Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

Mąka Kokosowa Bezglutenowa BIO 250 g Bauck

Mąka Kokosowa Bezglutenowa BIO 250 g Bauck
Mąka Kokosowa Bezglutenowa BIO 250 g Bauck

Mąka Kokosowa Bezglutenowa BIO 250 g Bauck

Tej mąki nie może zabraknąć na półce. Mąka jest o wysokiej zawartości węglowodanów. 

Łagodnie słodka, mąka kokosowa smakuje wyśmienicie. 

Składniki: Mąka kokosowa*
* kontrolowane rolnictwo ekologiczne

Dostępność: w magazynie

Czas wysyłki: od 24 do 48 godzin

Cena: 10,99 zł
szt.

Mąka Kokosowa Bezglutenowa BIO 750 g Denver Food

Mąka Kokosowa Bezglutenowa BIO 750 g Denver Food
Mąka Kokosowa Bezglutenowa BIO 750 g Denver Food

Mąka Kokosowa Bezglutenowa BIO 750 g Denver Food

Składniki:
mąka kokosowa* 100%
* składnik ekologiczny

Wartości odżywcze w 100 g:
Energia: 1363 kJ/330 kcal
Tłuszcz: 12 g
- w tym kwasy nasycone: 12 g
Węglowodany: 15 g
- w tym cukry: 15 g
Białko: 16,2 g
Sól: 0,06 g

Kraj pochodzenia składników: Sri Lanka
Kraj producenta: Polska

Certyfikat: BIO, Bezgluten

Dostępność: w magazynie

Czas wysyłki: od 24 do 48 godzin

Cena: 19,50 zł
szt.

Mąka Kokosowa BIO 400 g Bio Planet

Mąka Kokosowa BIO 400 g Bio Planet
Mąka Kokosowa BIO 400 g Bio Planet

Mąka Kokosowa BIO 400 g Bio Planet

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można  wykorzystać ją do wypieków, szczególnie kruchego ciasta oraz jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych, czy jogurtów. Z uwagi na wysoką zawartość błonnika sprawdzi się także przy zagęszczaniu sosów. Należy do produktów naturalnie bezglutenowych.

Składniki:
Mąka kokosowa 100*
* Certyfikowany składnik ekologiczny

Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Certyfikaty: BIO

Dostępność: w magazynie

Czas wysyłki: od 24 do 48 godzin

Cena: 8,99 zł
szt.

Mąka Kokosowa BIO 500 g Dary Natury

Mąka Kokosowa BIO 500 g Dary Natury
Mąka Kokosowa BIO 500 g Dary Natury

Mąka Kokosowa BIO 500 g Dary Natury

Składniki:
mąka kokosowa* 100% 
* certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
Ekologiczna, delikatna mąka kokosowa doskonale nadaje się do wypieków różnego typu – od chleba, przez naleśniki, po ciasta, gofry i ciasteczka, nadając im charakterystycznego, słodkawego posmaku. Można nią zastąpić ok. 10-20% mąki pszennej. Mąkę kokosową można także spożywać na surowo – dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego (29g/100g) świetnie sprawdza się jako dodatek do zdrowych koktajli i deserów. Niezastąpiona również w kuchni orientalnej.

Dostępność: w magazynie

Czas wysyłki: od 24 do 48 godzin

Cena: 7,99 zł
szt

Mąka Kokosowa BIO 2,5 kg Horeca

Mąka Kokosowa BIO 2,5 kg Horeca
Mąka Kokosowa BIO 2,5 kg Horeca

Mąka Kokosowa BIO 2,5 kg Horeca 

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów. 

Dostępność: w magazynie

Czas wysyłki: od 24 do 48 godzin

Cena: 32,59 zł
szt.

Mąka Kokosowa BIO 500 g Cocomi

Mąka Kokosowa BIO 500 g Cocomi
Mąka Kokosowa BIO 500 g Cocomi

Mąka Kokosowa BIO 500 g Cocomi

Mąka kokosowa jest dobrym źródłem błonnika.
Nie zawiera glutenu.
Mąkę kokosową z powodzeniem możemy wykorzystać do pieczenia.

 

Dostępność: brak towaru

Cena: 9,49 zł

Mąka Kokosowa BIO 600 g Bio Planet

Mąka Kokosowa BIO 600 g Bio Planet
Mąka Kokosowa BIO 600 g Bio Planet

Mąka Kokosowa BIO 600 g Bio Planet 

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów.

Dostępność: w magazynie

Czas wysyłki: od 24 do 48 godzin

Cena: 11,89 zł
szt.

Mąka kokosowa to produkt uboczny zimnego tłoczenia mleka i oleju kokosowego – podstawowych produktów w przetwórstwie orzechów palmy kokosowej. Miąższ orzechów, czyli kopra, jest rozdrabniany i suszony, dając wiórki kokosowe. Mają bardzo delikatny, lekko wyczuwalny smak i wyrazisty zapach kokosa. Mąka powstaje po zmieleniu i wysuszeniu wiórków pozostałych po tłoczeniu oleju i mleka kokosowego.

Najlepszego gatunku mąka kokosowa, podobnie zresztą jak pozostałe produkty z kokosa, pochodzi z Filipin. To światowe zagłębie przemysłu związanego z przerobem kokosów, jeden z wiodących eksporterów kokosów do krajów Europy Zachodniej i Ameryki.

Mąka kokosowa jest najchętniej stosowana we wszelkiego rodzaju wypiekach. Można z niej upiec ciasta, ciasteczka, muffinki, naleśniki, chlebki, spody do pizzy. Bardzo dobrze zagęści zupy lub sosy, nada się jako panierka do mięs.
Ponieważ mąka kokosowa nie zawiera glutenu, wypieki sporządzone z jej udziałem będą się łamać i kruszyć. Można dodać do nich jajka lub inne produkty poprawiające strukturę.

Pamiętajmy, że mąka kokosowa jest stosowana w innych proporcjach niż tradycyjna mąka pszenna.

Oto przelicznik pomocny w wyważeniu proporcji składników w wyrobach przygotowywanych z dodatkiem mąki kokosowej:
- odpowiednikiem 1 szklanki mąki pszennej jest 1/3 szklanki mąki kokosowej
- do wypieków z 1/2 szklanki mąki kokosowej należy dodać 1-3 jajka
- zamiast jajek można użyć zmielonego siemienia lnianego - 1 łyżka siemienia z 3 łyżkami wody to zamiennik 1 jajka
- oprócz jajek można dodać również syrop klonowy i miód, dla poprawy konsystencji
- mąka kokosowa wymaga użycia podwójnej ilości płynu, który zwykle dodaje się do mąki pszennej - jeżeli do naleśników z mąki pszennej wlewasz szklankę mleka, to do naleśników z mąki kokosowej dodaj 2 szklanki.

Ciasto z mąki kokosowej nie twardnieje w wyniku długiego mieszania. Dodatek banana czy soku z jabłek sprawi, że stanie się ono mniej suche.
Nie ugniatamy wypieków z mąki kokosowej, tylko starannie mieszamy i rozcieramy.

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl