Czekolada Mleczna Fair Trade BIO 100 g Alce Nero
W ekologicznym batonie mlecznej czekolady Alce Nero bogaty smak kakao łączy się z mleczną śmietanką, aby uzyskać lekko karmelizowany smak.
Kakao wykorzystywane do produkcji 36% mlecznej czekolady posiada certyfikat Fairtrade i pochodzi z Ameryki Łacińskiej, gdzie jest uprawiane przez grupy rolników, w tym członków Coop. Norandino w Peru. Alce Nero i Coop. Norandino jest częścią Cooperativas Sin Fronteras, organizacji, która od początku swojego istnienia promuje zasady jakości i zdrowotności surowców, ale przede wszystkim zrównoważonego rozwoju społecznego i środowiskowego. Po wypaleniu ziarna są umiejętnie przetwarzane przez starego szwajcarskiego producenta czekolady Chocolat Stella, partnera Alce Nero.
Ekologiczny baton czekolady mlecznej Alce Nero 36% produkowany jest z ekologicznego cukru trzcinowego i nie zawiera lecytyny sojowej.
Składniki:
cukier trzcinowy* (39%), tłuszcz kakaowy*, mleko w proszku pełne* (22%), masa kakaowa*, wanilia*.
Masa kakaowa min. 36%.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 2411 kJ/574 kcal
Tłuszcz - 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g
Węglowodany - 48 g
w tym cukry - 48 g
Błonnik - 1,5 g
Białko - 7 g
Sól - 0,22 g
Informacja alergenna
Może zawierać orzechy laskowe i migdały.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikaty: BIO

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.