Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

BIO BIO słodycze

Słodycze kojarzą się z chwilą przyjemności, smakiem przywołującym ciepłe wspomnienia szczęśliwego dzieciństwa, świetnym dodatkiem do kawy albo łakociem wieńczącym posiłek. Wpisane są również w kulturę i obyczaje – bombonierka dawana w ramach prezentu, tort urodzinowy oraz domowe ciasto dla gości. Słodkie przekąski są tak głęboko zakorzenione w codziennym menu, że rezygnacja z nich, wydaje się wielu osobom wręcz niemożliwa.

Podczas przejścia na dietę, odpowiedzialnego planowania zdrowych posiłków dla dzieci lub pogorszenia stanu zdrowia – pojawia się moment zawahania. Czy rzeczywiście trzeba całkowicie wykluczyć ulubione słodycze z jadłospisu? A może warto sięgnąć po wyroby bez cukru? Zdrowe słodycze – to mit czy alternatywa dla tuczących przekąsek? Krótki przegląd smakołyków BIO, ciekawe przepisy i garść informacji czekają pod produktami.

Słodycze

Ciasteczka Orkiszowe od 8 m-c BIO 150 g Holle Ciasteczka Orkiszowe od 8 m-c BIO 150 g Holle
Termin przydatności: 16.02.2026
Cena:

14,43 zł

szt.
zobacz więcej
Banany w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa Banany w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa
Termin przydatności: 23.01.2026
Cena:

17,13 zł

szt.
zobacz więcej
Ciasteczka Daktylowe Bezglutenowe BIO 100g Zemanka Ciasteczka Daktylowe Bezglutenowe BIO 100g Zemanka
Termin przydatności: 14.01.2026
Cena:

12,64 zł

zobacz więcej
Ciasteczka Kakaowe Mini Zoo BIO 100 g Bio Ania Ciasteczka Kakaowe Mini Zoo BIO 100 g Bio Ania
Termin przydatności: 31.12.2025
Cena:

6,38 zł

szt.
zobacz więcej
Ciasteczka KETO z Cynamonem BIO 80 g Diet Food Ciasteczka KETO z Cynamonem BIO 80 g Diet Food
Producent: DIET FOOD
Termin przydatności: 11.12.2025
Cena:

12,29 zł

szt.
zobacz więcej
Ciasteczka Pszenne Mini Zoo BIO 100 g Bio Ania Ciasteczka Pszenne Mini Zoo BIO 100 g Bio Ania
Termin przydatności: 31.01.2026
Cena:

4,85 zł

Cena regularna: 5,39 zł

Najniższa cena: 4,80 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Ciasteczka Pszenne z Czekoladą Mini Zoo BIO 100 g Bio Ania Ciasteczka Pszenne z Czekoladą Mini Zoo BIO 100 g Bio Ania
Termin przydatności: 31.01.2026
Cena:

5,37 zł

Cena regularna: 6,10 zł

Najniższa cena: 5,37 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Ciasteczka z Malinami BIO 100 g Zemanka Ciasteczka z Malinami BIO 100 g Zemanka
Termin przydatności: 04.11.2025
Cena:

12,95 zł

szt.
zobacz więcej
Ciastka z Sezamem BIO 80g Bio Ania Ciastka z Sezamem BIO 80g Bio Ania
Termin przydatności: 31.01.2026
Cena:

9,79 zł

szt.
zobacz więcej
Czekolada Gorzka 71% Kakao BIO 100 g Vivani Czekolada Gorzka 71% Kakao BIO 100 g Vivani
Termin przydatności: 31.01.2027
Cena:

16,64 zł

szt.
zobacz więcej
Czekolada Gorzka 85% Kakao BIO 100 g Vivani Czekolada Gorzka 85% Kakao BIO 100 g Vivani
Termin przydatności: 31.01.2027
Cena:

19,25 zł

szt.
zobacz więcej
Czekolada Gorzka 92% Kakao BIO 80 g Vivani Czekolada Gorzka 92% Kakao BIO 80 g Vivani
Termin przydatności: 28.02.2027
Cena:

19,25 zł

szt.
zobacz więcej
Czekolada Gorzka 99% Kakao BIO 80 g Vivani Czekolada Gorzka 99% Kakao BIO 80 g Vivani
Termin przydatności: 28.02.2027
Cena:

17,33 zł

Cena regularna: 19,25 zł

Najniższa cena: 17,13 zł
zobacz więcej
  • promocja
Czekolada Gorzka Nugatowa BIO 100 g Vivani Czekolada Gorzka Nugatowa BIO 100 g Vivani
Termin przydatności: 30.04.2026
Cena:

16,64 zł

szt.
zobacz więcej
Czekolada Gorzka z Marcepanem Amaretto BIO 100 g Vivani Czekolada Gorzka z Marcepanem Amaretto BIO 100 g Vivani
Termin przydatności: 31.01.2026
Cena:

16,64 zł

szt.
zobacz więcej
Czekolada Surowa Wiśnia-Acai BIO 50 g Cocoa Czekolada Surowa Wiśnia-Acai BIO 50 g Cocoa
Termin przydatności: 06.12.2025
Cena:

15,92 zł

zobacz więcej
Figi w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa Figi w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa
Termin przydatności: 14.02.2026
Cena:

17,13 zł

szt.
zobacz więcej
Galaretki Owocowe bez Żelatyny Bezglutenowe BIO 100 g Bio Planet Galaretki Owocowe bez Żelatyny Bezglutenowe BIO 100 g Bio Planet
Termin przydatności: 03.08.2026
Cena:

10,45 zł

Cena regularna: 11,87 zł

Najniższa cena: 10,45 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Jagody Goji w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa Jagody Goji w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa
Termin przydatności: -
Cena:

18,12 zł

szt.
zobacz więcej
Krówki Bananowe Bezglutenowe BIO 150 g Super Krówka Krówki Bananowe Bezglutenowe BIO 150 g Super Krówka
Termin przydatności: 04.11.2026
Cena:

14,27 zł

szt.
zobacz więcej
Krówki Bezmleczne o smaku Toffi Bezglutenowe BIO 150 Super Krówka Krówki Bezmleczne o smaku Toffi Bezglutenowe BIO 150 Super Krówka
Termin przydatności: 02.12.2026
Cena:

12,56 zł

Cena regularna: 14,27 zł

Najniższa cena: 12,56 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Krówki Klasyczne Toffi BIO 150 g Ekoflorka Krówki Klasyczne Toffi BIO 150 g Ekoflorka
Termin przydatności: 02.06.2025
Cena:

14,52 zł

szt.
zobacz więcej
Krówki Truskawkowe Bezglutenowe BIO 150 g Super Krówka Krówki Truskawkowe Bezglutenowe BIO 150 g Super Krówka
Termin przydatności: 04.11.2026
Cena:

14,27 zł

szt.
zobacz więcej
Migdały w Czekoladzie Vegemilk BIO 70 g Cocoa Migdały w Czekoladzie Vegemilk BIO 70 g Cocoa
Termin przydatności: 10.03.2026
Cena:

18,59 zł

szt.
zobacz więcej
Migdały w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa Migdały w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa
Termin przydatności: 03.02.2026
Cena:

16,87 zł

Cena regularna: 19,17 zł

Najniższa cena: 14,13 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Morwy Tureckie w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa Morwy Tureckie w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa
Termin przydatności: 11.12.2025
Cena:

18,59 zł

szt.
zobacz więcej
Orzechy Laskowe w Czekoladzie BIO 70 g Cocoa Orzechy Laskowe w Czekoladzie BIO 70 g Cocoa
Termin przydatności: 13.12.2025
Cena:

18,59 zł

szt.
zobacz więcej
Orzechy Laskowe w Czekoladzie Kokosowej BIO 70 g Cocoa Orzechy Laskowe w Czekoladzie Kokosowej BIO 70 g Cocoa
Termin przydatności: 06.02.2026
Cena:

18,59 zł

szt.
zobacz więcej
Orzechy Nerkowca w Czekoladzie Kawowej BIO 70 g Cocoa Orzechy Nerkowca w Czekoladzie Kawowej BIO 70 g Cocoa
Termin przydatności: 14.01.2026
Cena:

14,71 zł

Cena regularna: 16,72 zł

Najniższa cena: 12,72 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja

Spis treści

Zdrowe słodycze

Czy zdrowe słodycze w ogóle istnieją? Większość słodkości kuszących kolorowymi opakowaniami ze sklepowych półek to produkty pełne cukru, tłuszczu i sztucznych dodatków. Oprócz pustych kalorii nie dostarczają praktycznie żadnych korzystnych składników. Co ciekawe, spora część konsumentów jest tego świadoma, lecz przypominająca efekt uzależnienia chęć sięgnięcia po coś słodkiego często wygrywa. Czy można cieszyć się słodkim smakiem przekąsek, jednocześnie nie szkodząc swojemu organizmowi? Na szczęście tak! Wystarczy sięgnąć po zdrowe słodycze.

Które słodycze są zdrowe?

Przede wszystkim – te naturalne. Świeże i suszone owoce – banany, maliny, figi, śliwki, jabłka, jagody, żurawina, daktyle… oraz cała masa innych. Do tego orzechy laskowe, migdały, nerkowce czy liofilizowany imbir. Jedzone bez dodatków, oprószone cynamonem, chilli, kakao albo otulone warstwą wysokiej jakości czekolady. Ekologiczne słodycze nie mają w swoim składzie szkodliwych substancji – barwników, konserwantów, polepszaczy smaku, ani niezdrowych tłuszczów. Charakteryzują się niską zawartością cukru lub zupełnym jego brakiem. Podczas zakupów należy również wziąć pod uwagę indywidualne preferencje, wynikające z alergii pokarmowych czy posiadanych chorób – w tym wypadku zdrowe słodycze to takie, które nie szkodzą.

słodycze

Słodycze bez cukru

Nierozerwalnie kojarzony ze słodyczami słodki smak nie musi być wcale wynikiem dodania do produktu masy białego cukru lub syropu glukozowo-fruktozowego. Naturalna słodycz owoców albo niskokaloryczne zdrowe słodziki mogą równie dobrze zagwarantować ten efekt. Bezcukrowe deserowe przekąski pomagają zadbać o smukłą sylwetkę, dostarczają witamin oraz poprawiają samopoczucie. Nie stwarzają też zagrożenia dla osób cierpiących na zaburzenia glikemii. Jednak czy tylko wśród diabetyków jest to sprawa bezpośrednio związana z prawidłowym funkcjonowaniem organizmu? Jak alarmują dietetycy – nadmiar cukru w diecie może wywołać choroby nawet u młodych osób w dobrej kondycji. Negatywnie wpływa na stan narządów i układów, destabilizuje łaknienie prowokując kompulsywne podjadanie, prowadzi do rozchwiania emocjonalnego i rozdrażnienia, odpowiada za nagłe spadki energii, zaburzenia snu, stany zapalne oraz próchnicę.

Zdrowe słodycze dla dzieci

Najmłodsi często wykazują trudny do poskromienia apetyt na słodycze. Okres dynamicznego wzrostu to czas, kiedy organizm domaga się energetycznego pożywienia. Kostka gorzkiej czekolady, choć niewątpliwie zdrowa, nie wydaje się większości dzieci wystarczająco satysfakcjonująca. Chcąc odpowiedzialnie kształtować nawyki żywieniowe nowego pokolenia i jednocześnie nie pozbawiać ich przyjemności płynącej z jedzenia słodyczy, warto już od najmłodszych lat proponować im zdrowe, pełnowartościowe produkty.

Wśród słodyczy najchętniej wybieranych przez maluchy królują żelki i lizaki. Te konwencjonalne nie oferują nic poza ogromną ilością kalorii oraz sztucznych barwników, natomiast produkty ekologiczne to naturalne, słodzone zagęszczonymi sokami owocowymi, witaminowe słodycze. Szczególnie godne uwagi są tutaj wyroby wzbogacone ksylitolem – zapewnia on nie tylko odpowiedni smak przekąsek, ale też odgrywa znaczącą rolę w profilaktyce próchnicy. Asortyment zdrowych słodyczy dedykowany najmłodszym zawiera propozycje bezglutenowe, pozbawione laktozy oraz wyprodukowane z pominięciem żelatyny wieprzowej – a zatem wegańskie.

Przepis na zdrowe słodycze

Domowe żelki bez cukru

Dzieci uwielbiają żelki. Jeśli dodatkowo będą mogły brać udział w ich przygotowaniu – szybko zapomną o szkodliwych, pełnych sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku słodyczach.

Składniki:

  • 200 ml ulubionego soku owocowego (np. pomarańczowego, z czarnej porzeczki, jabłkowego),
  • 2 łyżki erytrytolu,
  • 30 g żelatyny spożywczej,

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki umieścić w rondelku i powoli podgrzewać do rozpuszczenia się erytrolu i żelatyny.
  2. Gorący płyn wlać do silikonowych foremek na pralinki lub tacki do robienia kostek lodu. Można też wylać całość do naczynia o płaskim dnie. Schładzać w lodówce przez około 2 godziny.
  3. Gotowe żelki wyjąć z foremek, a w przypadku korzystania z jednego naczynia – pokroić na mniejsze kawałeczki np. w kostkę.

Chcąc uzyskać słodycze wegańskie, można zastąpić żelatynę odpowiednią ilością agaru. Produkowana z morskich alg substancja żelująca stanowi źródło witamin K, E, kwasu foliowego i ryboflawiny, a także minerałów: magnezu, wapnia, jodu, potasu, żelaza i fosforu.

Czekolada – królowa zdrowych słodyczy

Niepowtarzalny aromat, charakterystyczny trzask łamanej tabliczki oraz rozpływająca się na języku aksamitna słodycz – właśnie dlatego wiele osób kocha czekoladę. Nie dość, że pyszna, to jeszcze przynosząca organizmowi szereg prozdrowotnych korzyści. Najlepszym wyborem są czekolady wysokiej jakości, przygotowane na bazie certyfikowanych składników. Ich receptura powinna bazować na trzech głównych filarach – kakao, tłuszczu kakaowym i zdrowym cukrze np. kokosowym. Dodatki smakowe, czyli suszone owoce, orzechy, a także przyprawy korzenne, również muszą pochodzić z zaufanych źródeł. W zdrowej tabliczce nie ma miejsca na olej palmowy, syrop glukozowo-fruktozowy czy syntetyczne aromaty.

Wiele osób wie, że czekolada stanowi źródło magnezu i potasu, dlatego jej kostka towarzysząca aromatycznej małej czarnej to świetny duet – ta drobna słodycz pomaga przecież uzupełnić wypłukiwane z kawą minerały. Pobudza i dodaje energii, stąd odgrywa rolę obowiązkowego elementu prowiantu, podczas górskich wędrówek. Niewielu jednak zdaje sobie sprawę, że zdrowa kakaowa tabliczka skrywa znacznie więcej skarbów! Należą do nich:

  • flawanole – to rodzaj przeciwutleniających i przeciwzapalnych flawonoidów. Wspierają tworzenie nowych neuronów w mózgu oraz chronią te już posiadane, co korzystnie wpływa na pamięć. Kostka czekolady podczas nauki? Jak najbardziej!
  • L-tryptofan – pomaga uspokoić napięte nerwy i zrelaksować się po ciężkim dniu. Dodatkowo ułatwia kontrolowanie apetytu na węglowodany, stanowiąc skuteczny oręż w walce ze zbędnymi kilogramami, bierze też udział w syntezie serotoniny – hormonu szczęścia.
  • polifenole – zwalczają objawy zespołu chronicznego zmęczenia, działają antydepresyjnie oraz obniżają poziom nieuzasadnionego lęku.

Słodycze bez glutenu

Osoby, które wabione aromatem świeżych wypieków nie potrafią przejść obojętnie obok cukierni, również mogą zaspokoić apetyt na słodycze zdrowymi przekąskami. Ciasteczka na bazie jedynie ekologicznych składników, bez utwardzonych tłuszczów, oleju palmowego, białego cukru i konserwantów można z powodzeniem podać do kawy lub herbaty albo urozmaicić nimi dziecięcy podwieczorek. Puszyste muffinki, delikatne biszkopty czy nadziewane tartaletki są w zasięgu ręki ceniących prawidłowe odżywianie łasuchów.

Ciastka wytwarza się także w wersji bezpiecznej dla osób cierpiących na nietolerancję glutenu. Wypieki z mąki ryżowej lub kukurydzianej, bazujące na płatkach owsianych albo pudrach orzechowych w niczym nie ustępują konwencjonalnym wyrobom. Wzbogacone o suszone owoce, kawałki czekolady czy ziarna sezamu oferują szeroki wybór smaków oraz bogactwo wartości odżywczych.

słodycze ciasteczka

Słodycze bez laktozy

Nietolerancja cukru mlecznego oraz przejście na dietę wegańską, zakładają wykluczenie z menu produktów nabiałowych, w tym masła, mleka czy śmietanki, stanowiących podstawę wielu deserów. Puszyste kremy tortowe, ciągnące się toffi lub masa kajmakowa kuszą, jednak ich spożycie wiąże się z przykrymi konsekwencjami w postaci dolegliwości żołądkowo-jelitowych. Na szczęście można tego uniknąć – m.in. wykorzystując w codziennej kuchni napoje roślinne. Nie każdy jednak ma czas, aby przygotowywać pracochłonne desery. Warto wtedy zagłębić się w ofercie słodyczy bez laktozy proponowanej przez sklepy z ekologiczną żywnością. Czekają tam zdrowe wersje uwielbianych krówek w różnych smakach, przygotowane bez grama mleka krowiego kremowe tabliczki czekolady lub oblane nią suszone owoce – krążki ananasów, wiśnie czy morele.

Czy na diecie keto można jeść słodycze?

Przejście na jakąkolwiek dietę zazwyczaj wiąże się z radykalną zmianą nawyków – odżywianie ketogenne to prawdziwa rewolucja dotychczasowego menu. Dieta ketogeniczna zakłada całkowitą przebudowę sposobu pozyskiwania energii – ograniczając do minimum węglowodany i przestawiając organizm na „zasilanie” tłuszczowe. Ogromne na pierwszy rzut oka restrykcje, pozwalają uzyskać dość szybkie efekty – pozbycie się zbędnych kilogramów, a także poprawę stanu zdrowia osób borykających się z lekooporną padaczką, zespołem Retta lub innymi schorzeniami.

Ogromna większość dostępnych na rynku słodyczy bazuje na zakazanych w tej diecie węglowodanach – cukrze i białej mące. Czy w takim razie kosztem smukłej sylwetki i lepszego samopoczucia będzie pożegnanie słodyczy na dobre? Niekoniecznie.

Keto słodycze

Wzrastająca popularność odżywiania w stylu keto owocuje pojawianiem się na rynku coraz to nowych produktów skierowanych do tej grupy odbiorców. Bez problemu można znaleźć słodycze keto w sklepach ze zdrową żywnością lub na stoiskach oferujących wyroby dla sportowców. Wśród nich najwięcej jest batoników, ciastek, czekolad i kremów do smarowania. W swoim składzie nie powinny zawierać cukru (białego, trzcinowego, kokosowego), ani jego pochodnych (pudru, karmelu, lukru), syropów czy miodu. Nie oznacza to, że słodycze keto nie są słodkie – z powodzeniem mogą zawierać słodziki o niskim indeksie glikemicznym takie jak erytrol lub stevia.

Co ciekawe, produkty odpowiednie w czasie diety keto można znaleźć także wśród asortymentu dedykowanego diabetykom. Wyroby pozbawione białego cukru i mąki pszennej często spełniają założenia tego sposobu odżywiania. Dodatkowo warto też rozejrzeć się za orzechami w ciemnej czekoladzie o dobrym składzie, które stanowią świetną keto przekąskę – dostarczają sporo tłuszczu, białko i znikomą ilość węglowodanów.

Domowe keto słodycze

Gotowe słodycze keto są wygodne do zabrania ze sobą – na siłownię, do pracy lub w podróż. Można jednak czasem zastąpić kupne słodycze własnoręcznie przygotowanymi słodkościami i lepiej poznać spożywane produkty. Planując przyrządzanie domowych przekąsek ketogenicznych, warto najpierw odpowiednio zaopatrzyć spiżarnię. Wśród słodzików najlepszym wyborem będą stewia albo mniej słodki erytrol. Mielone orzechy np. kokosowe albo laskowe dobrze zastąpią mąki zbożowe, świetnie w tym celu sprawdzi się też puder migdałowy, sproszkowany sezamem (stanowiący bogate źródło wapnia) lub nasiona babki jajowatej.

Wegańskie słodycze

Słodycze raw – wegańskie łakocie bez pieczenia. W dziedzinie zdrowych słodyczy należy również wspomnieć o produktach raw, czyli surowych. Wyroby na bazie bakalii, pestek i nasion przygotowuje się bez pieczenia, zachowując zawarte w nich cenne składniki – witaminy, kwasy tłuszczowe omega-3 i minerały, takie jak magnez, cynk czy żelazo. To świetny wybór dla osób znajdujących się na diecie paleo, wegańskiej czy bezglutenowej. Wśród gotowych słodyczy z tej grupy można znaleźć szeroki wybór batoników w różnych smakach – kokosowym, orzechowym, waniliowym, wzbogaconych o suszone owoce (wiśnie, figi), z dodatkiem superfoods (quinoa, acai) lub nawiązujące do znanych od pokoleń łakoci np. śliwka w czekoladzie.

Domowe słodycze raw, bazujące na wyżej wymienionych składnikach to przede wszystkim słynne kulki mocy. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a uzyskany efekt przypomina praliny z najlepszych cukierni.

Przepis na zdrowe słodycze RAW – kulki mocy

Składniki:

  • 1 szklanka suszonych owoców – pół na pół moreli i daktyli,
  • 1 szklanka migdałów,
  • 1 banan,
  • 2 łyżki mielonego lnu,
  • 1 łyżka kakao,
  • wiórki kokosowe.

Sposób przygotowania:

  1. Migdały zmielić na mąkę przy pomocy malaksera, a morele i daktyle pociąć na mniejsze kawałki.
  2. Do sproszkowanych migdałów dodać rozdrobnione suszone owoce, pokrojonego w plasterki banana, len i kakao. Mielić całość do otrzymania dość zwartej, jednolitej konsystencji. Odstawić mieszankę na pół godziny do lodówki.
  3. Po schłodzeniu formować z otrzymanej masy dowolnej wielkości kulki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Gotowe słodycze przechowywać w lodówce.

Kulki mocy można przygotować praktycznie ze wszystkich rodzajów orzechów i suszonych owoców, dlatego warto eksperymentować szukając ciekawych połączeń. Szczypta cynamonu, chilli lub imbiru potrafi całkowicie odmienić charakter przekąski, a dodatek chia albo fig pozwala uzyskać interesujący efekt strzelania w zębach.


Krótko podsumowując, zdrowe słodycze to nie mit, ale szansa na zachowanie w diecie ulubionych łakoci, bez przykrych konsekwencji dla dobrego samopoczucia lub smukłej sylwetki. Wartościowe wyroby można kupić w sklepach ze zdrową żywnością – zaufani producenci oferują ogromny wybór ekologicznych batonów, czekolad, lizaków i żelków, a także owoców w pysznych polewach. Wśród nich znajdują się łakocie bez cukru, laktozy czy glutenu, a także smakołyki polecane weganom oraz osobom przestrzegającym zasad diety ketogennej. Bazując na odżywczych składnikach, warto też przygotować zdrowe słodycze w domu. Zaangażowanie najmłodszych w prace kuchenne ma szansę stać się dla nich świetną zabawą i pomóc zbudować prawidłowe nawyki żywieniowe.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium