Olej do Smażenia z Ghee BIO 500 ml Bio Planete
Składniki:
olej słonecznikowy*, masło Ghee*(20%), ekstrakt z masła*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Nowy, zdrowy olej przyciąga swoich klientów poprzez doskonałe połączenie Ghee i łagodnego oleju słonecznikowego . Kompozycja ta jest harmoniczna i bogata w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy) oraz witaminę E. Intensywny smak masła idealnie pasuje do warzyw , smażonych ziemniaków, naleśników i ryb.
Podoba Ci się nuta maślana, ale nie chcesz używać masła? W takim razie olej do smażenia BIO PLANÈTE z ghee jest właśnie dla Ciebie! To bezlaktozowe połączenie bogatego w kwas oleinowy oleju słonecznikowego i intensywnego maślanego smaku, który nie zawiera żadnych substancji aromatycznych.
Za tę łagodną maślaną nutę odpowiada ghee, używane głównie w kuchni ajurwedyjskiej. Dzięki temu tak zwanemu „masło klarowane”, białko mleka, woda i cukier mleczny są usuwane z masła i pozostaje forma klarowanego masła. Ghee połączyliśmy z olejem słonecznikowym bogatym w kwas oleinowy, co oznacza, że nasz olej do smażenia jest bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe (68 g/100 ml) oraz witaminę E (41 mg/100 ml).
Sposób przygotowania:
Wstrząsnąć przed użyciem. Nie podgrzewać powyżej 200 ° C.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 3330 kJ / 810 kcal
Tłuszcz: 90 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 67 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 5 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Witamina E: 30 mg
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.
Certyfikaty: BIO

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.