Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Opis: Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest wartościowszy niż ziarno obłuszczone. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 200 g ryżu (wypłukanego w dużej ilości wody) i dodać odrobinę masła lub oleju. Gotować na małym ogniu ok. 35 min.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 1512 kJ / 357 kcal Tłuszcz - 2,4 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g Węglowodany - 75 g, - w tym cukry - 0,1 g Białko - 7,4 g Sól - 0,03 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Kambodża Certyfikat: BIO
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Kambodża
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Ekologiczny Ryż Biały Długoziarnisty Bezglutenowy BIO 500 g Bio Planet
Ekologiczny ryż biały, długoziarnisty charakteryzuje się specyficznym aromatem i zapachem, dzięki którym harmonijnie współgra z wieloma potrawami. Jest jednocześnie pożywny i lekkostrawny. Polecamy jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Ekologiczny Ryż Brązowy Długoziarnisty BIO 500 g Bio Planet
Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest wartościowszy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz do dań egzotycznych.
Ekologiczny ryż Basmati pełnoziarnisty charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów. Ryż Basmati pełnoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone.
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1496 kJ / 352 kcal Tłuszcz: 0,7 g - w tym kwasy nasycone: 0,2 g Węglowodany: 80 g - w tym cukry: 0,1 g Błonnik: Białko: 6,1 g Sól: 0,02 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Ekologiczny Ryż Jaśminowy Biały BIO 500 g Bio Planet
Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1512 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 2,4 g - w tym kwasy nasycone: 1,0 g Węglowodany: 75 g - w tym cukry: 0,1 g Błonnik: Białko: 7,4 g Sól: 0,03 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
Opis: Ryż jaśminowy to odmiana uprawiana pierwotnie w północno-wschodnich, górzystych prowincjach Tajlandii. Do dziś stamtąd właśnie pochodzi ziarno najlepszej jakości i jest to główny produkt eksportowy tego kraju. Charakteryzuje go uwalniający się podczas gotowania aromat, przypominający woń kwiatu krzewu jaśminowego, i stąd jego nazwa. Ma delikatne, wysmukłe, długie ziarna, miękkie i łatwe do ugotowania. Pozbawione zewnętrznej osłony i wypolerowane są wyjątkowo białe, jak płatki jaśminu. Odmianę tę można wykorzystywać do potraw tradycyjnych i egzotycznych, często używana jest również do przyrządzania deserów. Nie nadaje się jedynie do potraw typowych dla kuchni włoskiej, np. risotto.