Pieczywo bez glutenu
Pieczywo jest jednym z podstawowych produktów w naszej diecie. W wielu domach ciężko wyobrazić sobie śniadanie czy kolację bez tradycyjnych kanapek. W przypadku osób na diecie bezglutenowej, chorujących na celiakię, zmagających się z nietolerancją glutenu oraz alergiami najlepszym wyborem będzie pieczywo bezglutenowe. Pyszny chleb i bułki pozbawione skrobi pszennej charakteryzują się doskonałymi walorami smakowymi. Pieczywo bezglutenowe jest przygotowywane na bazie sprawdzonych receptur. To nadaje mu unikalny smak i pozwala dostarczyć do organizmu wiele wartościowych składników.
Bagietki Bezglutenowe do Zapiekania (2 x 75 g) 150 g Schär
Bezglutenowe bagietki do zapiekania. Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
2 bagietki x 75 g
Sposób przygotowania:
Piec we wstępnie nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 st.C przez 5 minut.
Składniki:
skrobia kukurydziana, zaczyn 19 % (mąka ryżowa, woda), woda, syrop ryżowy, włókno roślinne (psyllium, bambus), mąka ryżowa, olej słonecznikowy, skrobia ryżowa, białko SOJOWE, cukier, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; drożdże; sól.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Bon Choc Bułeczki z Czekoladą (4 szt. po 55 g) Bezglutenowe 220 g Schär
W opakowaniu znajdują się 4 słodkie bułeczki po 55 g każda.
Opis:
Bon Choc to wyśmienite bułeczki naszpikowane kawałkami czekolady. Ciasto jest puszyste i delikatne a czekolada rozpływa się w ustach. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek.
Wyobraź sobie, że pada czekolada
Słodkie, delikatne krople czekolady
Otwierasz usta i łapiesz je jedna po drugiej…
...dokładnie tak się dzieje, gdy bierzesz kęs Bon Choc
Jak jeść bułeczki Bon Choc?
Można by pomyśleć, że to przecież taka banalna sprawa. My jednak proponujemy następujący sposób:
- Jeden Bon Choc z filiżanką kawy do śniadania
- Drugi Bon Choc z herbatą
- Jeszcze jeden ze szklanką mleka
- I ostatni z gorącą czekoladą
Składniki:
skrobia kukurydziana, kropelki czekoladowe 13% (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z SOI); aromat waniliowy), woda, JAJA, cukier, mąka ryżowa, margaryna [oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, słonecznikowy), woda, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól]; skrobia ryżowa, syrop glukozowy, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza, włókno roślinne (psyllium), drożdże, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Bułeczki Słodkie Bon Matin Bezglutenowe (4 x 50 g) 200 g Schär
Pakowane po 2 x 2 szt (50 g sztuka)
Delikatne, słodkie bułeczki wyprodukowane według receptury opracowanej specjalnie dla osób, które nie tolerują glutenu. Wyśmienita propozycja na śniadanie, do szkoły lub na wycieczkę.
W opakowaniu znajdują się cztery sztuki bułeczek, po dwie osobno zapakowane sztuki.
Składniki:
skrobia kukurydziana, woda, cukier, JAJA*, mąka ryżowa, margaryna [tłuszcz palmowy, olej słonecznikowy, woda, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; sól], skrobia ryżowa, syrop glukozowy, emulgator: mono - i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometylceluloza, włókno roślinne (psyllium), drożdże, sól, kwas: kwas cytrynowy, aromat.
*JAJA z chowu ściółkowego.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Bułki Bezglutenowe Ciabatta (4 x 50 g) 200 g Schär
Opakowanie zawiera 4 sztuki po 50 g
Klasyczne włoskie pieczywo w bezglutenowym wydaniu. Przygotowane według receptury specjalnie opracowanej w celu uzyskania tradycyjnego smaku i konsystencji w wersji odpowiedniej dla osób z celiakią. Zawiera wysokiej jakości oliwę z oliwek.
Sposób przygotowania:
Przed pieczeniem skropić lekko wodą.
Piec we wstępnie nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 8-10 minut.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, woda, zakwas 12% (mąka ryżowa, woda), mąka kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium), substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, drożdże, białko sojowe, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek 0,95%, sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas winowy.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Gofry Bezglutenowe, Soft Waffles (4 x 25 g) 100 g Schär
Jakże lubiane w naszym kraju gofry, tym razem w wersji bezglutenowej od Schar. Miękkie i kruche a po podgrzaniu aromatyczne, słodkie i idealne na śniadanie z kakao.
Gofry bezglutenowe, dzięki którym urozmaicimy śniadanie naszych pociech. W opakowaniu mieszczą się cztery słodkie gofry, które polecamy podgrzać przed podaniem, dzięki czemu ciasto stanie się elastyczniejsze, pachnące i będzie super smakować. Idealne z klasycznymi dodatkami typu owoce, bita śmietana, dżem, przeróżne smarowidła, czy sosy. Polecamy spróbować również z mniej znanymi w naszym kraju dodatkami np. curdem cytrynowym, czy choćby kremem z kasztanów. Smacznego! Polecamy podgrzać przed podaniem.
Składniki:
JAJA, skrobia PSZENNA bezglutenowa, cukier, margaryna (tłuszcz palmowy, woda, olej rzepakowy, emulgatory [mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny (ze słonecznika)]; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; naturalny aromat, barwnik: ß-karoten), mąka z ŁUBINU, substancja zagęszczająca: guma guar; MLEKO odtłuszczone w proszku, sproszkowana SERWATKA (z MLEKA), dekstroza, sól, naturalne aromaty, emulgator: lecytyny (ze słonecznika).
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Snackers Krakersy Bezglutenowe 115 g Schär
Opis:
Te małe, posypane solą morską krakersy o ośmiokątnym kształcie i bogatym, pikantnym smaku, mogą być pokryte ulubionymi dodatkami lub spożywane samodzielnie. Zapakowane w praktyczne porcje, stanowią absolutny niezbędnik w Twojej spiżarni.
Opakowanie zawiera 4 mniejsze paczki po 5 krakersów.
Składniki:
skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, margaryna [oleje i tłuszcze roślinne w zmiennych proporcjach (palmowy, słonecznikowy), woda, emulgator: mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych; sól], maltodekstryna, skrobia modyfikowana z tapioki, białko SOJOWE, mąka SOJOWA, sól morska 2%, syrop ryżowy, substancje spulchniające: wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu; syrop glukozowy, drożdże, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym; regulator kwasowości: kwas cytrynowy, skrobia kukurydziana modyfikowana.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Spody do Pizzy Bezglutenowe 2 x 150 g Schär
Chrupiąca bezglutenowa pizza? Jak najbardziej. Spód do pizzy Schär wystarczy posmarować sosem pomidorowym, obłożyć ulubionymi dodatkami i piec przez kwadrans w 210°C przez 15 minut. I gotowe - prawdziwa włoska pizza specjalnie dla osób, które nie mogą spożywać glutenu.
Dzięki dodatkowi zakwasu oraz oliwy z oliwek pizza Schär ma wspaniały, śródziemnomorski aromat.
Opakowanie zawiera dwa spody.
Składniki:
skrobia kukurydziana, zakwas (mąka ryżowa, woda) 14%, woda, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia ryżowa, maka kukurydziana, syrop glukozowy, alkohol etylowy, drożdże 2,2%, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; dekstroza, oliwa z oliwek extra virgin 1,6%, olej słonecznikowy, włókno roślinne (psyllium), sól jodowana (sól, jodek potasu), białko SOJOWE, substancje spulchniające: lakton kwasu glukonowego, węglany sodu; regulatory kwasowości: kwas winowy, kwas cytrynowy.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 24 godzin
Tortilla Wraps Bezglutenowa 160 g (2x80 g) Schär
Tortilla Bezglutenowa (Wraps) 160 g Schar
Bezglutenowe tortille; produkt opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Bajgle z Makiem Bezglutenowe 190 g (2 x 95 g) Incola
Popularna na całym świecie bułka w kształcie oponki. Miękka i puszysta w środku, a z wierzchu obsypana dużą ilością maku.
Składniki:
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), mak 7,4 %, olej słonecznikowy, drożdże, syrop winogronowy, białko JAJA kurzego, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa).
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Bajgle z Siemieniem Lnianym Bezglutenowe 190 g (2 x 95 g) Incola
Popularna bułka o charakterystycznym kształcie oponki, posypana z wierzchu chrupiącym siemieniem lnianym. Idealna jako zdrowa propozycja śniadaniowa, uwielbiana na całym świecie.
Składniki:
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), złote siemię lniane 12,8 %, olej słonecznikowy, drożdże, syrop winogronowy, białko JAJA kurzego, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa).
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Bułki Hamburger ze Złotym Siemieniem Lnianym Bezglutenowe (2x70 g)140 g Incola
Złota bułeczka posypana złotym siemieniem lnianym. Chrupiąca po podgrzaniu, idealna na śniadanie, kolację i do hamburgerów.
2 sztuki w opakowaniu.
Składniki:
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), złote siemię lniane 6,3 %, olej słonecznikowy, drożdże, syrop winogronowy, białko JAJA kurzego, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa).
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Bułki Kajzerki Bezglutenowe (2 x 60 g) 120 g Incola
Wyjątkowo miękka, bezglutenowa i bezlaktozowa bułeczka kajzerka, oprószona suto mąką.
2 bułki w opakowaniu.
Produkt nie zawiera pszenicy, soi i mleka.
Składniki:
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), olej rzepakowy, drożdże, syrop winogronowy, białko KURZE (JAJA), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa), cukier, aromat.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Chleb Świeży z Ziarnami Krojony Bezglutenowy 350 g Incola
Chleb bezglutenowy z ziarnami słonecznika, siemienia lnianego, prosa i chia. Opakowanie zawiera ok. 13-14 kromek.
Bez pszenicy, soi ani laktozy.
Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również odgrzewany w tosterze lub piekarniku.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Składniki:
woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana, woda), skrobie (ziemniaczana, tapiokowa), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, jabłkowy, z babki jajowatej), ziarna 5,4 % (siemię lniane, proso, słonecznik, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica)), białko KURZE (JAJA), mąka ryżowa, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, melasa trzcinowa, sól, łuska gryki, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromat.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Chrupaki, Wafle Kukurydziane Naturalne Bezglutenowe 60 g Incola
Kruchutkie wafle świetne do pogryzania lub przełożenia dowolną ulubioną masą.
Składniki:
skrobia kukurydziana, olej słonecznikowy, mąka kukurydziana, płatki ziemniaczane, sól.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Wafle Gryczane Bezglutenowe BIO 100 g Fiorentini
Składniki:
gryka* (99,5%), sól morska
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Wafle Kukurydziane z Chia BIO 120 g Fiorentini
Wafle Kukurydziane z Chia Bezglutenowe BIO 120 g Fiorentini
Składniki:
kukurydza* (89%), nasiona chia* (10%), olej kukurydziany*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Bezglutenowy Chleb Gryczany BIO 250 g Schnitzer
Z dojrzewającej na słońcu gryki, której źródło znajduje się w Mongolii. Ten pyszny chleb zawiera naturalny błonnik i magnez.
Składniki:
zakwas z gryki* (pełnoziarnista mąka gryczana*, woda), woda, mąka kukurydziana*, mąka sojowa*, pełnoziarnista mąka gryczana*, nasiona słonecznika*, pełnoziarnista mąka z prosa*, mąka ryżowa*, sól morska, błonnik jabłkowy*, miód*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Bułka Słodka Bezglutenowa (2 x 40 g) 80 g Incola
Składniki:
woda, skrobie (tapiokowa, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), cukier, olej rzepakowy, syrop ryżowy z koncentratem soku winogronowego, drożdże, MLEKO w proszku pełne, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), albumina w proszku (JAJA), sól, błonnik roślinny (z babki jajowatej), naturalny aromat, aromat.
Opis:
Bezglutenowa słodka bułeczka o delikatnym, karmelowym smaku.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również podgrzewany w piekarniku.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Bułka Tarta Bezglutenowa 500 g Balviten
Bułka tarta najczęściej stosowana jest jako składnik panierek, farszy lub zapiekanek. Doskonale nadaje się do obtaczania kotletów lub do zasmażek.
Składniki:
skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, cukier, glukoza, drożdże, sól, substancja zagęszczająca: guma guar; błonnik ziemniaczany, woda, substancja spulchniająca: węglany sodu.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Bułki Śniadaniowe Bezglutenowe (3 x 40 g) 120 g Incola
Składniki:
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), olej słonecznikowy, drożdże, syrop winogronowy, białko JAJA kurzego, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa), cukier, aromat.
Opis:
Miękka i bezglutenowa bułka, w połączeniu z ulubionymi dodatkami idealnie sprawdzi się na śniadanie, drugie śniadanie lub szybki lunch...
Jest bardzo uniwersalna i niepodważalnie pyszna.
Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również odgrzewany w tosterze lub piekarniku.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Chleb Ciemny Naturalny Bezglutenowy 200 g Naturavena
Pyszny chleb bezglutenowy ciemny. W połączeniu z masłem oraz świeżymi dodatkami stanowi podstawę zbilansowanego śniadania. Bardzo dobrze smakuje w postaci grzanek, przypieczony w tosterze lub piekarniku.
Składniki:
woda, skrobia (ziemniaczana, kukurydziana, tapiokowa), zakwas z mąki jaglanej, olej rzepakowy, błonnik roślinny, cukier, mąka ryżowa, BIAŁKO KURZE (JAJA), drożdze, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), sól, barwnik (karmel amoniakalny), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja konserwująca (propionian wapnia).
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Chleb Jasny Kanapkowy Bezglutenowy BIO 250 g Balviten
Bezglutenowy chleb jasny, bez MLEKA oraz jajek. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Składniki:
woda, skrobia kukurydziana*, zakwas: woda, mąka ryżowa*; syrop ryżowy*, mąka ryżowa*, mąka quinoa*, mąka z lnu*, błonnik z babki płesznik*, olej słonecznikowy*, białko grochu*, drożdże*, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar*, sól *certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Chleb Jasny Naturalny Bezglutenowy 200 g Naturavena
Pyszny chleb bezglutenowy jasny. W połączeniu z masłem oraz świeżymi dodatkami stanowi podstawę zbilansowanego śniadania. Bardzo dobrze smakuje w postaci grzanek, przypieczony w tosterze lub piekarniku.
Składniki:
woda, skrobia (ziemniaczana, kukurydziana, tapiokowa), zakwas z mąki jaglanej, olej rzepakowy, błonnik roślinny, cukier, mąka ryżowa, BIAŁKO KURZE (JAJA), drożdze, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), sól, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja konserwująca (propionian wapnia).
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Chleb Krojony KETO o Obniżonej Ilości Węglowodanów Bezglutenowy 190 g Balviten
Pieczywo o obniżonej zawartości węglowodanów. Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Niska zawartość cukrów.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Produkt gotowy do spożycia.
Składniki:
woda, nasiona (lnu, słonecznika, konopi), łuski psyllium, mąka lniana, mąka kokosowa, olej słonecznikowy, białko JAJA w proszku, błonnik jabłkowy, substancje spulchniające (winiany potasu, lakton kwasu glukonowego, wodorowęglan sodu), ostropest plamisty, błonnik: cytrusowy, bambusowy; sól.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Chleb Królewski z Ziarnami Bezglutenowy BIO 250 g Balviten
Bezglutenowy chleb z ziarnami na zakwasie, bez PSZENICY, laktozy, jaj. Wysoka zawartość błonnika. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Składniki:
zakwas (mąka ryżowa*, woda) woda, skrobia kukurydziana*, nasiona* 9 % (słonecznik*, siemię lniane*, dynia*), mąka ryżowa*, syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar*), białko grochu*, drożdże*, glukoza*, sól, błonnik (z babki płesznik*, jabłkowy*, ziemniaczany*), mąka gryczana*, skrobia ryżowa*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Chleb Lniany Suszony ze Słonecznikiem i Lnem Bezglutenowy BIO 70 g Papagrin
Chleb Lniany Suszony ze Słonecznikiem i Lnem Bezglutenowy BIO 70 g Papagrin
Składniki:
siemię lniane* (62%), słonecznik* (28%), sezam naturalny*, sól morska
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Chleb Owsiany Bezglutenowy 430 g Glutenex
Składniki:
woda, płatki OWSIANE bezglutenowe (28,3%), mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, cukier, olej rzepakowy, drożdże, błonnik roślinny, sól, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza.
Opis:
Pakowany w atmosferze ochronnej. Źróło błonnika.
Aby przywrócić świeżość należy podgrzać na parze lub w piekarniku.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Chleb Świeży z Makiem Krojony Bezglutenowy 350 g Incola
Składniki:
woda, skrobie (ziemniaczana, tapiokowa, kukurydziana), zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana, woda), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, z babki jajowatej), białko kurze (JAJA), mąka ryżowa, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, sól, mak (1,1 %), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromat.
Opis:
Bardzo miękki i delikany chlebek z lekko chrupiącą skórką posypaną makiem. Dzięki zawartości zakwasu zawsze świeży i niekruszący się. Niska zawartość cukru, niska zawartość tłuszczów nasyconych, źródło błonnika pokarmowego.
Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również odgrzewany w tosterze lub piekarniku.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Chleb Wiejski Pain Campagnard Krojony Bezglutenowy 240 g Schär
Składniki:
skrobia kukurydziana, woda, zakwas 14% (mąka ryżowa, woda), mąka gryczana 8%, mąka ryżowa, syrop ryżowy, włókno roślinne (psyllium), skrobia ryżowa, olej słonecznikowy, białko SOJOWE, mąka z sorgo 2,1%, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; drożdże 1,8%, sól, cukier.
Opis:
Nasz rustykalny i rzemieślniczy chleb krojony, z gryką i mocnym smakiem zakwasu, natychmiast przypomni Ci o tradycyjnej piekarni. Jego otwarta struktura miękiszu i złota skórka sprawiają, że jest idealnym towarzyszem każdego posiłku, kanapki lub przekąski.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Chleb Wiejski Pan Rustico Krojony Bezglutenowy 250 g Schär
Składniki:
woda, skrobia kukurydziana, zakwas 14% (woda, mąka ryżowa), mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium, owoce cytrusowe), płatki SOJOWE 1,9%, siemię lniane 1,8%, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza; oleje roślinne w zmiennych proporcjach (olej słonecznikowy, olej rzepakowy), białko SOJOWE, drożdże, ekstrakt z jabłek, płatki z prosa 1%, sól, mąka z sorgo 0,8%, cukier, naturalny aromat.
Opis:
Ciemna kromka chleba z nasionami lnu i prosa jako zdrowszy wybór.
Pakowane w atmosferze ochronnej.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Chleb z Pełnego Ziarna Bezglutenowy BIO 250 g Balviten
Bezglutenowy chleb z ziaren, bez MLEKA, JAJEK oraz drożdży. Odpowiedni dla wegan. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Składniki:
woda, ziarna 31,8%* (słonecznik*, siemię lniane brązowe*, dynia*, siemię lniane żółte*, kasza jaglana*), płatki OWSIANE* (bezglutenowe) 22%, olej roślinny słonecznikowy*, regulator kwasowości: kwas jabłkowy*, błonnik z babki płesznik*, błonnik jabłkowy*, sól
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Chleb z Przyprawą Włoską Bezglutenowy 210 g Glutenex
Składniki:
skrobia kukurydziana, woda, mąka ryżowa, skrobia ryżowa, cukier, olej rzepakowy, drożdże, błonnik roślinny (psyllium, cytrusowy), sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa i hydroksypropylometyloceluloza, przyprawy 0,7% (papryka, sól, czosnek, cebula, chili, oregano, warzywa suszone, zioła).
Opis:
Pakowany w atmosferze ochronnej.
Aby przywrócić świeżość należy podgrzać na parze lub w piekarniku.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Keto Bułka Tarta Bezglutenowa 200 g Balviten
Składniki:
mączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda.
Opis:
Produkt stosowany w diecie ketogenicznej i/lub bezglutenowej.
Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Kukurydziany Spód do Pizzy Bezglutenowy BIO 100 g Schnitzer
Kukurydziany Spód do Pizzy Bezglutenowy BIO 100 g Schnitzer
Bezglutenowy spód do pizzy wystarczy obłożyć świeżymi dodatkami, a następnie upiec w piekarniku, aby móc delektować się włoskim smakiem pizzy.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mini Keto Bułeczki z Sezamem o Obniżonej Ilości Węglowodanów Bezglutenowe (4 x 25 g) 100 g Balviten
Pieczywo o obniżonej zawartości węglowodanów. Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Niska zawartość cukrów.
Składniki:
woda, mączka MIGDAŁOWA, błonniki (z babki płesznik, bambusowy, jabłkowy), białko JAJA w proszku, sól, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu), NASIONA SEZAMU 1 %.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Panierka Kukurydziana Bezglutenowa BIO 200 g Bauck Hof
Składniki:
kaszka kukurydziana* 99%, sól morska.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Doskonała do panierowania mięsa, warzyw, grzybów. Można używać do zagęszczania zup, sosów, potraw.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Papier Ryżowy Bezglutenowy BIO 150 g 15 Szt Terrasana
Papier Ryżowy Bezglutenowy BIO 150 g 15 Szt Terrasana
Papier ryżowy służy głównie do przyrządzenia summer rolls (ruloniki wypełnione farszem z surowych składników, niepoddanych obróbce cieplnej) lub spring rolls (ruloniki wypełnione farszem i smażone na gorącym tłuszczu do uzyskania złotawego odcienia i odpowiedniej chrupkości).
Składniki
ryż biały*, sól, woda
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Papier Ryżowy Bezglutenowy BIO 200 g (22 sztuki) King Soba
Składniki:
biały ryż* 98 %, skrobia z tapioki*, sól
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Wrapy ryżowe w stylu wietnamskim. Opakowanie zawiera 22 sztuki.
Sposób przygotowania:
Mocz papier ryżowy w ciepłej wodzie przez 15-20 sekund. Delikatnie wyjmij i strząśnij nadmiar wody. Rozłóż papier na płaskiej powierzchni lub dwa papiery jeśli wolisz grubszą rolkę.
Ułóż nadzienie na dolnej krawędzi. Złóż i zwiń jak na rysunku na opakowaniu.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Papier Ryżowy BIO 110 g Amaizin
Papier Ryżowy Bezglutenowy BIO 110 g Amaizin
Papier ryżowy może być wykorzystany do przyrządzania vietnamskich placków zwanych Banh Trang. Papier ryżowy można wypełnić świeżymi, chrupiącymi składnikami i polać sosem według uznania
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Papier Ryżowy Razowy Bezglutenowy BIO 200 g (22 sztuki) King Soba
Składniki:
brązowy ryż* 98%, skrobia z tapioki*, sól
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Wrapy ryżowe w stylu wietnamskim. Opakowanie zawiera 22 sztuki.
Sposób przygotowania:
Mocz papier ryżowy w ciepłej wodzie przez 15-20 sekund. Delikatnie wyjmij i strząśnij nadmiar wody. Rozłóż papier na płaskiej powierzchni lub dwa papiery jeśli wolisz grubszą rolkę.
Ułóż nadzienie na dolnej krawędzi. Złóż i zwiń jak na rysunku na opakowaniu.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Rodzaje i właściwości pieczywa bezglutenowego
Pieczywo bezglutenowe przybiera bardzo zróżnicowane formy. Poza tradycyjnym chlebem i bułkami łatwo też znaleźć drożdżówki, pieczywo chrupkie, spody do pizzy, tortille, sucharki, wafle i krążki, babki oraz papier ryżowy. To najlepiej obrazuje nieograniczone możliwości komponowania smacznych dań i przekąsek z wykorzystaniem pieczywa bezglutenowego.
Pieczywo bezglutenowe może mieć również bardzo zróżnicowany skład. W zależności od zastosowanej mąki oraz dodatków dostarcza organizmowi cennych wartości odżywczych. Do wypieku chleba używana jest mąka jaglana, gryczana, ziemniaczana, ryżowa i wiele innych. W formie domieszki używana jest także mąka kasztanowa, migdałowa lub kokosowa. Pieczywo bezglutenowe może być wzbogacane suszonymi warzywami (cebula, burak, pomidory, kapusta kiszona), ziarnami i nasionami (słonecznik, len, sezam, siemię lniane), przyprawami (rozmaryn), a nawet serami (parmezan). Smak słodkich przekąsek bez glutenu jest często wzbogacane dodatkiem kakao.
Pieczywo bezglutenowe zachowuje pełnię swoich właściwości nawet po zamrożeniu. Wykorzystanie mąki bezglutenowej poprawia jego chrupkość i świeżość. Dzięki pakowaniu w ochronnej atmosferze gazowej możliwe jest znaczne wydłużenie terminu przydatności do spożycia bez konieczności użycia chemicznych konserwantów.
Kromka chleba bezglutenowego z ziarnami ma przeciętnie 86 kalorii. Dla chleba gryczanego ta wartość wynosi 74 kalorie, a dla kukurydzianego 80 kalorii. Chleb gryczany lub kukurydziany jest bardzo ważnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety osób z nietolerancją glutenu.
Zalety pieczywa bezglutenowego
Pieczywo bezglutenowe jest dużo bardziej wartościowe pod względem zawartości składników odżywczych niż jego glutenowy odpowiednik. Wypieki bez glutenu zawierają więcej błonnika, witamin z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pieczywo bezglutenowe pozwala urozmaicić standardowy plan żywieniowy. Ograniczenie spożycia chleba glutenowego prowadzi do obniżenia kaloryczności poszczególnych posiłków. Warto pamiętać, że na pszenicy bazują wszelkiego rodzaju fast foody. Wyeliminowanie glutenu z diety redukuje spożywanie niezdrowych pokarmów, które w dłuższej perspektywie mają negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Wprowadzenie pieczywa bezglutenowego do menu niejako wymusza poszerzenie wiedzy na temat doboru odpowiednich składników planu żywieniowego. Osoby przechodzące na dietę bez glutenu zyskują większą świadomość i zaczynają dokładnie przyglądać się wybieranym produktom. A to w sposób naturalny przekłada się na większą dbałość o zdrowie.