Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

GABRO ekologiczne oliwy

GABRO ekologiczne oliwy

Oleificio Gabro, stuletnia tradycja.

Historia olejarni Gabro rozpoczęła się w 1909 roku, kiedy Oronzo Brogna rozpoczął produkcję swojej oliwy w Kalabrii, charakteryzującej się szczególnym smakiem i właściwościami, które sprawią, że będzie ceniony na całym świecie.
Klimat i żyzność ziemi, na której rosną gaje oliwne, skłoniły do wyboru uprawy zgodnie z metodą rolnictwa ekologicznego.
Firma od ponad 20 lat produkuje swój w 100% włoski olej BIO, stając się jednym z pionierów w tym sektorze.
Rosnąca automatyzacja umożliwia obecnie produkcję około 3000 butelek na godzinę, co pozwala nam sprostać nawet najbardziej wymagającym wymaganiom.
Jakość produkcji gwarantuje system identyfikowalności, który pozwala na śledzenie ścieżki produktu gotowego od momentu zbioru oliwek.
Pierwszym pragnieniem firmy jest w rzeczywistości oferowanie produktu o wysokich standardach jakości, aby zagwarantować i chronić konsumenta.

Butelkowanie Gabro
Z biegiem lat produkcja oleju GABRO rozwijała się w coraz bardziej skomplikowanym i dokładnym procesie, będącym wynikiem wielowiekowych doświadczeń w pozyskiwaniu głównego pożywienia diety śródziemnomorskiej.
Wartości tradycji związane są z technologiami, które mogą podnieść wartość surowców i uzyskać produkty o niepowtarzalnym i zaskakującym smaku.
Ścieżka wydobycia oliwy charakteryzuje się kilkoma etapami. Jednym z nich jest filtracja za pomocą filtrów przed zapakowaniem.
Wszystko jest kontrolowane przez szereg procesów, które gwarantują jakość finalnego produktu na Twoim stole.

Przechowywanie
Opakowania odgrywają podstawową rolę jako bariera ochronna przed światłem i tlenem, a tym samym jako środek do zachowania właściwości jakościowych oleju GABRO.
Stosowanie butelek z ciemnego szkła i stalowych słoików może stanowić skuteczny środek ochrony przed fotoutlenianiem, któremu może być poddawana oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z oliwek podczas ekspozycji w miejscach sprzedaży produktów lub podczas użytku domowego.

Gabro rozpoczęła w Kalabrii produkcję oliwy, która będzie doceniana na całym świecie.
Firma na przestrzeni lat stała się bohaterem ważnych celów handlowych dzięki procesowi produkcyjnemu o najwyższych standardach jakości, o czym świadczą różne uzyskane certyfikaty.
Firma od ponad 20 lat produkuje swoją w 100% włoską oliwę BIO, stając się jednym z pionierów w tym sektorze.
Rosnąca automatyzacja umożliwia obecnie produkcję około 3000 butelek na godzinę. Innowacje procesu produkcyjnego pozostawiają jednak niezmienione właściwości organoleptyczne produktu.
Po stuleciu olej jest produkowany z taką samą troską i miłością do swojej ziemi, za pomocą innowacyjnych metod przetwarzania, które są szczepione na tradycyjnych.
W rzeczywistości proces produkcji odbywa się z pełnym poszanowaniem terytorium, na którym działa firma.
Od początku swojego istnienia olejarnia postanowiła skupić się na wykorzystaniu odnawialnych źródeł energii.
Na dachu budynku zainstalowano panele fotowoltaiczne, a w celu ograniczenia zużycia oleju i gazu do celów grzewczych oraz w celu recyklingu odpadów poprodukcyjnych zainstalowano kotły do spalania pestek wytłoczyn, pochodzące z ziaren wytłoków. stosowanie rozpuszczalników chemicznych.
Firma działa również w sektorze badawczym.
Faktycznie od 2009 roku olejarnia prowadzi projekt badawczy we współpracy z Wydziałem Chemii Uniwersytetu Kalabrii i innymi partnerami.

GABRO ekologiczne oliwy

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium