Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Opis: Pączki sosny są bogate w olejki eteryczne, wzbogacają smak syropu, który jest idealny jako smakowy dodatek do herbat i innych napojów. Produkt pasteryzowany
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 196,48 kcal /835,04 kJ Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 49,1 g - w tym cukry: 46,1 g Białko: < 0,1 g Sól: 0,2 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce
Kraj producenta: Polska Certyfikat: BIO
Parametry
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Żurawiny nie są zbyt bogate w witaminy, ale są cenne z powodu właściwości antybakteryjnych. W medycynie tradycyjnej uważane za doskonały środek redukujący ryzyko wystąpienia infekcji dróg moczowych. Zawierają kwas hiporowy pomagający wypłukiwać bakterie coli z dróg moczowych.
Pół szklanki żurawin zaspokaja 10% dziennego zapotrzebowania na witaminę C oraz 8% zapotrzebowania na błonnik. Żurawina ułatwia trawienie i wspomaga pracę trzustki, co jest ważne dla osób chorych na cukrzycę. Ma właściwości przeciwzapalne, wzmacnia odporność.
Składniki: Sok z żurawiny* (50%), tłoczony nie z koncentratu, cukier trzcinowy* (50%) *certyfikowany składnik ekologiczny
Opis: Owoce żurawiny zawierają duże ilości witamin, soli mineralnych, błonnika oraz związków bioaktywnych które warunkują działanie przeciwutleniające i przeciwdrobnoustrojowe wciągów i ekstraktów żurawinowych. W skład owoców żurawiny wchodzą: związki fenolowe, antocyjany, proantocyjanidyny oligomeryczne, tokotrienole, flawonoidy, antocyjany, kwasy organiczne, cukry oraz znaczne ilości witaminy C.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 stopni Celsjusza.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Polska Certyfikaty: BIO
Opis: Idealny jako dodatek do herbat i innych napojów. Polecany również do lodów oraz wszelkiego rodzaju deserów. Syrop powstaje w tradycyjny sposób, z całych owoców. Może zawierać oasd oraz miąższ.
Wartość odżywcza w 100 ml: Wartość energetyczna: 202,8 kca l/ 861,kJ Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 50,6 g - w tym cukry: 47,4 g Białko: 0,1 g Sól: 0,1 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce
Opis: Syrop jest przyjemną alternatywą dla cukru jako dodatek do herbat, inncyh napojów czy deserów
Wartość odżywcza w 100 ml: Wartość energetyczna: 219,4 kcal/932,5 kJ Tłuszcz: 0 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 54,7 g w tym cukry: 53,4 g Białko: 0,1 g Sól: 0,1 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu przechowywać w lodówce
Składniki: Sok z czarnej porzeczki* (70%), cukier trzcinowy* (30%) *certyfikowany składnik ekologiczny
Opis: Sok tłoczony ze świeżych, czarnych porzeczek z dodatkiem cukru trzcinowego. Produkt pasteryzowany. Doskonały do picia po rozcieńczeniu, jako dodatek do deserów i napojów.
Uwagi: Przed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 750 kJ / 177 kcal Tłuszcz: <0,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 43,42 g - w tym cukry: 41,41 g Błonnik: 0,9 g Białko: 0,27 g Sól: <0,01 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu (po otwarciu przez kilka dni w lodówce)
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Polska Certyfikaty: BIO
Syrop z Aronii 500 ml Samo Zdrowie Wyciśnięty ze świeżych polskich owoców, a nie z soku zagęszczonego. Aronia uważana jest za najzdrowszy owoc jagodowy na świecie, tzn. moc witaminowa. Aronia zawiera duże ilości witamin, składników mineralnych i mikroelementów. Jej owoce oczyszczają organizm z toksyn. Kierowcy i mieszkańcy dużych miast narażeni na smog i dużą dawkę metali ciężkich, a aronia doskonale je usuwa z organizmu.
Składniki: Sok z wiśni* (50%), cukier trzcinowy* (50%) * certyfikowany składnik ekologiczny
Opis: Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą się nieznacznie różnić w zależności od pory roku. Występujący osad tworzą naturalne składniki wiśni ekologicznych. Zawiera naturalnie występujące cukry. Przed spożyciem wstrząsnąć
Sok tłoczony ze świeżych, ekologicznych malin z dodatkiem cukru trzcinowego, pasteryzowany. Doskonały do picia po rozcieńczeniu jako dodatek do deserów i napojów.
Sok tłoczony ze świeżych ekologicznych malin z dodatkiem cukru trzcinowego. Pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć. Tężenie jest naturalną właściwością syropu malinowego.
Ekologiczny syrop malinowy powstaje poprzez tłoczenie na zimno owoców maliny. Maliny zawarte w tym syropie gaszą pragnienie i dodają energii. Syrop malinowy polecany jest dla osób cierpiących na brak wigoru, o słabym krążeniu, chcącym wzmocnić swoje serce. Syrop malinowy rozgrzewa, działa napotnie, a dzięki wysokiej zawartości witaminy C pomoże zwalczyć przeziębienie, grypę.
Syrop malinowy - bogaty w witaminę A i C - wzmacnia system odpornościowy - wzmacnia serce - uaktywnia tworzenie czerwonych krwinek
Syrop do rozcieńczenia. Proponowane rozcieńczenie przez producenta to 1:7.
Składniki: malina BIO tłoczona na zimno, cukier trzcinowy BIO.
Syrop Malinowy 500 ml Samo Zdrowie Wyciśnięty ze świeżych owoców, a nie z soku zagęszczonego.
Składniki: sok malinowy 54%, cukier
Opis: Syrop malinowy Samo Zdrowie wytwarzany jest w najprostszy sposób. Świeżo zerwane owoce już na plantacji trafiają do pojemników, zostają zasypane cukrem i odstawione na trzy dni. Po tym okresie sok, który samoistnie oddzielił się od owoców, zostaje przelany i poddany pasteryzacji w niskiej temperaturze. Pozwala to usunąć bakterie przy jednoczesnym zachowaniu wszystkich wartości zdrowotnych i rozgrzewających, z których słynie prawdziwy sok malinowy. Dzięki tej tradycyjnej metodzie wytwarzania sok posiada charakterystyczny zapach, który jest w 100% naturalny.
W naszym syropie nie znajdą Państwo wody, ani innych dodatków. Produkowany jest ze świeżych polskich malin z małych upraw znajdujących się na ekologicznie czystych terenach górskich. Nie jest produkowany z owoców mrożonych.
Produkt pasteryzowany, niefiltrowany. Po otwarciu przechowywać w temperaturze poniżej 18 st. C. Chronić przed światłem. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Składniki: sok z malin* (50%), syrop z agawy* (50%) *certyfikowany składnik ekologiczny
Opis: Jest to syrop naturalnie wytworzony z soku z malin. Uzyskany syrop, dosładza się syropem z agawy odpowietrza się, rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza. Maliny, ze względu na swoje właściwości, są wykorzystywane w leczeniu różnorodnych dolegliwości. Same słodkie owoce zawierają kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, salicylowy, elagowy), pektyny, cukry i lotne związki zapachowe. Poza tym, zawierają wiele witamin (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz substancji mineralnych (potas, żelazo, magnez, wapń).
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 stopni Celsjusza.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Polska Certyfikaty: BIO
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1070 kJ / 258 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 69 g - w tym cukry: 64 g Błonnik: 1,3 g Białko: 0,1 g Sól: 0,1 g
Zalecane warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce
Kraj producenta: Holandia Kraj pochodzenia składników: Australia Certyfikaty: BIO
Składniki: cukier*, woda, sok malinowy z koncentratu* (10%), sok z czarnego bzu z koncentratu*, regulator kwasowości: kwas kwas jabłkowy, naturalny aromat * certyfikowany składnik ekologiczny
Opis: Produkt pasteryzowany.
Zalecane warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 tygodni.
Syrop z Czarnego Bzu 500 ml Samo Zdrowie Wyciśnięty ze świeżych owoców z polskiego czarnego bzu z terenów górskich. Nie z soku zagęszczonego.
Składniki: sok z czarnego bzu 54%, cukier
Opis: Syrop z czarnego bzu Samo Zdrowie wytwarzany jest w najprostszy sposób. Świeżo zerwane owoce już na plantacji trafiają do pojemników, zostają zasypane cukrem i odstawione na trzy dni. Po tym okresie sok, który samoistnie oddzielił się od owoców, zostaje przelany i poddany pasteryzacji w niskiej temperaturze. Pozwala to usunąć bakterie przy jednoczesnym zachowaniu wszystkich wartości zdrowotnych i rozgrzewających, z których słynie prawdziwy sok. Dzięki tej tradycyjnej metodzie wytwarzania sok posiada charakterystyczny zapach, który jest w 100% naturalny.
W naszym syropie nie znajdą Państwo wody, ani innych dodatków. Produkowany jest ze świeżych polskich owoców z małych upraw znajdujących się na ekologicznie czystych terenach górskich. Nie jest produkowany z owoców mrożonych.
Produkt pasteryzowany, niefiltrowany. Po otwarciu przechowywać w temperaturze poniżej 18 st. C. Chronić przed światłem. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Syrop z Cebuli BIO 270 ml Dary Natury butelka szklana
Przepis na syrop z cebuli jest znany od pokoleń. Surowa cebula zawiera minerały takie jak cynk, sód, potas, magnez, żelazo, wapń oraz fosfor. Poza tym, w jej składzie można znaleźć duże pokłady witaminy C, B, PP oraz prowitaminy A. Dzięki olejkom lotnym, syrop z cebuli działa bakteriobójczo. Przede wszystkim jednak oczyszcza górne drogi oddechowe, zmniejszając zarówno kaszel suchy jak i mokry.
Składniki: sok z cebuli* 54,6%, cukier trzcinowy*, sok z pigwowca*, * produkt rolnictwa ekologicznego