Opis: Produkt otrzymany przez wydrylowanie owoców wiśni; z dodatkiem cukru ; pektyny: utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców wiśni, barwa zbliżona do barwy owoców.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 677 kJ / 159 kcal Tłuszcz - <0,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g Węglowodany - 38 g - w tym cukry - 35 g Białko - 0,8 g Sól - <0,1 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Polska Certyfikat: BIO
Atrybuty produktu
Kraj pochodzenia składników
Polska
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Produkt pasteryzowany. Kompot wiśniowy to świetna alternatywa dla napojów owocowych czy gazowanych. Owoce po odsączeniu sprawdzają się w różnych sałatkach nie tylko owocowych, jako nadzienie do pierogów, ciast kruchych i półkruchych czy pod kruszonkę. Można przygotować też z niego pyszną zupę owocową, domowy kisiel czy galaretkę.
Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu. Wiśnie to owoce o bardzo małej ilości pektyny, więc konfitura jest dość rzadka. Zdecydowaliśmy się dodać do niej odrobinę mączki chleba świętojańskiego (naturalny zagęstnik), aby nieco zagęścić syrop zgodnie z życzeniem wielu naszych klientów. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Mari Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu. Konfitura wiśniowa to nieodłączny element lodów czy budyniu czekoladowego. Możemy ją podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów. Wiśnie odsączone z syropu są doskonałym nadzieniem do pączków, rogalików i innych ciast. Z pozostałego syropu można zrobić np. kisiel lub galaretkę.
Konfitura wiśniowa: - dekoracyjne, całe owoce w gęstym syropie - wyrazisty słodko-kwaśny smak - intensywny, kolor
Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Są bardzo wyraziste w smaku, więc można nimi ożywić potrawy mdłe. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, oscypkami i innymi serami o intensywnym smaku, kaszami, ryżem. Proponujemy dodać je do porannej owsianki, musli czy porcji smoothie.
Składniki: wiśnie (66,5%), jabłka (33,5%). Sporządzono z 195 g owoców na 100 g produktu.
Dżem wiśniowy z kardamonem to nieodłączny element kanapek, tostów, lodów czy budyniu czekoladowego. Możemy go podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów.
Składniki: wiśnie (50%), cukier, sok z cytryny, pektyny - substancja żelująca, kardamon (0,3%).
Opis: 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców truskawki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.
Opis: Produkt otrzymany przez odszypułkowanie owoców malin; cukru trzcinowego ; pektyny: utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców malin, barwa zbliżona do barwy owoców. 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców.
Opis: Produkt otrzymany przez odszypułkowanie owoców truskawki; cukru trzcinowego ; pektyny: utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców truskawki, barwa zbliżona do barwy owoców.
Opis: Produkt otrzymany przez wydrylowanie owoców śliwki; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu ph ; pektyny: utrwalony przez pasteryzaję w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwasny charakterystyczny dla owoców śliwek, barwa zbliżona do barwy owoców.
Produkt otrzymany przez wydrylowanie owoców moreli; z dodatkiem cukru ekologicznego, pektyny: utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców moreli, barwa zbliżona do barwy owoców.
Produkt otrzymany przez wydrylowanie owoców śliwek, utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców śliwek, barwa zbliżona do barwy owoców.
Opis Ekologiczna żurawina, gotowana, pasteryzowana bez dodanej wody z dodatkiem cukru trzcinowego. 100 g produktu sporządzono z 100 g owoców żurawiny i 18 g cukru trzcinowego. Składniki żurawina*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Bez dodatku cukrów. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Składniki: wiśnie* (80%), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Zwiastuje półmetek lata. Wszechstronna nie tylko w kuchni. Zadaje szyku jako kolczyki młodej damy. Niezastąpiona w roli etui na amunicję w podwórkowej bitwie na pestki. Kwaśniejsza i bardziej zdecydowana w smaku przyjaciółka słodkiej, lubianej przez wszystkich czereśni.
Chrupiąca Wiśnia Puffins to lekki sposób na przełamanie słodkiego smaku porannego musli. Sprawdzi się też jako przekąska po bieganiu, basenie czy siłowni a także jako mały biurowy deser. Jej lekko cierpko-kwaskowaty smak sprawi, że poczujesz znów moc i dobrą energię. Spróbuj, bo to prawdziwa wiśnia na torcie!
Ekologiczne wiśnie suszone na słońcu to doskonała samodzielna przekąska. Polecamy również jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów oraz kompotów.
Cena:13,33 zł
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Problem zaśmiecenia naszego naturalnego środowiska z roku na rok staje się coraz bardziej palący. Statystyki rosną w niepokojącym tempie, dlatego coraz większa liczba świadomych konsumentów stara się wprowadzać w życie swoich rodzin, firm i środowisk, w których funkcjonują, dwie dopełniające się zasady: mniej śmieci (czyli „less waste”) oraz w wersji bardziej radykalnej „brak śmieci” (czyli „zero waste”).
W poprzednich wpisach pokazaliśmy, jak sprawnie i poprawnie złożyć zamówienie na naszej stronie biosklep.com.pl oraz zapoznaliśmy Cię z pracą osób obsługujących system zamówień, przyjmujących dostawy oraz kompletujących towar do spakowania.
Zapewne część Klientów korzystających ze sklepów internetowych zastanawia się, jak naprawdę to wszystko działa? Dlaczego niektóre sklepy w sieci oferują niższe niż w stacjonarnych ceny, dlaczego tu trzeba zapłacić za dostawę, a tam jest ona gratis? Co dzieje się z towarem od chwili kliknięcia „Zamów” aż po dzwonek kuriera do drzwi?
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.