Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością oraz nietypowym smakiem. Polecamy do wypieków, deserów lub jako polewę do naleśników.
Składniki zagęszczony syrop z agawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna - 1760 kJ / 420 kcal Tłuszcz - <1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g Węglowodany - 103,5 g w tym cukry - 103,5 g Białko - <1,0 g Sól - <0,1 g
Kraj producenta: Niemcy Certyfikat: BIO
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Meksyk
Kraj producenta
Niemcy
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Składniki: syrop z agawy* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Opis: Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.
Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością oraz nietypowym smakiem. Polecamy do wypieków, deserów lub jako polewę do naleśników.
Składniki zagęszczony syrop z agawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.
Ekologiczny syrop z daktyli jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje ze skoncentrowanego soku z daktyli. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.
Opis: Ekologiczny syrop z daktyli jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje poprzez zmielenie daktyli. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów. Wskazany przy kłopotach trawiennych. Zwalcza zaparcia dzięki dużej zawartości błonnika.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1070 kcal; Węglowodany: 62,0 g; Białko: 1,0 g
Kraj producenta: Holandia Kraj pochodzenia składników: Belgia Certyfikat: BIO
Składniki: ekologiczny syrop klonowy A *certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1143 kJ / 269 kcal Tłuszcz: 0,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 67g - w tym cukry: 60 g Błonnik: 0 g Białko: 0 g Sól: 0,03 g
Zalecane warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kanadyjski, ekologiczny syrop klonowy o stopniu A. Syrop powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecamy jako dodatek do naleśników, wafli oraz ciast.
Składniki: Kanadyjski syrop klonowy*(100%) klasa A. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli EKO SKAL 001178.
Typ A Delikatny klonowy smak (złoto-bursztynowy kolor). Najsłodsza odmiana pozyskiwana w trakcie pierwszych zbiorów w roku. Coroczne zbiory w tym okresie są szczególnie owocne i zawierają najwięcej cukru, lecz mniej minerałów. Typ B Wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor). Pozyskuje się w czasie drugiego sezonu zbiorów. Wciąż dość słodki. Typ C Intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor). Zbierany na samym końcu zbiorów. Sok ten jest gęstrzy i nie płynie tak żwawo jak wcześniej. Podlega on też mniejszej obróbce. Jest mniej słodki, lecz za to bogaty w minerały. Zawiera swa razy więcej cynku i żelaza niż syrop klasy A.
Kraj producenta: Holandia Kraj pochodzenia składników: Holandia Certyfikat: BIO
Opis: W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian. Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor) Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor) Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)
Wartość odżywcza w 100 ml: Wartość energetyczna: 1122 kJ / 264 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 66 g - w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g
Kraj producenta: Kanada Kraj pochodzenia składników: Kanada Certyfikat: BIO
Syrop Klonowy C BIO 250 ml Terrasana 250 ml = 330 g
Kanadyjski, ekologiczny syrop klonowy o stopniu C. Syrop powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecamy jako dodatek do naleśników, wafli oraz ciast.
Składniki: Kanadyjski syrop klonowy* (100%) klasa C. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli EKO SKAL 001178.
Typ A Delikatny klonowy smak (złoto-bursztynowy kolor). Najsłodsza odmiana pozyskiwana w trakcie pierwszych zbiorów w roku. Coroczne zbiory w tym okresie są szczególnie owocne i zawierają najwięcej cukru, lecz mniej minerałów. Typ B Wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor). Pozyskuje się w czasie drugiego sezonu zbiorów. Wciąż dość słodki. Typ C Intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor). Zbierany na samym końcu zbiorów. Sok ten jest gęstrzy i nie płynie tak żwawo jak wcześniej. Podlega on też mniejszej obróbce. Jest mniej słodki, lecz za to bogaty w minerały. Zawiera swa razy więcej cynku i żelaza niż syrop klasy A.
Kraj producenta: Holandia Kraj pochodzenia składników: Kanada Certyfikat: BIO
Kanadyjski, ekologiczny syrop klonowy o stopniu C. Syrop powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecamy jako dodatek do naleśników, wafli oraz ciast.
Składniki: Kanadyjski syrop klonowy* (100%) klasa C. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Typ A Delikatny klonowy smak (złoto-bursztynowy kolor). Najsłodsza odmiana pozyskiwana w trakcie pierwszych zbiorów w roku. Coroczne zbiory w tym okresie są szczególnie owocne i zawierają najwięcej cukru, lecz mniej minerałów. Typ B Wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor). Pozyskuje się w czasie drugiego sezonu zbiorów. Wciąż dość słodki. Typ C Intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor). Zbierany na samym końcu zbiorów. Sok ten jest gęstrzy i nie płynie tak żwawo jak wcześniej. Podlega on też mniejszej obróbce. Jest mniej słodki, lecz za to bogaty w minerały. Zawiera swa razy więcej cynku i żelaza niż syrop klasy A.
Kraj producenta: Holandia Kraj pochodzenia składników: Kanada Certyfikat: BIO
Syrop z Agawy Ciemny Bezglutenowy BIO 350 g (250 ml) Bio Planet
Ekologiczny syrop z agawy ciemny jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.
Syrop z Agawy z Chlorofilem Bezglutenowy BIO 350 g (250 ml) Bio Planet
Ekologiczny syrop z agawy z chlorofilem jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Charakteryzuje się delikatnie miętowym posmakiem i dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.