Producenci
Koszty dostawy
Kurier DPD
13.90 zł
Kurier inPost
12.90 zł
Paczkomaty
11.90 zł

Darmowa dostawa od 250 zł

Prawie 10 lat doświadczenia w tradycyjnym rolnictwie zdobytym podczas uprawiania 24 000 ha ziemi i utrzymywania ponad 3 000 krów mlecznych uzupełniło ideę rolnictwa ekologicznego, która ewoluowała w głowie Kęstutisa Juščiusa, właściciela Baltic Champs.
Po połączeniu dwóch firm w 2014 roku pojawiła się nowa wspólna wizja biznesowa i nowe cele.
W 2015 roku grupa podjęła kluczową decyzję o przejściu na rolnictwo ekologiczne, tym samym rozpoczęła proces certyfikacji.
W następnym roku firma zmieniła nazwę na grupa AUGA i wprowadziła na rynek nową markę produktów AUGA.
Dziś grupa AUGA jest największą pionowo zintegrowaną firmą produkującą żywność ekologiczną w Europie.
Grupa firm zarządza ok. 39 000 ha certyfikowanych ekologicznie gruntów ornych i rozwija zrównoważony model biznesowy.
W 2020 roku grupa AUGA opublikowała pięcioletnią strategię biznesową, która ma na celu poprawę efektywności istniejących jednostek biznesowych, zaprojektowanie zrównoważonej architektury żywności ekologicznej oraz redukcję emisji gazów cieplarnianych. Ponadto firma zmieniła swoją wizję, aby stać się synonimem zrównoważonej żywności i stylu życia, a także misję dostarczania żywności ekologicznej bez kosztów dla przyrody.

Zrównoważony rozwój
Dbamy nie tylko o zmniejszenie naszego wpływu na środowisko i naszej społecznej odpowiedzialności biznesu, ale opracowujemy nowe ambitne standardy zrównoważonego rozwoju.
Naszym celem jest osiąganie wyników biznesowych, będąc wzorem dla zrównoważonego rozwoju wszędzie i przez cały czas.

Innowacja
Ochrona środowiska, wydajność operacyjna i nowe standardy to wyzwania, którym można sprostać jedynie dzięki technologii i innowacjom.
W naszym zespole zachęcamy do zaradności, kreatywności, nieszablonowego myślenia, ciągłego uczenia się i znajdowania nowych rozwiązań.

Pozytywny wpływ
Naszym celem jest jak najlepsze zrozumienie obecnych i przyszłych potrzeb naszych konsumentów.
Jako liderzy w naszej branży inicjujemy zmiany, tworzymy wartość i pozytywnie wpływamy na całą społeczność.

Dla nas ważne jest, aby nasza żywność była ekologiczna i produkowana w sposób zrównoważony.
Dlatego szczególnie dbamy o ziemię, nie zanieczyszczamy jej żadnymi chemikaliami i zachowujemy bioróżnorodność.
Kierujemy się zasadą rolnictwa ekologicznego w obiegu zamkniętym - nasze działania wzajemnie się uzupełniają.
Uprawy są wykorzystywane na paszę dla bydła, a słoma trafia do kompostu do pieczarek.
Obornik zwierzęcy służy do nawożenia upraw i wytwarzania kompostu. Później staje się również nawozem do upraw.
W naturalny sposób wzbogacamy glebę poprzez płodozmian i karmimy ją wyłącznie nawozami organicznymi.
W ten sposób ziemia staje się bardziej żyzna i odporna na erozję, dzięki czemu możemy z dumą pozostawić ją przyszłym pokoleniom.
Obecnie najpilniejszym problemem globalnym są zmiany klimatyczne, a rolnictwo jest odpowiedzialne za prawie jedną czwartą emisji gazów cieplarnianych na świecie.
W AUGA jesteśmy zobowiązani do rozwiązania tego problemu, mierzymy nasze emisje, ustalamy ich konkretne cele redukcyjne i mamy strategię ich osiągnięcia.

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl