Żurawina do Mięs BIO 200 g Runoland
Żurawina rośnie w kraju na terenach leśnych. Zawiera błonnik, witaminy, sole mineralne, kwasy owocowe i kwas benzoesowy - naturalny konserwant.
Ekologiczną żurawinę firma RUNOLAND pozyskuje jedynie z lasów, w których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne opryski ani środki chemiczne. Dzięki temu mamy pewność, że nasza żurawina jest w pełni naturalna i zdrowa. Jakość produktów jest systematycznie kontrolowana przez jednostkę certyfikującą EKOGWARANCJA, która gwarantuje, iż nasze produkty spełniają wszystkie rygorystyczne wymogi produktów ekologicznych. Ekologiczna żurawina do mięs, serów i deserów marki RUNOLAND dostępna jest w wersji Premium, przygotowanej z myślą o zaspokojeniu najbardziej wymagających smakoszy runa leśnego. W przetworach wykorzystywane są wyłącznie jej wyselekcjonowane owoce - najwyższej jakości
Składniki:
żurawina* (Oxycoccus quadripetalus), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Sporządzono z 80 g owoców na 100g produktu.
Wartość odżywcza w 100 g (*RWS)
Wartość energetyczna - 524 kJ/125 kcal (*6%)
Tłuszcz - 0,8 g (*1%)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g (*1%)
Węglowodany - 29 g (*11%)
w tym cukry - 21 g (*23%)
Białko -0 g (*0%)
Sól - 0 g (*0%)
Referencyjna Wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w temperaturze +4 st. C.
Certyfikat: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.