Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

Skrobia Kukurydziana Bezglutenowa BIO 200 g Amylon

Skrobia Kukurydziana Bezglutenowa BIO 200 g Amylon
Skrobia Kukurydziana Bezglutenowa BIO 200 g Amylon

Skrobia Kukurydziana Bezglutenowa BIO 200 g Amylon

Ekologiczna skrobia pozyskana z kukurydzy. Idealna do zagęszczania i złagodzenia potraw oraz jako dodatek do ciast, tortów, rozmaitych farszy, deserów i sosów.

Składniki:
Ekologiczna skrobia kukurydziana 100%

Produkt bezglutenowy.

Kraj producenta: Czechy
Certyfikat: BIO, Bezglutenowy

Dostępność: w magazynie

Czas wysyłki: od 24 do 48 godzin

Cena: 6,89 zł
szt.

Skrobia Kukurydziana Bezglutenowa BIO 250 g Bauck

Skrobia Kukurydziana Bezglutenowa BIO 250 g Bauck
Skrobia Kukurydziana Bezglutenowa BIO 250 g Bauck

Skrobia Kukurydziana Bezglutenowa BIO 250 g Bauck
Drobna skrobia kukurydziana bezglutenowa. Doskonale sprawdza się w zagęszczaniu sosów i deserów oraz jako dodatek do wypieków.

Składniki:
Skrobia kukurydziana*
* Składnik pochodzący z certyfikowanych upraw ekologicznych.

Wyprodukowano w Niemczech.
Certyfikaty: Bio, Bezglutenowy

Dostępność: w magazynie

Czas wysyłki: od 24 do 48 godzin

Cena: 7,49 zł
szt.

Skrobia Kukurydziana BIO 300 g Bio Raj

Skrobia Kukurydziana BIO 300 g Bio Raj
Skrobia Kukurydziana BIO 300 g Bio Raj

Skrobia Kukurydziana BIO 300 g Bio Raj

Ekologiczna skrobia kukurydziana inaczej zwana maizeną pozyskiwana z białych pręcików kukurydzy, natomiast mąka kukurydziana to zmielone całe ziarna kukurydzy. Skrobia ta najczęściej stosowana do zagęszczania potraw, do wypieków, do deserów. Skrobia kukurydziana to niezbędny składnik diety proteinowe Dukana.
Skrobia jest białym, bezpostaciowym proszkiem bez smaku i zapachu, nierozpuszczalnym w zimnej wodzie; stanowi podstawowy składnik pożywienia człowieka.

Dostępność: brak towaru

Cena: 6,55 zł

Skrobia Kukurydziana BIO 400 g Bio Planet

Skrobia Kukurydziana BIO 400 g Bio Planet
Skrobia Kukurydziana BIO 400 g Bio Planet

Skrobia Kukurydziana BIO 400 g Bio Planet

Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.

Dostępność: w magazynie

Czas wysyłki: od 24 do 48 godzin

Cena: 7,19 zł
szt.

Skrobia kukurydziana otrzymywana jest z białych pręcików kukurydzy. Nie z ziaren jak mąka kukurydziana. Jest też nazywana maizeną lub mazeiną. Ma biały kolor, nie posiada smaku ani zapachu. Jej postać sproszkowana w połączeniu z wodą przybiera konsystencję kleiku.

Podstawową cechą skrobi kukurydzianej jest brak zawartości glutenu, dlatego też może być stosowana przez osoby cierpiące na celiakię. Polecana jest również osobom na diecie proteinowej (Dukana).

Skrobia kukurydziana jest bogatym źródłem węglowodanów. W 100 g skrobi kukurydzianej znajduje się 351 kcal. Pozostałe wartości odżywcze skrobi kukurydzianej są obecne w stopniu minimalnym. Skrobia ta nie posiada wybitnych właściwości prozdrowotnych.

Jest jednak znakomitym dodatkiem do żywności, mającym wpływ na teksturę, a także znacznie polepszającym wiązanie wody. Może być stosowana jako środek wypełniający. Ze względu na obecność w swojej strukturze łatwo fermentujących węglowodanów, skrobia kukurydziana jest także rekomendowana jako dodatek w procesie warzenia piwa i produkcji alkoholu.

Skrobia kukurydziana może być stosowana jako zamiennik mąki. Można zagęszczać nią zupy i sosów oraz dodawać do ciast i domowego pieczywa w celu uzyskania drobnej tekstury wypieku oraz zwiększenia wilgotności wypieków bezglutenowych. Dzięki skrobi kukurydzianej potrawy są bardziej przezroczyste i lśniące. Bardzo dobrze sprawdza się do przygotowywania budyniu, kisielu oraz różnorodnych kremów do ciast.

Więcej informacji o skrobi kukurydzianej znajdziesz na naszym blogu

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl