Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

BEUTELSBACHER soki i napoje ekologiczne, BIO ocet jabłkowy

Beutelsbacher to najwyższa jakość.

Najlepsze składniki
Wybierając nasze owoce i warzywa zawsze zwracamy uwagę na wysoką jakość. 

W ofercie znajdziesz ekologiczne soki, napoje, koktajle oraz ekologiczny ocet jabłkowy

Bio i Demeter
Nasze soki posiadają certyfikat jednego z najbardziej doświadczonych ośrodków kontroli ekologicznej w Niemczech.
Symbol Demeter oznacza produkty pochodzące z rolnictwa biodynamicznego. 
Priorytetem jest wysoki standard ekologiczny w zakresie produkcji i przetwórstwa ekologicznych produktów rolnych. 
Wytyczne Federacji Demeter wykraczają daleko poza regulacje UE.

Odpowiednie dla wegan
Z kilkoma wyjątkami wszystkie nasze produkty są wegańskie. 
Definicję weganizmu odwołujemy się do kryteriów English Vegan Society założonego w 1944 roku (stan na czerwiec 2013). 
Z przyjemnością informujemy, że wszystkie nasze produkty są wegańskie, z wyjątkiem:
-organiczny cały owoc rokitnika + ekologiczny miód kwiatowy + acerola
-klarowne soki lub szprycery z gruszek i pigwy:
soki te należy najpierw potraktować białkami, aby wytrącić osad do filtracji, które są uważane za materiały pomocnicze, ponieważ białka są ponownie oddzielane podczas filtracji. Niestety nie ma białka wegańskiego, które działa bezproblemowo na wszystkie rodzaje owoców i lata zbiorów. 
Dlatego w najgorszym przypadku sok może zmętnieć i ulec flokulacji. Dlatego zdecydowaliśmy się nie używać etykiety „wegańskie” dla tych odmian.
Pakowanie i etykietowanie:
Gwarantujemy, że stosowane przez nas opakowania produktów nie wymagają testów na zwierzętach, a farby drukarskie i kleje do naszych etykiet są wyłącznie pochodzenia roślinnego.

Żadnej inżynierii genetycznej
W produkcji soków owocowych Beutelbacher nie korzystamy z inżynierii genetycznej. 
Niniejszym potwierdzamy, że zgodnie z aktualnym stanem wiedzy w rozumieniu „Rozporządzenia (WE) nr 1830/2003 w sprawie genetycznie zmodyfikowanej żywności i paszy” oraz rozporządzenia (WE) nr 1830/2003 w sprawie identyfikowalności żywności i Pasza ”:

  • żadnych organizmów modyfikowanych genetycznie, w szczególności organizmów transgenicznych (zgodnie z art. 2 ust. 2 dyrektywy 90/220 / EWG)
  • brak genetycznie zmodyfikowanych części organizmów (zgodnie z art. 2 ust. 2 dyrektywy 90/220 / EWG)
  • nie są produktami organizmów zmodyfikowanych genetycznie (zgodnie z art. 2 ust. 2 dyrektywy 90/220 / EWG)
  • bez stali jonizującej

Nasza firma stawia na uczciwą i pełną zaufania współpracę z producentami, dostawcami i partnerami handlowymi.
Tworzymy wartość na wszystkich poziomach handlu - od producenta do handlowca.
Szczególną wagę przywiązujemy do najwyższej jakości we wszystkich obszarach firmy .
Produkcja wartościowych soków uzupełniających żywienie człowieka była i jest celem Beutelsbacher Fruchtsaftkelterei.

Najwyższa jakość naszych produktów jest jednym z decydujących czynników sukcesu naszej firmy i zapewnia konkurencyjność na przyszłość.
Jakość to dla nas coś więcej niż spełnianie istniejących standardów, czyli czujna i świadoma praca oraz ciągłe doskonalenie własnych wyników i produktów.

Historia firmy:
1936 - Założenie firmy Beutelsbacher Fruchtsaftkelterei w Weinstadt-Beutelsbach przez braci Christiana i Wilhelma Maierów, którzy obaj pochodzą z rodziny winiarzy i sadowników.

1938 - Budowa pierwszego własnego budynku winiarni z silosami na owoce.

1945 - Helmut Maier, syn Christiana Maiera, dołącza do firmy.

1951 - Rozpoczęcie produkcji soków owocowych z upraw biodynamicznych.

1954 - Ponowne założenie stowarzyszenia DEMETER dzięki aktywnemu wsparciu rodziny Maier. Małżeństwo Ingeburg i Helmut Maier przejmują akcje firmy rodziny Wilhelm Maier z braku następców.

1974 - Pan Helmut Maier przejmuje wyłączne kierownictwo.

1980 - Znaczne ożywienie sprzedaży ze względu na powstający rynek naturalnej żywności w całej Europie.

1986 - Opracowanie pierwszego soku pomarańczowego Demeter.

1989 - Thomas Maier, najstarszy syn Helmuta Maiera, przejmuje zadania związane ze sprzedażą i marketingiem po zdobyciu kwalifikacji zawodowych technika soków owocowych i pomyślnym ukończeniu technicznie zorientowanej administracji biznesowej.

1991 - Matthias Maier dołącza do obszaru zapewniania jakości i zakupów jako kolejny syn, Helmut Maiers, po pomyślnym studiowaniu technologii żywności i szkoleniu rolniczym. W tym samym roku Thomas Maier zostaje dyrektorem zarządzającym.

1993 - Helmut Maier rezygnuje z kierownictwa. Matthias Maier zostaje dodatkowym dyrektorem zarządzającym.

1994 - EOS Getränke GmbH zostaje założona jako niezależna firma siostrzana.

2000 - Silny wzrost sprzedaży w ostatnich latach spowodował, że zmiana lokalizacji stała się nieunikniona. Ponadto wybudowano bardzo nowoczesną tłocznię wraz z silosami na owoce. W nowej siedzibie firmy w Weinstadt około 50 pracowników produkuje soki owocowe i warzywne oraz octy na różnorodne rynki w kraju i za granicą.

2010 - Nowa technologia napełniania z procesem zabezpieczania aromatu.

2016 - obchodziliśmy „80-lecie Beutelsbacher Fruchtsaftkelterei” z około 1500 gośćmi. Wycieczki po fabryce z ciągłą dostawą jabłek i produkcją soku jabłkowego z różnymi degustacjami soków i kolorowym programem towarzyszącym były dniem przygody dla młodszych i starszych.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium