Mieszanka na Muffinki z Kroplami Gorzkiej Czekolady Bezglutenowa BIO 300 g Zdrowo Namieszane
Składniki:
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, kropelki z czekolady* (7 %) [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI)], skrobia z tapioki*, len mielony*, kakao w proszku*, bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska różowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis:
Ekologiczna mieszanka do przygotowania muffinek z czekoladą.
1 porcja: ok. 65 g
Ilość porcji: ok. 12 muffinek
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez termoobiegu)
2. Przygotuj formę na muffiny. Metalową formę wyłóż papierowymi papilotkami, silikonowa nie potrzebuje papilotek
4. Do dużej miski włóż 2 banany, 170 g jogurtu naturalnego, 2 jajka oraz 70 ml oleju i wszystko dokładnie zmiksuj
5. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj
6. Gotową masę przelej do foremek na muffiny. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce lub ORZECHY
7. Wstaw do piekarnika na ok. 35 minut
Uwaga
W wersji wegańskiej zamień 2 jajka na jednego banana i 2-3 łyżki jogurtu wegańskiego.
Muffiny doskonale smakują z dodatkiem malin lub borówek amerykańskich.
Wartość odżywcza w 100 g po przyrządzeniu z jogurtem naturalnym 2 % tłuszczu
Wartość energetyczna: 1260 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 38 g
w tym cukry: 14 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,32 g
Wartość odżywcza w 65 g po przyrządzeniu z jogurtem naturalnym 2 % tłuszczu
Wartość energetyczna: 819 kJ/195 kcal
Tłuszcz: 8,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 9,1 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,21 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat: BIO

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.