Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

BIO BIO Mieszanki do Pieczenia Chleba

Ostatnio samodzielne pieczenie chleba w domu znowu stało się popularne. Do tego celu musisz mieć w domu odpowiednie składniki, połączyć je ze sobą, ukształtować z nich chleb oraz włożyć go do piekarnika. Ostatni etap jest najtrudniejszy, ponieważ polega na czekaniu aż chleb będzie gotowy do spożycia. Możesz również skorzystać z mieszanki do wypieku chleba, która znacznie przyspieszy i uprości cały proces. Podpowiemy Ci, na co powinieneś zwrócić szczególną uwagę, przy jej kupowaniu. Wyjaśnimy też, dlaczego ekologiczne, gotowe mieszanki do wypieku chleba są bardziej korzystne dla Twojego zdrowia.

Mieszanka do Wypieku Chleba

Mieszanka do Wypieku Chleba JASNEGO Bezglutenowego 440 g Pięć Przemian

Mieszanka do Wypieku Chleba JASNEGO Bezglutenowego 440 g Pięć Przemian
Mieszanka do Wypieku Chleba JASNEGO Bezglutenowego 440 g Pięć Przemian

Upiecze Ci się!

Składniki:
mąka ryżowa biała, mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa pełnoziarnista, maranta trzcinowa, tapioka, płatki owsiane bezglutenowe, łuska babki jajowatej, inulina, sól himalajska, drożdże.

Produkt bezglutenowy.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

17,13 zł

szt.

Mieszanka Klasyczna do Wypieku Chleba Bezglutenowego BIO 420 g Pięć Przemian

Mieszanka Klasyczna do Wypieku Chleba Bezglutenowego BIO 420 g Pięć Przemian
Mieszanka Klasyczna do Wypieku Chleba Bezglutenowego BIO 420 g Pięć Przemian

Mieszanka Klasyczna do Wypieku Chleba Bezglutenowego BIO 420 g Pięć Przemian

Składniki:
płatki owsiane* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia*, sól himalajska.
* certyfikowany składnik ekologiczny.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

18,53 zł

szt.

Mieszanka do Wypieku 10 Bułek Bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof

Mieszanka do Wypieku 10 Bułek Bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof
Mieszanka do Wypieku 10 Bułek Bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof

Mieszanka do Wypieku 10 Bułek Bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof

Składniki:
mąka owsiana* (bezglutenowa) 27%, skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, zakwas z quinoa w proszku* (mąka z quinoa*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej*
* certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

18,10 zł

Mieszanka do Wypieku Bułek Owsianych Bezglutenowa Demeter BIO 350 g Bauck Hof

Mieszanka do Wypieku Bułek Owsianych Bezglutenowa Demeter BIO 350 g Bauck Hof
Mieszanka do Wypieku Bułek Owsianych Bezglutenowa Demeter BIO 350 g Bauck Hof

Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.

Składniki:

płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe** 74%, pełnoziarniste płatki OWSIANE bezglutenowe* 10% (OWIES*), len złocisty*, mielone łuski psyllium*, otręby OWSIANE bezglutenowe** 2%, sól kamienna.
* certyfikowany składnik ekologiczny
** składniki z rolnictwa biodynamicznego

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

19,50 zł

Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g Balviten

Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g Balviten
Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g Balviten

Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g Balviten

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

17,35 zł

Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g Probio

Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g Probio
Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g Probio

Mieszanka Do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g - PROBIO

Składniki
mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

17,00 zł

szt.

Mieszanka do Wypieku Chleba z Mąki Owsianej Bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof

Mieszanka do Wypieku Chleba z Mąki Owsianej Bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof
Mieszanka do Wypieku Chleba z Mąki Owsianej Bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof

Składniki:
mąka OWSIANA pełnoziarnista (beglutenowa)* (34%), skrobia kukurydziana*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, mąka gryczana pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

20,19 zł

Mieszanka do Wypieku Chleba z Orzechami Włoskimi Bezglutenowa (Keto) 500 g Pięć Przemian

Mieszanka do Wypieku Chleba z Orzechami Włoskimi Bezglutenowa (Keto) 500 g Pięć Przemian
Mieszanka do Wypieku Chleba z Orzechami Włoskimi Bezglutenowa (Keto) 500 g Pięć Przemian

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi.
Idealna dla osób na diecie ketogenicznej.

Składniki:
mąka MIGDAŁOWA, pestki słonecznika, siemię lniane brązowe, nasiona chia, ORZECHY WŁOSKIE 13%, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

23,55 zł

szt.

Mieszanka na Chleb Orkiszowo - Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki

Mieszanka na Chleb Orkiszowo - Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki
Mieszanka na Chleb Orkiszowo - Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki

Składniki:
mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa*, mąka ŻYTNIA chlebowa*, zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

14,70 zł

szt.

Mieszanka na Chleb Orkiszowy BIO 500 g Podlaskie Mąki

Mieszanka na Chleb Orkiszowy BIO 500 g Podlaskie Mąki
Mieszanka na Chleb Orkiszowy BIO 500 g Podlaskie Mąki

Składniki:
mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa*, mąka z PSZENICY ORKISZ razowa*, zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

14,70 zł

szt.

Mieszanka na Chleb Pszenno - Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki

Mieszanka na Chleb Pszenno - Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki
Mieszanka na Chleb Pszenno - Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki

Składniki:
mąka PSZENNA chlebowa*, mąka ŻYTNIA chlebowa* zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

14,27 zł

szt.

Mieszanka na Chleb Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki

Mieszanka na Chleb Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki
Mieszanka na Chleb Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki

Składniki:
mąka ŻYTNIA chlebowa*, mąka ŻYTNIA razowa*, zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

14,27 zł

szt.

Mieszanka na Chlebek Bananowy z Nasionami Chia Bezglutenowy BIO 400 g Zdrowo Namieszane

Mieszanka na Chlebek Bananowy z Nasionami Chia Bezglutenowy BIO 400 g Zdrowo Namieszane
Mieszanka na Chlebek Bananowy z Nasionami Chia Bezglutenowy BIO 400 g Zdrowo Namieszane

Mieszanka na Chlebek Bananowy z Nasionami Chia Bezglutenowy BIO 400 g Zdrowo Namieszane

Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do temperatury 180% stopni bez termoobiegu. Podłużną formę do pieczenia (np. 25 cm x 12 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Do dużej miski włóż 3 dojrzałe banany, 200 ml jogurtu, 3 jajka oraz 13 łyżek oleju i dokładnie zmiksuj. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do formy. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok. 50-55 minut.

Składniki:
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona szałwi hiszpańskiej* (Salvia hispanica L.) (1%), środek spulchniający: węglan sodu, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)), sól himalajska
* certyfikowany składnik ekologiczny

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

18,87 zł

szt.

Mieszanka do wypieku chleba

Mieszanki do wypieku chleba - jak ich używać? Jakie są dostępne na rynku? Chleb jest najważniejszym źródłem pożywienia. Jeżeli zabraknie go na sklepowych półkach, to będzie bardzo źle. Chleb najlepiej smakuje świeży. Dlatego warto się poświęcić i pójść z samego rana do pobliskiej piekarni, aby móc cieszyć się jego smakiem. Można go również upiec we własnym zakresie korzystając z gotowych ekologicznych mieszanek do wypieku chleba.

Czym są mieszanki do wypieku chleba?

Kiedyś praktycznie wszyscy piekli chleby w swoim własnych domach. Zajmowały się tym przede wszystkim gospodynie domowe. Składniki do wyrabiania chleba pozyskiwały z własnych upraw rolnych. W niektórych mniejszych wioskach do dzisiaj jest tak, że samodzielne pieczenie chleba jest tradycją. Chleb zrobiony samemu jest z pewnością bardziej korzystny dla Twojego zdrowia, niż ten kupiony w piekarni lub jeszcze gorzej w supermarkecie. Dlaczego?

W domowych chlebie nie znajdziesz żadnych sztucznych składników chemicznych. Dzisiaj bardzo trudno jest ich uniknąć, bo są one dodawane praktycznie do każdego produktu spożywczego. Domowy chleb jest pieczony na naturalnym zakwasie lub na drożdżach i nie ma w nim żadnych niepotrzebnych dodatków. To wszystko sprawia, że smakuje wyjątkowo. Jednak produkowanie takiego pieczywa na masową skalę byłoby bardzo drogie i zwyczajnie nieopłacalne. Domowy chleb ma krótszy termin do spożycia i bardzo szybko traci początkową świeżość.

Jednak nie każdy ma odpowiednie umiejętności i wystarczającą ilość czasu, aby samodzielnie, regularnie wypiekać pieczywo w domu. Wtedy z pomocą przyjdą mu właśnie gotowe ekologiczne mieszanki do wypieku chleba. Charakteryzują się one tym, że znajdują się w nich wszystkie potrzebne składniki do pieczenia domowego chleba. Gotowa mieszanka znacznie skraca i ułatwia cały proces, a Ty możesz się cieszyć smacznym pieczywem bez zbędnego wysiłku.

mieszanka do wypieku chleba

Jak stosować mieszankę do wypieku chleba?

Mieszanka do wypieku chleba ekologiczna jest złożona z podstawowych rodzajów mąki i drożdży. Bez tych ostatnich pieczywo nie będzie mogło urosnąć. Niektóre gotowe mieszanki bio są odpowiednie nawet do tego, aby upiec chleb w automacie. Wtedy jednak potrzebne jest wcześniejsze przygotowanie wszystkich składników i Twojego urządzenia do wypieku pieczywa.

Jeżeli planujesz upiec chleb w maszynie, to musisz najpierw dokładnie zmieszać ze sobą wszystkie składniki. Kolejnym etapem jest wsypanie do sprzętu AGD mniej więcej pół kilograma gotowej mieszanki do wypieku chleba i jednej trzeciej litra wody. Powinna być chłodna. Zbyt gorąca lub zbyt zimna woda sprawi, że składniki się ze sobą idealnie nie połączą. Następnie do mieszanki i wody powinieneś dołożyć dwa gramy suchych drożdży. Teraz musisz już tylko włączyć maszynę do wypieku chleba i poczekać aż zakończy ona pracę.

Drugim sposobem korzystania z gotowych mieszanek jest pieczenie chleba w domowym piekarniku. W tym celu musisz przygotować się na większą ilość pracy. Na gotowy, domowy chleb będziesz musiał również trochę dłużej poczekać. Najpierw powinieneś wszystkie składniki mieszanki do wypieku chleba zmieszać w automacie. Pamiętaj o tym, żeby zamiast suchych drożdży wykorzystać piętnaście gramów świeżych. Następnie wyrób ciasto na chleb ręcznie lub przy użyciu miksera. Gdy ciasto będzie już przygotowane, to odstaw je na mniej więcej dwadzieścia minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto na chleb przełóż na blachę i włóż do piekarnika. Poczekaj aż się upiecze, a następnie ostrożnie wyjmij go z piekarnika.

Gdzie możesz kupić gotowe mieszanki do wypieku pieczywa?

Gotowa mieszanka do wypieku chleba to bardzo dobra propozycja dla Ciebie, jeżeli chcesz po raz pierwszy samodzielnie upiec pieczywo w domu. Mieszanki do wypieku chleba bardzo często występują w sklepach ze zdrową żywnością. Jednym z takich miejsc jest nasz Biosklep, w którym znajdziesz również bardzo wiele innych, zdrowych produktów spożywczych. Każda mieszanka do wypieku chleba powinna zawierać na opakowaniu dokładną instrukcję, jak ją stosować. Dzięki temu, są one odpowiednie nawet dla osób, które po raz pierwszy w życiu zamierzają upiec chleb.

W sklepach bez problemu znajdziesz między innymi: mieszanki do wyrobów bezglutenowych, tradycyjnego chleba, czy pieczywa razowego. Mieszanki mogą zawierać również ciekawe, wzbogacające smak dodatki, na przykład suszoną żurawinę, czy ziarna.

Czy wiesz, że…

… niektóre regiony Polski słynęły z wypieku chleba w określonym kształcie. Łódź była znana z pieczywa w kształcie listka koniczyny. Natomiast w Kazimierzu nad Wisłą do dziś piecze się bułki w kształcie kogucików.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium