Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

SUPER SPRZEDAWCA

SUPER SPRZEDAWCA ALLEGRO

Szarlotka, Tarta, Mazurek Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 400 g Polfem

Szarlotka, Tarta, Mazurek Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 400 g Polfem
  • nowość
Dostępność: 29 szt.
Czas wysyłki: do 2 dni roboczych
Cena: 13,95 zł 13.95
ilość szt
Zyskujesz 13 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.5
Producent: Polfem
Kod produktu: 5906395522071

Opis

Szarlotka, Tarta, Mazurek Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 400 g Polfem

Jeden z ulubionych wypieków naszych klientów. Bezglutenowa szarlotka! Mieszanka pozwala na upieczenie wspaniałego ciasta bez laktozy. Bezglutenowa tarta, bezglutenowe kruche ciasteczka czy bezglutenowy mazurek.

Mieszanka na bezglutenową szarlotkę jest produktem wegańskim i pozwala na upieczenie bezglutenowego ciasta bez laktozy.

Mieszankę można użyć do pieczenia szarlotki, tarty, mazurka czy kruchych ciasteczek. Wszystkie smakują jak tradycyjne pyszne domowe ciasta. Z jednej mieszanki można przygotować szarlotkę wielkości klasycznej blaszki z piekarnika.

Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, tapioka, bezglutenowy proszek do pieczenia

Mieszanka nie zawiera dodatków chemicznych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia - 1493 kJ / 357 kcal
Węglowodany - 85 g
- w tym cukry 0,20 g
Tłuszcz - 8,40 g
- w tym kwasy nasycone 0,20 g
Białko - 3,3 g
Błonnik - 2,4 g
Sól - 0,02 g

Przepis na bezglutenową szarlotkę:

Składniki:
- 400 g mieszanki na szarlotkę, mazurek, tartę
- 110 g cukru lub 80 g ksylitolu
- 200 g masła
- 3 małe jaja
- 1200 g obranych, rozdrobnionych na grubsze kawałki lub grubo startych jabłek
- dodatek do jabłek: 2 łyżki skrobi ziemniaczanej i cynamon do smaku

* jaja i tłuszcz muszą być schłodzone w lodówce.

1.Sypkie produkty mieszamy i wysypujemy z miski na stolnicę. 2.Masło kroimy drobno i dodajemy do mieszanki.

2. Wszystko razem siekamy, dodajemy jaja i dalej siekamy.

3.Zagniatamy, aż uzyskamy jednolitą masę.

4.Ciasto schładzamy w lodówce przez 20 minut, zawijając je w folię, aby nie wyschło.

5.Dzielimy je na pół. Połowę rozwałkowujemy do wielkości blaszki, na której będziemy piec szarlotkę. Przy pomocy wałka, przenosimy ciasto na, wyłożoną papierem do pieczenia, blaszkę. Dajemy jabłka.

6.Drugą połowę ciasta także rozwałkowujemy i przykrywamy nim nałożoną warstwę jabłek. Widelcem nakłuwamy ciasto. Z drugiej połowy można zrobić kruszonkę lub pociąć je na paski i ułożyć kratkę.

7.Pieczemy 40 minut w temperaturze 200 stopni C (góra-dół) i 20 minut w temperaturze 200 stopni C (tylko dół).

Przygotowanie jabłek: mieszamy ze skrobią ziemniaczaną, dodajemy cynamon i dosładzamy do smaku.

 

Z mieszanki na szarlotkę można również przygotować bezglutenowe kruche ciasteczka, tartę czy mazurek.

Certyfikat: Bezgluten

Parametry

Kraj producenta Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 180
Bez glutenu (z certyfikatem) Tak
Certyfikat BIO Nie
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak
Bez laktozy Tak
Bez cukru Tak
Bez jaj Tak
Bez drożdży Tak
Producent Polfem Bogusław Cieślikowski, 34-400 Nowy Targ, ul. Polna 24

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl