Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Opis: Mus ze zmielonego, wyłącznie ekologicznego sezamu łuszczonego. Sezam bogaty jest w wapń, żelazo, magnez oraz witaminy B1 i B6. Mus stosowany może być w kuchni makrobiotycznej, wegańskiej i wegetariańskiej, jako dodatek do sosów, dipów, dressingów sałatkowych. Polecany również w wielu potrawach kuchni azjatyckiej. Produkt Wegański.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 688 kcal Tłuszcz: 61,70 g Węglowodany: 10,00 g Białko: 23,20 g
Kraj producenta: Polska Certyfikat: BIO
Parametry
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
180
Bez glutenu (z certyfikatem)
Nie
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Tak
Bez laktozy
Tak
Bez cukru
Tak
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
Bio Food sp. z o.o. Ciechocin 32, 87-408 Ciechocin
Składniki: migdały (składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli EKO SKAL 001178).
Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna - 2443 kJ / 591 kcal Tłuszcz - 55,00 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - Węglowodany - 5,00 g w tym cukry - Białko - 19,00 g
Przepyszny, ekologiczny krem z migdałów. Zawiera duże ilości wapnia, magnezu i witaminy E. Doskonale komponuje się z pieczywem, deserami, nadaje się również do wypieków.
Składniki: cukier trzcinowy*, wysoko oleinowy olej słonecznikowy*, kakao w proszku* o bardzo małej zawartości tłuszczu (20%), tłuszcz palmowy*, wanilia Bourbon *składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli DE 006
Ekologiczny Mus Migdałowy BIO 250 g Rapunzel Masło Migdałowe
Opis: Naturalna mieszanka wyłącznie z ekologicznych orzechów. Mus bogaty jest w wapń, magnez, żelazo, witaminy E, B2. Nie zawiera sztucznych konserwantów, emulgatorów i barwników. W temperaturze pokojowej nabiera delikatnej kremowej konsystencji, która doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem. Może być sotosowany zamiast tradycynego masła czy margaryny. Polecamy również do sosów, dressingów, sałatek, wypieków, deserów, musli czy jogurtu.
Składniki: zmielone migdały*(100%). *składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Ekologiczny Mus z Czterech Orzechów BIO 250 g Rapunzel Masło Orzechowe
Opis: Naturalna mieszanka wyłącznie z ekologicznych orzechów. Mus bogaty jest w wapń, magnez, żelazo, witaminy E, B2. Nie zawiera sztucznych konserwantów, emulgatorów i barwników. W temperaturze pokojowej nabiera delikatnej kremowej konsystencji, która doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem. Może być stosowany zamiast tradycyjnego masła czy margaryny. Polecamy również do sosów, dressingów, sałatek, wypieków, deserów, musli czy jogurtu.
Składniki: orzechy ziemne*, orzechy laskowe*, migdały*, orzechy nerkowca* * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Opis: Mus ze zmielonego, wyłącznie ekologicznego białego sezamu łuszczonego. Sezam bogaty jest w wapń, żelazo, magnez oraz witaminy B1 i B6. Mus stosowany może być w kuchni makrobiotycznej, wegańskiej i wegetariańskiej, jako dodatek do sosów, dipów, dressingów sałatkowych. Polecany również w wielu potrawach kuchni azjatyckiej. Produkt Wegański.
Opis: Mus ze zmielonego, wyłącznie ekologicznego sezamu łuszczonego. Sezam bogaty jest w wapń, żelazo, magnez oraz witaminy B1 i B6. Mus stosowany może być w kuchni makrobiotycznej, wegańskiej i wegetariańskiej, jako dodatek do sosów, dipów, dressingów sałatkowych. Polecany również w wielu potrawach kuchni azjatyckiej.
Produkt wegański. Rozwarstwienie musu jest zjawiskiem naturalnym.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 2748 kJ / 666 kcal Tłuszcz - 60,8 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 9,8 g Węglowodany - 1 g - w tym cukry - 0,4 g Błonnik - 8,9 g Białko - 25,1 g Sól - < 0,04 g
Opis: Mus ze zmielonego, wyłącznie ekologicznego sezamu łuszczonego. Sezam bogaty jest w wapń, żelazo, magnez oraz witaminy B1 i B6. Mus stosowany może być w kuchni makrobiotycznej, wegańskiej i wegetariańskiej, jako dodatek do sosów, dipów, dressingów sałatkowych. Polecany również w wielu potrawach kuchni azjatyckiej. Produkt Wegański.
Opis: Zawiera naturalnie występujące cukry. Wyprodukowano bez użycia wzmacniaczy smaku. Olej sezamowy na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Kraj producenta: Polska Certyfikat: BIO, Bezgluten
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 2731 kJ / 660 kcal Tłuszcz: 58 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8 g Węglowodany: 6 g - w tym cukry: 0 g Błonnik: 3 g Białko: 27 g Sól: 0,11 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Kraj producenta: Holandia Kraj pochodzenia składników: Boliwia Certyfikaty: BIO
Opis: Mus ze zmielonego, wyłącznie ekologicznego sezamu łuszczonego. Sezam bogaty jest w wapń, żelazo, magnez oraz witaminy B1 i B6. Mus stosowany może być w kuchni makrobiotycznej, wegańskiej i wegetariańskiej, jako dodatek do sosów, dipów, dressingów sałatkowych. Polecany również w wielu potrawach kuchni azjatyckiej. Produkt Wegański.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 2731 kJ / 660 kcal Tłuszcz: 58 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8 g Węglowodany: 6 g - w tym cukry: 0 g Białko: 27 g Sól: 0,11 g
Informacja alergenna: Może zawierać orzechy, orzeszki ziemne
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2731 kJ / 660 kcal Tłuszcz: 58 g; - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8 g; Węglowodany: 6 g; - w tym cukry: 0 g; Białko: 27 g; Sól: 0,11 g
Informacja alergenna: Może zawierać orzechy. Zawiera sezam.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Kraj producenta: Czechy, Holandia Kraj pochodzenia składników: Boliwia Certyfikat: BIO