Olej Rzepakowy do Smażenia Łagodny BIO 500 ml Olandia
Oleje z zarodków rzepaku Olandia
Innowacyjność produkcji olejów rzepakowych Olandia polega na tym, że nasiona przed procesem tłoczenia pozbawiane są gorzkiej okrywy nasiennej i olej tłoczony jest wyłącznie z liścienia i zarodka ziarna rzepaku. Taki proces produkcji olejów ma wpływ na poprawę cech sensorycznych: barwy, zapachu i smaku, które gwarantują powrót konsumenta do sklepu po produkt. Obecnie w Polsce nie występuje porównywalny produkt o tak doskonałych walorach smakowych.
Certyfikat ekologiczny (logo zielonego listka na etykiecie) to gwarancja najwyższej jakości oraz pewność, że surowiec pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych, na których nie stosuje się substancji toksycznych, a proces produkcji jest przyjazny dla środowiska.
Wszystkie oleje firmy Złoto Polskie to oleje pochodzące z pierwszego tłoczenia na zimno, nierafinowane.
Ekologiczny olej z zarodków rzepaku o smaku masła pozyskiwany jest z obłuszczonych nasion rzepaku (zarodki rzepaku). Dodatek naturalnego, roślinnego aromatu nadaje olejowi delikatny posmak masła. Polecany szczególnie tym, którzy lubią masło a chcą z niego zrezygnować. Olej rzepakowy o smaku masła to znakomita alternatywa dla wegan i wegetarian. Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia na zimno olej jest taki sam jak w nasionku oraz zachowuje wszystkie cenne właściwości. Olej nie zawiera kwasu erukowego.
Olej rzepakowy charakteryzuje się wysoką zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), które są niezwykle istotne dla organizmu i powinny być dostarczane wraz z pożywieniem w ramach zbilansowanej diety.
Zastosowanie:
Produkt przeznaczony do codziennego przygotowywania posiłków.
Doskonale sprawdzi dodatek do potraw. Świetnie nadaje się jako składnik dressingów i sosów do sałatek, surówek oraz gotowanych warzyw. Sprawdzi się również do polewania ugotowanych ziemniaków, kasz, ryżu lub pierogów.
Idealny do pieczenia ciast - 80 ml oleju zastępuje 100 g margaryny lub masła. Ciasto z dodatkiem oleju jest szczególnie wilgotne, naturalnie pulchne i pozostaje długo świeże. Produkt nadaje się również do lekkiego smażenia i opiekania.
Składniki:
100% ekologiczny olej rzepakowy z obłuszczonego ziarna. Tłoczony na zimno, lekko sparowany.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz: 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 78 g
- w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 15,4 g
Węglowodany: 0 g
Witamina E: 33 mg
Kraj producenta: Polska
Certyfikat: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.