Mieszanka na Chleb Bezglutenowy z Ziaren i Owsa BIO 600 g Bauck Hof
Chleb według norweskiej oryginalnej receptury.
Dodaj tylko wodę. Po upieczeniu wyjdzie około 980g chleba.
- bez drożdży, bez mąki, bez dodatku cukru, bezglutenowy,
- źródło białka,
- bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3,
- bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe,
- bogate w błonnik,
- zawiera witaminę E, witaminę B1 (tiaminę), witaminę B6, kwas foliowy, potas, wapń, żelazo, cynk,
- bogaty w fosfor, magnez, miedź i mangan.
Składniki:
płatki owsiane pełnoziarniste (bezglutenowe)*, pestki dyni*, nasiona słonecznika*, mielone siemię lniane*, sezam*, siemię lniane*, nasiona chia - szałwia hiszpańska (Salvia hispanica)*, płatki jaglane pełnoziarniste*, mielone łuski babki jajowatej*, sól morska
*certyfikowany składnik ekologiczny
Szybkie przygotowanie:
Zawartość opakowania zalać 550 ml wrzącej wody i wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia przez 20 minut, następnie uformować chleb i położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub włożyć do foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 70 minut (górna i dolna grzałka).
Wartości odżywcze w 100g upieczonego chleba:
Wartość energetyczna: 1189kJ/286kcal
Tłuszcz: 17g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4g
Węglowodany: 17g
- w tym cukry: 0,5g
Błonnik: 8,1g
Białko: 12g
Sól: 0,91g
Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.