Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
Może Cię zainteresuję:
Makaron Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel
Makaron Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel

12,70 zł

Cena regularna:

14,77 zł

Najniższa cena: 11,59 zł
szt.
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

BIO BIO Makaron do spaghetti

Makaron Spaghetti

Makaron Razowy Spaghetti Semolina BIO 500g Alce Nero

Makaron Razowy Spaghetti Semolina BIO 500g Alce Nero
Makaron Razowy Spaghetti Semolina BIO 500g Alce Nero

Ekologiczny Makaron Razowy Spaghetti Semolina BIO 500g Alce Nero

Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

9,44 zł

szt.

Makaron Ryżowy Spaghetti (ryż brązowy) z Wakame Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana

Makaron Ryżowy Spaghetti (ryż brązowy) z Wakame Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana
Makaron Ryżowy Spaghetti (ryż brązowy) z Wakame Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana

Ekologiczny Makaron  z Ryżu Brązowego Spaghetti z Wakame BIO 250 g Terrasana
Bezglutenowy

Bezglutenowy makaron spaghetti wyprodukowany z pełnoziarnistej mąki ryżowej z dodatkiem wodorostów wakame, słynących z bycia bogatym źródłem jodu, wapnia i witamin. Doskonale nadaje się do zup, dań z woka i dań kuchni japońskiej.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

19,09 zł

szt.

Makaron Ryżowy Spaghetti (ryż czarny) Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana

Makaron Ryżowy Spaghetti (ryż czarny) Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana
Makaron Ryżowy Spaghetti (ryż czarny) Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana

Ekologiczny Makaron z Ryżu Czarnego Spaghetti BIO 250 g Terrasana
Bezglutenowy

Bezglutenowy makaron z czarnego ryżu o oryginalnym kolorze. Doskonały do zup, dań z woka, sałatek oraz dań kuchni azjatyckich.

Składniki:
mąka z ryżu czarnego* (60%), mąka z ryżu brązowego*, woda (*certyfikowany składnik  ekologiczny)

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

22,64 zł

szt.

Makaron Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel

Makaron Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel
Makaron Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel

Ekologiczny Makaron Ryżowy Spaghetti BIO 250 g Rapunzel

Bezglutenowy makaron spaghetti wyprodukowany z mąki z brązowego ryżu. 

Składniki:
mąka z ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

12,70 zł

Cena regularna: 14,77 zł

Najniższa cena: 11,59 zł
szt.
  • promocja

Makaron Shirataki, Konjac Spaghetti BIO 385 g Better Than Foods

Makaron Shirataki, Konjac Spaghetti BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Shirataki, Konjac Spaghetti BIO 385 g Better Than Foods

Makaron Konjac Spaghetti Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods

Makaron spaghetti konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

9,41 zł

Cena regularna: 10,94 zł

Najniższa cena: 9,19 zł
  • promocja

Makaron Spaghetti Semolina BIO 500 g Alce Nero

Makaron Spaghetti Semolina BIO 500 g Alce Nero
Makaron Spaghetti Semolina BIO 500 g Alce Nero

Ekologiczny Makaron Spaghetti Semolina BIO 500 g Alce Nero

Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

9,18 zł

szt.

Makaron Spaghetti z Płaskurki BIO 500 g Alce Nero

Makaron Spaghetti z Płaskurki  BIO 500 g Alce Nero
Makaron Spaghetti z Płaskurki BIO 500 g Alce Nero

Ekologiczny Makaron Spaghetti z Płaskurki  BIO 500 g Alce Nero

Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.

Przygotowanie
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 minut

Składniki:
mąka z pszenicy płaskurki*, woda
(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

17,84 zł

szt.

Makaron z Płaskurki Razowy Spaghetti BIO 500 g Alce Nero

Makaron z Płaskurki Razowy Spaghetti BIO 500 g Alce Nero
Makaron z Płaskurki Razowy Spaghetti BIO 500 g Alce Nero

Ekologiczny Makaron z Płaskurki Razowy Spaghetti BIO 500 g Alce Nero

Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki płaskurki z pełnego przemiału.

Składniki:
mąka z pszenicy płaskurki pełnoziarnista*, woda
* certyfikowany składnik ekologiczny

Sposób przygotowania: 
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

16,03 zł

Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel

Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel
Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel

Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel

Naturalnie bezglutenowy makaron z mąki gryczanej z pełnego przemiału ziarna. Posiada specyficzny smak gryki i doskonale łączy się z sosami warzywnymi oraz smakami kuchni japońskiej.
Stanowi doskonałe źródło białka oraz cennych składników odżywczych takich jak tiamina czy magnez.

Składniki:

pełnoziarnista mąka gryczana* (certyfikowany składnik ekologiczny)

Kraj producenta: Niemcy
Certyfikaty: BIO

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

17,41 zł

szt.

Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 500 g Alb Gold Alb Natur

Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 500 g Alb Gold Alb Natur
Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 500 g Alb Gold Alb Natur

Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 500 g Alb Gold Alb Natur

Składniki
mąka gryczana* (100%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

20,90 zł

szt.

Makaron Kukurydziano - Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron Kukurydziano - Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Makaron Kukurydziano - Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron wyprodukowany w włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.

Składniki:
95% mąka kukurydziana*, 5% mąka ryżowa*.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

12,95 zł

szt.

Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 500 g Alb-Gold

Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 500 g Alb-Gold
Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 500 g Alb-Gold

Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 500 g Alb-Gold

Naturalnie bezglutenowy makaron wyprodukowany z ekologicznej mąki kukurydzianej i ryżowej. Receptura została opracowana specjalnie dla osób nie tolerujących glutenu, by smak makaronu przypominał w jak największym stopniu tradycyjny. 

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

14,90 zł

szt.

Makaron Orkiszowy Razowy Spaghetti BIO 400 g Niro

Makaron Orkiszowy Razowy Spaghetti BIO 400 g Niro
Makaron Orkiszowy Razowy Spaghetti BIO 400 g Niro

Makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka witaminy i składniki mineralne.

Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan.

Makaron zalecamy gotować 7-10 minut.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

16,30 zł

szt.

Makaron Orkiszowy Spaghetti Luksusowy BIO 250 g Niro

Makaron Orkiszowy Spaghetti Luksusowy BIO 250 g Niro
Makaron Orkiszowy Spaghetti Luksusowy BIO 250 g Niro

Makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka witaminy i składniki mineralne.

Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.

Produkt rolnictwa ekologicznego.

Nasz makaron nie zawiera soli i jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan.

Makaron zalecamy gotować 7-10 minut.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

16,30 zł

szt.

Makaron Semolinowy Gniazda Spaghetti Alla Chitarra BIO 250 g Bartolini

Makaron Semolinowy Gniazda Spaghetti Alla Chitarra BIO 250 g Bartolini
Makaron Semolinowy Gniazda Spaghetti Alla Chitarra BIO 250 g Bartolini

Makaron Semolinowy Gniazda Spaghetti Alla Chitarra BIO 250 g Bartolini

Idealny do sosów i dań głównych. Makaron wyrabiany z semoliny, dzięki której nie skleja się i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu. Do ich produkcji używana jest pszenica durum dojrzewająca w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu makaron ten zachowuje naturalny smak i słoneczną barwę.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

5,81 zł

szt.

Makaron Semolinowy Pełnoziarnisty Spaghetti BIO 1 kg La Bio Idea

Makaron Semolinowy Pełnoziarnisty Spaghetti BIO 1 kg La Bio Idea
Makaron Semolinowy Pełnoziarnisty Spaghetti BIO 1 kg La Bio Idea

Składniki:
pełnoziarnista semolina z PSZENICY durum*, woda.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Sposób przygotowania:
Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

19,09 zł

Makaron Semolinowy Razowy Spaghetti 400 g Novelle

Makaron Semolinowy Razowy Spaghetti 400 g Novelle
Makaron Semolinowy Razowy Spaghetti 400 g Novelle

Novelle Makaron Razowy Spaghetti z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan.
Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa jest wartość żywieniowa produktów zbożowych.
Makarony Novelle Razowe, dzięki przygotowaniu z mąk z pełnego przemiału odznaczają się wyższą zawartością witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego.
Opakowanie zawiera 4 porcje produktu po ugotowaniu. 100 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 200 g makaronu po ugotowaniu.

Składniki:
mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

6,10 zł

szt.

Makaron Semolinowy Spaghetti BIO 1 kg La Bio Idea

Makaron Semolinowy Spaghetti BIO 1 kg La Bio Idea
Makaron Semolinowy Spaghetti BIO 1 kg La Bio Idea

Składniki:
semolina z PSZENICY durum*, woda
* certyfikowany składnik ekologiczny

Sposób przygotowania:
Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

18,10 zł

Makaron Semolinowy Spaghetti BIO 6 kg Horeca

Makaron Semolinowy Spaghetti BIO 6 kg Horeca
Makaron Semolinowy Spaghetti BIO 6 kg Horeca

Składniki:
semolina z PSZENICY durum* 100%
* certyfikowany składnik ekologiczny

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

128,17 zł

Makaron Sojowy z Czerwoną Fasolą Adzuki Spaghetti Bezglutenowy BIO 200 g Maxsport

Makaron Sojowy z Czerwoną Fasolą Adzuki Spaghetti Bezglutenowy BIO 200 g Maxsport
Makaron Sojowy z Czerwoną Fasolą Adzuki Spaghetti Bezglutenowy BIO 200 g Maxsport

Makaron Sojowy z Czerwoną Fasolą Adzuki Spaghetti Bezglutenowy BIO 200 g Maxsport

Ekologiczny makaron spaghetti z czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka.

Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.

Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotować przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

18,67 zł

szt.

Makaron z Czarnej Fasoli Spaghetti Bezglutenowy BIO 200 g Maxsport

Makaron z Czarnej Fasoli Spaghetti Bezglutenowy BIO 200 g Maxsport
Makaron z Czarnej Fasoli Spaghetti Bezglutenowy BIO 200 g Maxsport

Makaron z Czarnej Fasoli Spaghetti Bezglutenowy BIO 200 g Maxsport

Ekologiczny makaron z czarnej fasoli z wysoką zawartością białka.

Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.

Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotować przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

18,67 zł

szt.

Makaron spaghetti

Spaghetti uznawane jest za najpopularniejszy włoski makaron. Występuje pod postacią długich, cienkich sznurków. Nikt chyba nie jest w stanie wyobrazić sobie Italii bez tego właśnie znaku rozpoznawczego. To doskonałe uzupełnienie sosów, z czego najczęściej podawany jest w wersji bolognese, napoli, aglio e olio oraz carbonara. Makaron do spaghetti ekologiczny powinien zagościć w każdym domu. W razie konieczności można z jego udziałem stworzyć szybkie i proste danie. Spaghetti, obok pizzy, to jedno z najbardziej znanych dań włoskiej kuchni. Uwielbiają je zarówno dorośli, jak i dzieci.

Czym jest makaron spaghetti?

Makaron spaghetti BIO jest cienki i długi (nawet do ok. 80 cm). Najczęściej produkowany jest z twardych odmian mąki pszennej durum, jednak coraz częściej można spotkać inne jego rodzaje. Pod nazwą „spaghetti” kryje się także potrawa – makaron z sosem pomidorowym oraz dodatkami.

Makaronu nie powinno się łamać podczas gotowania. Można go włożyć do wrzącej wody, a następnie zacząć mieszać łyżką, by całość się zatopiła. Z reguły do ugotowania 100 g makaronu należy zagotować 1 litr wody (osolonej). Po 8-12 minutach ekologiczny makaron spaghetti powinien być gotowy – należy zapoznać się z instrukcją na opakowaniu i przestrzegać określonego tam czasu. Całość odcedzić, jednak – jak w przypadku innych typów makaronu – nie zalewać zimną wodą. Najlepiej smakuje al dente – lekko twardy. Nie powinno się go przegotowywać.

Rodzaje makaronu spaghetti

To, co łączy ekologiczny makarony spaghetti, to ich forma – długie, cienkie sznurki. Niemniej jednak producenci oferują różne rodzaje tego typu produktu. W tym przypadku klasyfikacja opiera się przede wszystkim na tym, z czego został wyprodukowany dany makaron. Najpopularniejsze typy spaghetti:

  • bezglutenowy makaron spaghetti,
  • orkiszowy makaron spaghetti,
  • razowy makaron spaghetti,
  • żytni makaron spaghetti,
  • pszenny makaron spaghetti,
  • gryczany makaron spaghetti,
  • kukurydziany makaron spaghetti,
  • ryżowy makaron spaghetti,
  • kukurydziano-ryżowy makaron spaghetti,
  • wieloziarnisty makaron spaghetti,
  • makaron spaghetti z czarnej fasoli,
  • makaron spaghetti z czerwoną soczewicą,
  • makaron spaghetti BIO,
  • makaron spaghetti dla wegan.

Każdy powyższy typ makaronu spaghetti BIO może mieć nieco inne właściwości. Różnić się będzie nie tylko kolorem i smakiem, ale również zawartością składników odżywczych, w tym m.in. błonnika pokarmowego, witamin czy minerałów.

makaron do spaghetti

Spaghetti – pełne cennych składników

Spaghetti bolognese wywodzi się z miasta Bolonia. To jedno z najpopularniejszych włoskich dań. Przygotowywane jest na bazie różnych mięs, jednak najczęściej jest to wieprzowina i wołowina (mielona lub krojona na drobne kawałeczki). W bolognese ważne są również warzywa (marchewka, pietruszka, seler, pomidory), oliwa z oliwek, a czasem i czerwone wino. To ostatnie nadaje potrawie wyrafinowanego charakteru. Już same pomidory są cennym źródłem ważnych składników odżywczych – minerałów i witamin. Są bogate m.in. w witaminę A, C, K, B6, kwas foliowy, tiaminę, miedź, potas, fosfor, mangan oraz magnez. Nie zapominajmy również o błonniku pokarmowym i białku. Pomidory w diecie pomagają w zachowaniu zdrowego wyglądu skóry, a także wspierają pracę serca i korzystnie wpływają na odporność organizmu. Zarówno wołowina, jak i wieprzowina bogate są w różnorodne składniki odżywcze. Dlatego też makaron spaghetti bolognese to nie tylko pyszne, ale przede wszystkim pożywne i zdrowe danie.

Drugą włoską potrawą, o której warto wspomnieć, jest spaghetti carbonara. Do przygotowania tego dania wykorzystuje się m.in. jajka, śmietanę oraz boczek. Jajka są cennym źródłem białka, które jest łatwo przyswajalne przez organizm. Zawiera ono wszystkie aminokwasy, których ciało człowieka nie jest w stanie wyprodukować samodzielnie. Nie zapominajmy również o witaminach A, D, E, K oraz witaminach z grupy B. Dostarcza ono również składników mineralnych: fosforu, cynku, magnezu, miedzi, selenu, sodu, potasu, wapnia oraz żelaza. Makaron spaghetti carbonara to również smaczna i zdrowa propozycja dania.

Z czym podawać makaron spaghetti?

Dieta z ekologicznym makaronem spaghetti wcale nie musi być nudna oraz ograniczać się tylko i wyłącznie do bolognese czy carbonara.

Oto kilka propozycji, z czym można połączyć ten produkt:

  • spaghetti z mozzarellą i warzywami,
  • spaghetti z łososiem i sosem śmietanowym,
  • spaghetti z pesto z brokułów,
  • spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym,
  • napoli – spaghetti z sosem neapolitańskim,
  • aglio e olio – spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i pieprzem,
  • puttanesca – spaghetti z kaparami, oliwkami i filetami anchovies,
  • cacio e pepe – spaghetti z serem i pieprzem.

Warto wspomnieć o tym, że Włosi często w swym potrawach łączą tylko i wyłącznie trzy składniki. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, abyśmy przyrządzali bardziej rozbudowane dania z makaronem spaghetti.

Czy wiesz, że…

… w 2010 roku kucharze z restauracji Buca di Beppo w Kalifornii przygotowali porcję spaghetti, która ważyła 6,25 tony. Chociaż aktualnie uważamy, że spaghetti to typowo włoskie danie istnieje legenda, że to dzięki Arabom makaron spaghetti przywędrował do Włoch w IX wieku.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium