Pesto z Cukini BIO 130 g Alce Nero
Pesto z cukinii Alce Nero przygotowywane jest z wyselekcjonowanych surowców, wzbogacone oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wytwarzana z włoskiej i ekologicznej cukinii charakteryzuje się delikatnym smakiem i kremowością. Świetnie nadaje się do przyprawiania makaronów, nadziewania smacznych kanapek czy przygotowywania oryginalnych aperitifów.
Składniki:
cukinia* (65%), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, parmezan* (mleko krowie*, sól, podpuszczka), pietruszka*, mąka ziemniaczana*, sok cytrynowy*, cukier trzcinowy*, bazylia*, sól, czosnek*, cebula w proszku*, pieprz*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 932 kJ/226 kcal
Tłuszcz - 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,2 g
Węglowodany - 5,4 g
w tym cukry - 3,2 g
Białko - 1,9 g
Sól - 0,5 g
Zalecane Warunki Przechowywania
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Certyfikaty: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.