ZADZWOŃ DO NAS
+48 58 714 12 12
0
suma: 0,00 zł do kasy

BIO BIO Gorąca czekolada

Czekolada na Gorąco Komoe Malinowa FT BIO 250 g Pizca Del Mundo

Czekolada na Gorąco Komoe Malinowa FT BIO 250 g Pizca Del Mundo
Czekolada na Gorąco Komoe Malinowa FT BIO 250 g Pizca Del Mundo

Ekologiczna Czekolada na Gorąco Komoe Malinowa BIO 250 g Pizca Del Mundo

Malinowa czekolada na gorąco. Fair Trade oznacza sprawiedliwe warunki handlowe dla producentów z krajów rozwijających się i stwarza możliwości inwestowania w rozwój lokalnej społeczności oraz stabilną przyszłość.

Cena: 33,59 zł
szt.

Czekolada na Gorąco Komoe Malinowa FT BIO 750 g Pizca del Mundo

Czekolada na Gorąco Komoe Malinowa FT BIO 750 g Pizca del Mundo
Czekolada na Gorąco Komoe Malinowa FT BIO 750 g Pizca del Mundo

Czekolada na Gorąco Komoe Malinowa Fair Trade BIO 750 g Pizca del Mundo

Opis:
Wystarczy łyk napoju, by poczuć smak czekolady i malin. Owe smaki łączą się i przywołują na myśl czekoladowe babeczki z malinami.

Sposób przygotowania:
2-3 czubate łyżeczki czekolady rozpuścić w gorącym mleku i dobrze wymieszać. Aby uzyskać zimny napój należy schłodzić go.

Składniki:
cukier trzcinowy*, kakao lekko odtłuszczone* (42%), naturalny aromat malin
* certyfikowany składnik ekologiczny

Cena: 71,29 zł
szt.

Czekolada na Gorąco Michiru Chai BIO 250 g Pizca Del Mundo

Czekolada na Gorąco Michiru Chai BIO 250 g Pizca Del Mundo
Czekolada na Gorąco Michiru Chai BIO 250 g Pizca Del Mundo

Czekolada na Gorąco Michiru Chai  Fair Trade BIO 250 g Pizca Del Mundo

Składniki:
cukier trzcinowy*, kakao* 42%, naturalne korzenne aromaty
*certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
Czekolada na gorąco chai. Fair Trade oznacza sprawiedliwe warunki handlowe dla producentów z krajów rozwijających się i stwarza możliwości inwestowania w rozwój lokalnej społeczności oraz stabilną przyszłość. Kakao pochodzi ze spółdzielni rolniczych z Wybrzeża Kości Słoniowej, Dominikany, Panamy; cukier trzcinowy pochodzi ze spółdzielni rolniczych z Zambii i Malawi.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1523 kJ / 363 kcal
Tłuszcz: 8,8 g
Węglowodany: 62,8 g
Białko: 8,1 g

Informacja alergenna:
Może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i mleka

Kraj producenta: Polska
Certyfikat: BIO, FAIR TRADE

Cena: 33,59 zł
szt.

Czekolada na Gorąco Mzuzu BIO 250 g Pizca Del Mundo

Czekolada na Gorąco Mzuzu BIO 250 g Pizca Del Mundo
Czekolada na Gorąco Mzuzu BIO 250 g Pizca Del Mundo

Czekolada na Gorąco Mzuzu Naturalna Fair Trade BIO 250 g Pizca Del Mundo

Składniki:
cukier trzcinowy*, kakao* 42%
*certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
Klasyczna czekolada na gorąco. Naturalne kakao i naturalny cukier trzcinowy. Fair Trade oznacza sprawiedliwe warunki handlowe dla producentów z krajów rozwijających się i stwarza możliwości inwestowania w rozwój lokalnej społeczności oraz stabilną przyszłość. Kakao pochodzi ze spółdzielni rolniczych z Wybrzeża Kości Słoniowej, Dominikany, Panamy; cukier trzcinowy pochodzi ze spółdzielni rolniczych z Zambii i Malawi.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1523 kJ / 363 kcal
Tłuszcz: 8,8 g
Węglowodany: 62,8 g
Białko: 8,1 g

Informacja alergenna:
Może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i mleka

Kraj producenta: Polska
Certyfikat: BIO, FAIR TRADE

Cena: 33,59 zł

Czekolada na Gorąco Mzuzu Naturalna FT BIO 750 g Pizca Del Mundo

Czekolada na Gorąco Mzuzu Naturalna FT BIO 750 g Pizca Del Mundo
Czekolada na Gorąco Mzuzu Naturalna FT BIO 750 g Pizca Del Mundo

Czekolada na Gorąco Mzuzu Naturalna Fair Trade BIO 750 g Pizca Del Mundo

Składniki:
cukier trzcinowy*, kakao lekko odtłuszczone* (42%)
* certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
Czekolada do picia Mzuzu posiada intensywny smak i aromat czekolady. Idealnie nadaje się do sporządzania rozgrzewającego napoju dla dzieci i dorosłych oraz do różnego rodzaju deserów.

 

Cena: 79,99 zł

Czekolada na Gorąco Talamanca Orzechowa FT BIO 250 g Pizca Del Mundo

Czekolada na Gorąco Talamanca Orzechowa FT BIO 250 g Pizca Del Mundo
Czekolada na Gorąco Talamanca Orzechowa FT BIO 250 g Pizca Del Mundo

Ekologiczna Czekolada na Gorąco Talamanca Orzechowa BIO 250 g Pizca Del Mundo

Czekolada orzechowa na gorąco. Fair Trade oznacza sprawiedliwe warunki handlowe dla producentów z krajów rozwijających się i stwarza możliwości inwestowania w rozwój lokalnej społeczności oraz stabilną przyszłość.

Składniki:
cukier trzcinowy*, kakao* (42%,) naturalny aromat orzechów laskowych (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Cena: 33,59 zł
szt.

Czekolada na Gorąco Zambezi Karmelowa FT BIO 250 g Pizca Del Mundo

Czekolada na Gorąco Zambezi Karmelowa FT BIO 250 g Pizca Del Mundo
Czekolada na Gorąco Zambezi Karmelowa FT BIO 250 g Pizca Del Mundo

Czekolada na Gorąco Zambezi Karmelowa FT BIO 250 g Pizca Del Mundo

Składniki:
cukier trzcinowy*, kakao* (42%), naturalny aromat karmelowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Opis:
Karmelowa czekolada na gorąco.
Fair Trade oznacza sprawiedliwe warunki handlowe dla producentów z krajów rozwijających się i stwarza możliwości inwestowania w rozwój lokalnej społeczności oraz stabilną przyszłość.
Kakao pochodzi ze spółdzielni rolniczych z Wybrzeża Kości Słoniowej, Dominikany, Panamy; cukier trzcinowy pochodzi ze spółdzielni rolniczych z Zambii i Malawi.

Cena: 33,59 zł
szt.

Czekolada w Proszku BIO 375 g Oxfam

Czekolada w Proszku BIO 375 g Oxfam
Czekolada w Proszku BIO 375 g Oxfam

Czekolada w Proszku Fair Trade BIO 375 g Oxfam

Składniki:
cukier trzcinowy*, odtłuszczone kakao w proszku* (min. 25%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Cena: 24,39 zł
szt.

Gorąca Czekolada BIO 400 g Terra Etica

Gorąca Czekolada BIO 400 g Terra Etica
Gorąca Czekolada BIO 400 g Terra Etica

Gorąca Czekolada BIO FT 400 g Terra Etica

Opis:
Aromatyczna "gorąca" czekolada to doskonały napój na chłodne, jesienno-zimowe dni. Polecamy z do rozrobienia z wodą lub gorącym mlekiem i dodatkiem szczypty korzennych przypraw. Kakao oraz cukier trzcinowy - składniki wchodzące w skład "gorącej czekolady" pochodzą wyłącznie z ekologicznych upraw, pozyskiwane były według zasad Fair Trade.

Składniki:
cukier trzcinowy*, kakao w proszku*. Masa kakaowa minimum 32% 
* certyfikowany składnik ekologiczny

Kraj producenta: Francja
Certyfikaty: BIO, FAIR TRADE

Cena: 32,39 zł
szt.

Czekolada na gorąco ekologiczna

Ekologiczna czekolada na gorąco jest idealnym połączeniem naturalnego kakao oraz wysokiej jakości cukru trzcinowego. Surowce wykorzystane do jej produkcji pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Większość popularnych produktów powstaje w wyniku połączenia mleka w proszku z niewielką ilością kakao. Ponadto zawierają duże ilości białego cukru, sztucznych aromatów, barwników oraz konserwantów. To jednak tylko substytut dobrej jakości czekolady na gorąco. Produkty ekologiczne zawierają wyłącznie naturalne składniki. Nawet w przypadku smakowych czekolad ekologicznych, w których używane są naturalne aromaty orzechów laskowych, malin czy karmelu.

Jak powstaje gorąca czekolada?

Ekologiczna czekolada na gorąco powstaje przede wszystkim z kakao. Surowiec jest dostarczany do Europy w postaci surowych ziaren, które wcześniej zostały poddane fermentacji i suszeniu. Ziarna w takiej formie można zmielić kriogenicznie i otrzymać surowe kakao. Producenci czekolady potrzebują jednak produktu prażonego, który ma dłuższą przydatność do spożycia. Sam proces prażenia pozwala wydobyć z ziarna więcej smaku czekolady. Po jego zakończeniu surowiec jest mielony, w wyniku czego powstaje masa kakaowa. W kolejnym etapie odciska się z niej tłuszcz. Oddzielone masło kakaowe jest chętnie wykorzystywane w przemyśle kosmetycznym i cukierniczym. Pozostała masa kakaowa ma 10-12% tłuszczu (surowiec sprzedawany w USA ma 20-22% tłuszczu). Odtłuszczoną masę kakaową poddaje się alkalizacji, aby uzyskać neutralny poziom pH 7-8. Dzięki temu zyskuje ona ciemniejszy kolor i lepiej rozpuszcza się w cieczy.

Przygotowaną w ten sposób masę kakaową można wykorzystać do produkcji tabliczek czekolady lub ekologicznej czekolady na gorąco w proszku. W tym drugim przypadku suchą masę kakaową przerabia się na proszek i dodaje do niego cukier trzcinowy.

ekologiczna gorąca czekolada

Właściwości czekolady na gorąco

Ekologiczna czekolada na gorąco jest połączeniem kakao z cukrem trzcinowym, dlatego przejmuje prozdrowotne właściwości obu tych składników. Kakao ekologiczne to wartościowe źródło żelaza, magnezu, potasu, cynku, fosforu, miedzi i manganu. Ma pozytywny wpływ na układ nerwowy, pomaga w leczeniu nerwic i depresji. Kakao stymuluje pracę mózgu, poprawiając koncentrację i pamięć. Ponadto bierze udział w produkcji serotoniny, czyli hormonu szczęścia. Ekologiczna czekolada na gorąco zawierająca naturalne kakao dostarcza do organizmu witaminę B1, B2 i B3. Zawiera także duże ilości antyoksydantów, które pomagają walczyć ze złym cholesterolem i chronią przed tworzeniem się skrzepów. Kakao zawarte w czekoladzie ekologicznej pomaga usuwać wolne rodniki, regulować ciśnienie krwi i neutralizować objawy menopauzy. Dzięki zawartości kofeiny działa pobudzająco i wspomaga regenerację organizmu.

Surowy cukier trzcinowy używany do produkcji ekologicznej czekolady na gorąco jest zdrowszą alternatywą dla jego białego i brązowego odpowiednika. Nie zawiera sztucznych dodatków i jest źródłem łatwo przyswajalnej energii. Ponadto w jego składzie znajdują się cenne minerały jak wapń, potas, fluor i selen.

Ekologiczna czekolada na gorąco to idealna alternatywa dla kakao. Wykazuje bardzo podobne właściwości, a jednocześnie podbija smak dodatkiem cukru trzcinowego. Popularną formą podania jest zmieszanie jej z gorącym mlekiem. Ekologiczna czekolada może być także serwowana w formie zimnego napoju. Świetnie sprawdzi się na długie, jesienne wieczory, jak i gorące, letnie dni.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium