Makaron Konjac Typu Noodle Bezglutenowy BIO 385 g Diet-Food
Składniki:
woda oczyszczona 96,6%, mąka konjac* 3,4%
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 30 kJ / 7 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
- w tym kwasy nasycone: <0,1 g
Węglowodany: <0,2 g
- w tym cukry: <0,1 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: <0,1 g
Sól:<0,1 g
Sposób przygotowania:
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
- Certyfikat: BIO, Bezgluten

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.