Makaron bez glutenu
Makarony stanowią ważny element zbilansowanej diety. Ich popularność wzrosła wraz z poszerzaniem horyzontów kulinarnych o inne kraje. Makaron bezglutenowy to idealny wybór nie tylko dla chorujących na celiakię, ale także dla osób, które chcą urozmaicić dietę i zredukować ilość produktów na bazie mąki pszennej, żytniej czy innej z zawartością glutenu.
Osoby cierpiące z powodu nietolerancji glutenu z reguły mają większe zapotrzebowanie na witaminy i mikroelementy. Wynika to z faktu, że ze względu na uszkodzoną błonę śluzową jelita nie są one odpowiednio wchłaniane. Makaron bezglutenowy pełni zatem nie tylko formę zamiennika dla tradycyjnych produktów na bazie mąki pszennej. Jest on także wartościowym źródłem magnezu, fosforu, cynku i witamin z grupy B.
Makaron Jajeczny Lasagne Bezglutenowy 250 g Schär
Płaty makaronu jajecznego lasagne. Receptura opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Składniki:
skrobia kukurydziana, jaja 23%, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja zagęszczająca: guma guar.
Dostępność: 8 szt
Czas wysyłki: do 24 godzin
Makaron Gryczany z Batatami Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana
Ekologiczny Makaron Gryczany i Bataty Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana
Inspirowany japońskim makaronem soba makaron na bazie mąki gryczanej, wzbogacony dodatkiem batatów. Dzięki temu zyskuje oryginalny smak i jeszcze więcej wartości odżywczych. Stanowi idealny dodatek do zup, dań z woka oraz dań kuchni azjatyckich.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Konjac Angel Hair Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac Angel Hair Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron angel hair konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Tagliatelle Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac Tagliatelle Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Food
Makaron tagliatelle konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Kukurydziano - Ryżowy Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Alce Nero
Makaron Kukurydziano - Ryżowy Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g - Alce Nero
Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, mającej na celu uzyskanie smaku podobnego do tradycyjnego makaronu z pszenicy durum. Opracowany specjalnie dla osób, które nie tolerują glutenu.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Alce Nero
Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Alce Nero
Makaron bezglutenowy, wytwarzany według specjalnej receptury mającej na celu odtworzenie smaku tradycyjnego makaronu z pszenicy durum.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Kukurydziany Świderki Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Dalla Costa
Makaron Kukurydziany Świderki Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Dalla Costa
Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Penne Kukurydziano Ryżowy Bezglutenowy BIO 250 g Alce Nero
Ekologiczny Makaron Penne (Kukurydziano - Ryżowy) Bezglutenowy BIO 250 g Alce Nero
Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, mającej na celu odtworzenie smaku tradycyjnego makaronu z pszenicy durum. Opracowany specjalnie dla osób, które nie tolerują glutenu.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Ryżowy Razowy Świderki Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel
Ekologiczny Makaron Ryżowy Świderki BIO 250g Rapunzel
Bezglutenowy makaron fusilli wyprodukowany z mąki z brązowego ryżu.
Zagotować 2,5 L wody, dodać 250 g makaronu i sól. Gotować 8 - 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Ryżowy Spaghetti (ryż brązowy 100%) Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana
Ekologiczny Makaron z Ryżu Brązowego 100% Spaghetti BIO 250 g Terrasana Bezglutenowy
Klasyczny makaron ryżowy o delikatnym smaku, wyprodukowany z pełnoziarnistej mąki z brązowego ryżu. Dzięki temu zawiera więcej błonnika i składników odżywczych w porównaniu z produktami z ryżu białego.
Stanowi doskonały dodatek do zup, dań z woka oraz dań kuchni azjatyckich.
Składniki:
mąka z ryżu brązowego*, woda.
*składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Produkt wegański. Może zawierać śladowe ilości sezamu, soi i orzeszków ziemnych.
Kraj pochodzenia: Niderlandy
Certyfikat: BIO
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Ryżowy Spaghetti (ryż brązowy) z Wakame Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana
Ekologiczny Makaron z Ryżu Brązowego Spaghetti z Wakame BIO 250 g Terrasana
Bezglutenowy
Bezglutenowy makaron spaghetti wyprodukowany z pełnoziarnistej mąki ryżowej z dodatkiem wodorostów wakame, słynących z bycia bogatym źródłem jodu, wapnia i witamin. Doskonale nadaje się do zup, dań z woka i dań kuchni japońskiej.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Ryżowy Spaghetti (ryż czarny) Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana
Ekologiczny Makaron z Ryżu Czarnego Spaghetti BIO 250 g Terrasana
Bezglutenowy
Bezglutenowy makaron z czarnego ryżu o oryginalnym kolorze. Doskonały do zup, dań z woka, sałatek oraz dań kuchni azjatyckich.
Składniki:
mąka z ryżu czarnego* (60%), mąka z ryżu brązowego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel
Ekologiczny Makaron Ryżowy Spaghetti BIO 250 g Rapunzel
Bezglutenowy makaron spaghetti wyprodukowany z mąki z brązowego ryżu.
Składniki:
mąka z ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Shirataki, Konjac Noodle BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac Noodle Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron noodle konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Shirataki, Konjac Spaghetti BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac Spaghetti Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron spaghetti konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Shirataki, Konjac w Kształcie Ryżu BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac w Kształcie Ryżu Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron ryżowy konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron z Ryżu Brązowego Farma Bezglutenowy BIO 250 g Dalla Costa
Makaron z Ryżu Brązowego Farma Bezglutenowy BIO 250 g Dalla Costa
Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron z Ryżu Tajskiego Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana
Makaron z Ryżu Tajskiego Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana
Klasyczny makaron ryżowy o delikatnym smaku. Idealny jako dodatek do zup, dań z woka oraz dań kuchni azjatyckich.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron (Gryczany) Świderki Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Apotheke
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawić na 3 minuty. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.
Składniki:
mąka gryczana*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron (Kukurydziany) dla Dzieci Żabki Bezglutenowy BIO 250 g Apotheke
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na litr wody) przez 9-10 minut od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.
Składniki:
mąka kukurydziana*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron (Kukurydziany) Świderki Fusilli Bezglutenowy BIO 300 g Apotheke
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.
Składniki:
mąka kukurydziana*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Gryczany Penne Bezglutenowy BIO 250 g Alb-Gold
Składniki:
mąka gryczana* (100%)
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Gryczany Penne Bezglutenowy BIO 250 g Bartolini
Składniki:
100% mąka gryczana*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania:
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień) przez 6-7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Gryczany Ramen Bezglutenowy BIO 280 g Diet-Food
Seria nowych ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.
Składniki:
gryka*, woda
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel
Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Rapunzel
Naturalnie bezglutenowy makaron z mąki gryczanej z pełnego przemiału ziarna. Posiada specyficzny smak gryki i doskonale łączy się z sosami warzywnymi oraz smakami kuchni japońskiej.
Stanowi doskonałe źródło białka oraz cennych składników odżywczych takich jak tiamina czy magnez.
Składniki:
pełnoziarnista mąka gryczana* (certyfikowany składnik ekologiczny)
Kraj producenta: Niemcy
Certyfikaty: BIO
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 500 g Alb Gold Alb Natur
Makaron Gryczany Spaghetti Bezglutenowy BIO 500 g Alb Gold Alb Natur
Składniki
mąka gryczana* (100%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Gryczany Świderki Bezglutenowy BIO 250 g Alb Gold Alb Natur
Makaron Gryczany Świderki Bezglutenowy BIO 250 g Alb Gold Alb Natur
Składniki
mąka gryczana razowa* (100%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Gryczany Tagliatelle Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Składniki:
ekologiczna mąka gryczana
Sposób przygotowania:
Zagotować 1 litr wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 - 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Jaglany Ramen Bezglutenowy BIO 280 g Diet-Food
Seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami lub mięsem.
Składniki:
jagły*, woda
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Keto Konjac Type Tagiatelle Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac Typu Lasagne Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac Typu Noodle Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Makaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Azji.
Nie zawiera węglowodanów, cukrów. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika.
Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4%, błonnik OWSIANY* 1,0%.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac Typu Noodle Udon Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Makaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Azji.
Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika.
Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów.
Makaron łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje.
NOWA RECEPTURA - bez zapachu! Gotowe w 2 minuty. Spróbuj koniecznie.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac Typu Pappardelle Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Makaron łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac Typu Spaghetti Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Makaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Japonii.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac w Kształcie Ryżu Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Spaghetti Bezglutenowy BIO 385 g Diet-Food
Składniki:
woda oczyszczona 96,6%, mąka konjac* 3,4%
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Konjac Thai Style Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac Thai Style Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron thai style nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli.
Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii).
To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków.
Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Typu Fettuccine Bezglutenowy 270 g (200 g) Diet-Food
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Konjac Typu Fettuccine Bezglutenowy BIO 385 g Diet-Food
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu)
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Najpopularniejsze rodzaje makaronów bezglutenowych
Makaron bezglutenowy występuje w wielu formach, które stanowią odpowiedniki tradycyjnych makaronów produkowanych na bazie mąk z glutenem. Dzięki temu można przyrządzić oryginalne spaghetti, tagliatelle oraz ugotować doskonale znane świderki lub penne stanowiące idealny dodatek do wielu potraw.
Makaron bezglutenowy można także podzielić ze względu na rodzaj mąki, z jakiej został wykonany.
Do najczęściej wybieranych makaronów bez glutenu należą:
- Makaron kukurydziany to popularny zamiennik produktów pszennych o intensywnie żółtej barwie i smaku najbardziej zbliżonym do mąki pszennej.
- Makaron ryżowy jest wytwarzany z mąki ryżowej. Ma charakterystyczny, bardzo delikatny smak i jest niemal całkowicie bezbarwny. Można go nie tylko gotować, ale również dusić i smażyć.
- Makaron gryczany cieszy się dużą popularnością ze względu na charakterystyczny smak. Jest bogatym źródłem minerałów i nie zakwasza organizmu. Wyróżnia się ciemnym zabarwieniem.
Wśród często wybieranych makaronów bezglutenowych można także wymienić:
- Makaron z czerwonej i żółtej soczewicy,
- Makaron z czarnej fasoli,
- Makaron z zielonej soi,
- Makaron z zielonego groszku,
- Makaron z ciecierzycy,
- Makaron jaglany.
Makarony bezglutenowe są także produkowane z dodatkiem innych składników, jak kurkuma, dynia, bataty. Dzięki temu zyskują nie tylko nowy smak, ale także ciekawy kolor. Podobnie jest w przypadku makaronów produkowanych z czerwonego, brązowego lub czarnego ryżu. Bogactwo smaków i kolorów sprawia, że przygotowane dania prezentują się bardzo efektownie i nabierają niepowtarzalnego smaku.
Makaron bezglutenowy również w wersji ekologicznej to doskonały wybór dla osób chcących urozmaicić swoją dietę o produkty pozbawione mąki pszennej lub żytniej i zawierające wiele cennych składników. To także idealne rozwiązanie dla osób zmagających się z nietolerancją glutenu. Redukcja ilości spożywanej mąki z glutenem wyraźnie odciąża organizm, poprawia jakość snu oraz niweluje uczucie pełności.