Fasola w Sosie Pomidorowym Bezglutenowa 440 g Primavika
Składniki:
woda, fasola "Jaś" 65%, koncentrat pomidorowy 15%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizat białka roślinnego (zawiera SOJĘ), olej rzepakowy, sól, bulion wegetariański [maltodektryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście SELERA, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], przyprawy ziołowe (zawierają GORCZYCĘ), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Opis:
Fasola jest świetnym źródłem białka dla osób stosujących dietę wegańską, wegetariańską czy odkwaszającą organizm. Warto wspomnieć, że posiada właściwości zasadotwórcze. Skutecznie neutralizuje nadmierną zawartość kwasów powstałych wskutek spożywania przetworzonej żywności. Działa wzmacniająco w przypadku wyczerpania psychicznego i fizycznego, rekonwalescencji i niedożywienia. Jest bogata w potas, wapń, a w przeciwieństwie do grochu nie zawiera sodu – warto wprowadzić ją do diety w przypadku nadciśnienia. Oprócz tego jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie, poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 518 kJ/123 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 20 g
- w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,49 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu trzech dni.
Certyfikaty: Bezgluten

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.