Ksylitol C Krystaliczny 1 kg Santini Cukier brzozowy
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Składniki: 100 % ksylitol
Ksylitol sprzyja także przyswajaniu wapnia w organizmie, dzięki czemu: - zalecany jest w profilaktyce osteoporozy - wzmacnia mineralizację szkliwa zębowego. Przy problemach z prochnicą i paradontozą wskazane jest rozprowadzać niewielką ilość ksylitolu na zębach i dziąsłach.
Ksylitol można stosować również zewnętrznie: - w proporcji 1 do 20 z solą fizjologiczną do płukania nosa lub ucha, ksylitol hamuje rozwój bakterii m.in. powodujących zapalenie ucha środkowego, nieżyt nosa czy infekcje zatok, - do płukania przy infekcjach gardła.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Finlandia
Ksylitol C Krystaliczny 500 g Santini Cukier brzozowy
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Składniki: 100 % ksylitol
Ksylitol sprzyja także przyswajaniu wapnia w organizmie, dzięki czemu: - zalecany jest w profilaktyce osteoporozy - wzmacnia mineralizację szkliwa zębowego. Przy problemach z prochnicą i paradontozą wskazane jest rozprowadzać niewielką ilość ksylitolu na zębach i dziąsłach.
Ksylitol można stosować również zewnętrznie: - w proporcji 1 do 20 z solą fizjologiczną do płukania nosa lub ucha, ksylitol hamuje rozwój bakterii m.in. powodujących zapalenie ucha środkowego, nieżyt nosa czy infekcje zatok, - do płukania przy infekcjach gardła.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Finlandia
Ksylitol C Krystaliczny 250 g Santini Cukier brzozowy
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Składniki: 100 % ksylitol
Ksylitol sprzyja także przyswajaniu wapnia w organizmie, dzięki czemu: - zalecany jest w profilaktyce osteoporozy - wzmacnia mineralizację szkliwa zębowego. Przy problemach z prochnicą i paradontozą wskazane jest rozprowadzać niewielką ilość ksylitolu na zębach i dziąsłach.
Ksylitol można stosować również zewnętrznie: - w proporcji 1 do 20 z solą fizjologiczną do płukania nosa lub ucha, ksylitol hamuje rozwój bakterii m.in. powodujących zapalenie ucha środkowego, nieżyt nosa czy infekcje zatok, - do płukania przy infekcjach gardła.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Finlandia
Ksylitol Krystaliczny Torebka 1 kg Santini Cukier brzozowy
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Składniki: 100 % ksylitol
Ksylitol sprzyja także przyswajaniu wapnia w organizmie, dzięki czemu: - zalecany jest w profilaktyce osteoporozy - wzmacnia mineralizację szkliwa zębowego. Przy problemach z prochnicą i paradontozą wskazane jest rozprowadzać niewielką ilość ksylitolu na zębach i dziąsłach.
Ksylitol można stosować również zewnętrznie: - w proporcji 1 do 20 z solą fizjologiczną do płukania nosa lub ucha, ksylitol hamuje rozwój bakterii m.in. powodujących zapalenie ucha środkowego, nieżyt nosa czy infekcje zatok, - do płukania przy infekcjach gardła.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Finlandia
Erytrol jest słodzikiem nie zawierającym kalorii. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier - należy użyć go o około jedną trzecią więcej niż cukru.
Ksylitol C Krystaliczny w SASZETKACH 5 g Santini Cukier brzozowy
W opakowaniu zbiorczym znajduje się 40 szt. saszetek (200 g).
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Cukier Brzozowy, Ksylitol Krystaliczny Torebka 500 g Santini
Ksylitol, nazywany "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a Wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksylitol nie zawiera glutenu, jaj, soi, białka mleka i laktozy. Nie fermentuje i nie ulega karmelizacji.
Ksylitol Puder 350 g Santini Cukier brzozowy w proszku
- pomaga zapobiegać próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest pomocnym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - zamiennik "zwykłego cukru" - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Erytrytol to naturalny, niskokaloryczny słodzik. Ma delikatnie słodki smak, stanowi doskonałą alternatywę dla cukru. Można używać go do słodzenia, pieczenia i gotowania. Nie jest tak słodki jak cukier. osiąga około 75% słodyczy cukru. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu i nawet przy większym spożyciu nie wywołuje efektu przeczyszczającego.
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik, prawie bez kalorii. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.
Erytrytol to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.
Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia, pieczenia i gotowania.