Producenci

Płatki owsiane stanowią podstawę musli. Mogą być także dodatkiem do słodkich i wytrawnych wypieków oraz pieczywa. Płatki owsiane to również doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.

100 % płatki owsiane z pełnego ziarna są bogatym źródłem błonnika w postaci BETAGLUKANU, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu.
Regularne spożywanie tych płatków wpływa korzystnie na nasz organizm. W 100 gramach można znaleźć tylko 378 kcal i aż 12 g białka.

Płatki owsiane mogą występować w wersji bezglutenowej.

Wyróżniamy trzy rodzaje płatków owsianych:
- płatki zwykłe – najmniej przetworzone. Otrzymywane są z całego ziarna, przed spożyciem należy je ugotować
- płatki owsiane górskie – zostały poddane delikatnej obróbce. Otrzymywane są z krojonego ziarna, należy je zagotować
- płatki owsiane błyskawiczne – otrzymywane są z pokrojonego ziarna, są gotowe do spożycia na zimno

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl