł

Najniższa cena: 12,99 zł
szt.
Ocet Jabłkowy BIO 750 ml Voelkel
Ocet Jabłkowy BIO 750 ml Voelkel

14,29 zł

Cena regularna:

15,49 zł

Najniższa cena: 15,49 zł
szt.
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

BIO BIO Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy BIO jest produkowany z dojrzałych i słodkich owoców. Pochodzą one z certyfikowanych upraw, na których nie stosuje się sztucznych nawozów czy chemicznych środków ochrony roślin przed szkodnikami. W efekcie jabłka zachowują pełnię wartości odżywczych. Jednocześnie nie zawierają nawet śladowych ilości niebezpiecznych związków, które są typowe dla owoców pozyskiwanych z tradycyjnych upraw. Ocet jabłkowy to tradycyjny produkt wykorzystywany jako wsparcie w profilaktyce wielu chorób. Ponadto wykazuje wiele właściwości prozdrowotnych.

Ocet Jabłkowy

Ocet Jabłkowy 5% Niefiltrowany BIO 500 ml Alce Nero Ocet Jabłkowy 5% Niefiltrowany BIO 500 ml Alce Nero
Cena:

13,74 zł

Cena regularna: 15,98 zł

Najniższa cena: 12,99 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Ocet Jabłkowy Niefiltrowany Demeter BIO 750 ml Beutelsbacher Ocet Jabłkowy Niefiltrowany Demeter BIO 750 ml Beutelsbacher
Cena:

14,59 zł

Cena regularna: 16,97 zł

Najniższa cena: 14,49 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Ocet Jabłkowy BIO 750 ml Voelkel Ocet Jabłkowy BIO 750 ml Voelkel
Cena:

14,29 zł

Cena regularna: 15,49 zł

Najniższa cena: 15,49 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja

Spis treści:

Ocet jabłkowy - naturalne rozwiązanie dla zdrowia i urody

Ocet jabłkowy to naturalny produkt, który od wieków jest wykorzystywany do poprawy zdrowia i urody. W ostatnich latach zyskał on na popularności i stał się jednym z najbardziej pożądanych produktów w kuchni, jak również w kosmetyce.
Ocet jabłkowy zawiera kwas octowy, który działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Ponadto, jest bogaty w enzymy, minerały i witaminy, które mogą przyczynić się do poprawy funkcjonowania organizmu.

Oto kilka sposobów, w jakie ocet jabłkowy może wpłynąć na nasze zdrowie i urodę:

  1. Regulacja poziomu cukru we krwi - ocet jabłkowy pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi, co jest szczególnie ważne dla osób z cukrzycą lub insulinoopornością.

  2. Poprawa trawienia - kwas octowy zawarty w occie jabłkowym pomaga w trawieniu pokarmów i przyswajaniu składników odżywczych.

  3. Oczyszczanie organizmu - ocet jabłkowy działa detoksykująco, pomagając w eliminacji toksyn z organizmu.

  4. Poprawa wyglądu skóry i włosów - ocet jabłkowy może być stosowany jako tonik na skórę lub płukanka do włosów. Dzięki temu, że działa antybakteryjnie, może pomóc w zwalczaniu trądziku oraz łupieżu.

  5. Wspomaganie odchudzania - ocet jabłkowy może pomóc w utracie wagi poprzez hamowanie apetytu, poprawę trawienia i przyspieszenie metabolizmu.

  6. Regulacja pH organizmu - ocet jabłkowy pomaga w utrzymaniu odpowiedniego pH organizmu, co może przyczynić się do poprawy ogólnego stanu zdrowia.

Ocet jabłkowy to naturalny produkt, który można stosować na wiele sposobów. Można go dodawać do sałatek i innych potraw, pić rozcieńczony wodą, stosować jako tonik lub płukankę do włosów. Jednak należy pamiętać, że stosowanie octu jabłkowego powinno być umiarkowane i zawsze warto skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem.

ocet jabłkowy

Minerały w occie jabłkowym

Poza kwasem octowym ocet jabłkowy zawiera 20 związków mineralnych i pierwiastków korzystnych dla organizmu. Stwierdzono w nim występowanie potasu, wapnia, sodu, fosforu, magnezu i żelaza. W jego składzie znajduje się kwas mlekowy, cytrynowy i propionowy. Ponadto w occie jabłkowym można znaleźć wiele aminokwasów i enzymów.

Badacze zwracają uwagę na obecność pektyny, która jest ważnym dla zdrowia składnikiem balastowym i wspiera prawidłową pracę układu pokarmowego. Ponadto zapewnia uczucie sytości, co pomaga w utrzymaniu zbilansowanej diety i pozbyciu się nadmiarowych kilogramów. Ocet jabłkowy zawiera beta-karoten, który podnosi poziom ochrony przed wolnymi rodnikami. W occie znajduje się niewielka ilość witamin z grupy B, witaminy C, kwasu foliowego i biotyny. Głównym składnikiem octu jabłkowego są wspomniane wcześniej enzymy, aminokwasy, pektyny oraz kwas galusowy, kumarowy, kawowy i chlorogenowy. Stwierdzono także występowanie zwi