Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Krem z Orzechów Laskowych Bianca BIO 270 g Nocciolata
Nocciolata Bianca - ekologiczny krem z orzechów laskowych bez dodatku kakao, o obniżonej o 30% zawartości cukru w porównaniu z klasyczną Nocciolatą. Kremowa dzięki wykorzystaniu tradycyjnej receptury i doświadczeniu Rigoni di Asiago, o składzie wzbogaconym dodatkiem inuliny - wielocukru pozyskiwanego z cykorii, wykazującego pozytywny wpływ na florę jelitową. Produkt rzemieślniczy bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna do smarowania pieczywa, jako dodatek do ciast, ciasteczek, deserów i naleśników, lub do jedzenia łyżeczką.
Składniki: Pasta z orzechów laskowych* 30%, cukier trzcinowy*, odtłuszczone mleko w proszku*, olej słonecznikowy*, inulina*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt z wanilii*.
*Składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych
Zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, pistacji i orzechów włoskich.
Może zawierać również inne orzechy (migdały, orzechy włoskie, pistacje).
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2234 kJ / 535 kcal Tłuszcze: 32 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5 g Węglowodany: 46 g - w tym cukry: 34 g Błonnik: 4,1 g Białko: 13 g Sól: 0,19 g
Certyfikat: BIO, Bezglutenowy
Parametry
Kraj producenta
Włochy
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
360
Bez glutenu (z certyfikatem)
Tak
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Nie
Bez laktozy
Nie
Bez cukru
Nie
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
Rigoni di Asiago S.r.l., via Oberdan, 28-36012 Asiago (VI), Włochy
Czekoladowa rozpusta w wersji eko, w dodatku wegańska - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna dla osób poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu orzechowo-czekoladowego bez dodatku mleka krowiego i laktozy.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 19,5%, olej słonecznikowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 11%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt z wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Produkt wegański. Zawiera soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Kraj producenta: Włochy Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Krem Orzechowy (bez laktozy) BIO 700 g Nocciolata Produkt bezglutenowy
Czekoladowa rozpusta w wersji eko, w dodatku wegańska - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna dla osób poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu orzechowo-czekoladowego bez dodatku mleka krowiego i laktozy.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 19,5%, olej słonecznikowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 11%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt z wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Produkt wegański. Zawiera soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Krem Orzechowy BIO 270 g Nocciolata Czekoladowa rozpusta w wersji eko - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna przekąska dla wszystkich poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu czekoladowo-orzechowego w naturalnym i ekologicznym wydaniu.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 18,5%, olej słonecznikowy*, odtłuszczone mleko w proszku*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 6,5%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych
Zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Kraj producenta: Włochy Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Czekoladowa rozpusta w wersji eko - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna przekąska dla wszystkich poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu czekoladowo-orzechowego w naturalnym i ekologicznym wydaniu.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 18,5%, olej słonecznikowy*, odtłuszczone mleko w proszku*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 6,5%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych
Zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Kraj producenta: Włochy Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Krem z Prażonych Orzechów Laskowych BIO 250 g Terrasana
Spośród wszystkich orzechów, orzechy laskowe wyróżniają się szczególnie dużą zawartością witaminy E, zwanej "witaminą młodości". Można w nich znaleźć także witaminy z grupy B, magnez i potas. Krem z prażonych orzechów laskowych stanowi idealny dodatek do naleśników i gofrów, kanapek, jak również domowych wypieków i deserów.
100% orzechów laskowych, aromatycznie prażonych i bez dodatków - po prostu czysta przyjemność. Ponieważ używamy tylko organicznych orzechów i nie używamy żadnych dodatków, olej z orzechów osadza się na powierzchni. Po prostu energicznie zamieszaj, a sos znów będzie kremowy.
Krem Orzechowy z Kawałkami Orzechów BIO 250 g Terrasana
Pomimo dużej kaloryczności, masło orzechowe jest bardzo zdrowym i wartościowym produktem. Jest bogatym źródłem białka, błonnika oraz cennych witamin i minerałów. Polecane do tostów, kanapek, owsianek oraz jako składnik domowych ciast i słodyczy. Idealne również do dań orientalnych.
Pomimo dużej kaloryczności, masło orzechowe jest bardzo zdrowym i wartościowym produktem. Jest bogatym źródłem białka, błonnika oraz cennych witamin i minerałów. Polecane do tostów, kanapek, owsianek oraz jako składnik domowych ciast i słodyczy. Idealne również do dań orientalnych.
Opis: Masło to ma doskonały naturalny smak orzechowy, świetnie komponujący się z dodatkami zarówno słodkimi jak i pikantnymi. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wyprodukowano bez użycia wzmacniaczy smaku. Olej z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Opis: Jasnobrązowa, kremowa pasta, powstała przez zmiksowanie prażonych orzeszków arachidowych z karobem. Zapach i smak typowy dla użytych składników, bez obcych smaków i zapachów.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Rolnictwo spoza UE Certyfikat: BIO
Pasta z Orzechów Włoskich Bezglutenowa 250 g Nutura
Pasta ta, powstała poprzez zmielenie pełnowartościowych orzechów włoskich, bez żadnych dodatków, zawiera naturalnie występujące w orzechach włoskich: wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i kwasy omega-3 oraz niezbędne dla organizmu fosfor, mangan, cynk, potas, jod i magnez oraz aminokwasy. Produkt ten dzięki swojej konsystencji oraz aromatycznemu smakowi prażonych orzechów włoskich świetnie nadaje się jako składnik ciast i dodatek do deserów, ale również do dań wytrawnych.
Krem z Orzechowo - Pomarańczowy BIO 200 g Diet Food
Naturalny, certyfikowany ekologiczny krem z orzechów nerkowca, pasty kokosowej syropu kokosowego oraz bio olejku pomarańczowego, bez sztucznych dodatków.
Makarony ryżowe to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.