Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1512 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 2,4 g - w tym kwasy nasycone: 1,0 g Węglowodany: 75 g - w tym cukry: 0,1 g Błonnik: Białko: 7,4 g Sól: 0,03 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1496 kJ / 352 kcal Tłuszcz: 0,7 g - w tym kwasy nasycone: 0,2 g Węglowodany: 80 g - w tym cukry: 0,1 g Błonnik: Białko: 6,1 g Sól: 0,02 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Ekologiczny Ryż Jaśminowy Biały BIO 500 g Bio Planet
Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest wartościowszy niż ziarno obłuszczone. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
Ekologiczny Ryż Brązowy Długoziarnisty BIO 500 g Bio Planet
Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest wartościowszy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz do dań egzotycznych.
Ryż Brązowy Długoziarnisty Bezglutenowy BIO 1 kg Bio Planet
Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest wartościowszy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz do dań egzotycznych
Ryż Brązowy Długi Bezglutenowy BIO 1 kg Denver Food
Składniki: ryż brązowy długoziarnisty* 100% *składniki ekologiczne
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1528 kJ / 365 kcal Tłuszcz: 3,4 g - w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: 73 g - w tym cukry: 0,9 g Błonnik: 2,5 g Białko: 8,2 g Sól: 0,02 g
Kraj pochodzenia: Pakistan Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Ryż Basmati Brązowy Bezglutenowy BIO 1 kg Denver Food Ryż basmati uznawany jest za najszlachetniejszy gatunek ryżu. Jest bardzo aromatyczny, z charakterystyczną, orzechową nutą smakową. W wersji brązowej stanowi bogate źródło błonnika i jest produktem o niskim indeksie glikemicznym, dzięki czemu syci na długo oraz nie powoduje gwałtownego skoku insuliny.
Składniki: Ryż basmati pełnoziarnisty* 100% *składnik z certyfikowanych upraw ekologicznych
Kraj pochodzenia: Pakistan Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Ryż Brązowy Długoziarnisty BIO 5 kg Horeca Bio Planet
Składniki: ryż brązowy długoziarnisty* 100% * certyfikowany składnik ekologiczny
Opis: Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych.
Sposób przygotowania: uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 60 min.
Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
Ekologiczny ryż preparowany to idealny dodatek do płatków śniadaniowych i wypieków. Polecamy również jako samodzielną przekąskę do chrupania między posiłkami.
Składniki: ryż brązowy długi* 100% * składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Opis: Ryż to rodzaj zboża z rodziny wiechlinowatych. Uprawia się około 20 gatunków. Rośnie w strefie klimatów gorących i ciepłych na całym świecie. Jest podstawą wyżywienia 1/3 ludności świata. To roślina bogata w składniki odżywcze, zwłaszcza w formie pełnoziarnistej. Na 100 g części jadalnych zawiera ok. 7 g białka; 33 mg wapnia; 250 mg fosforu; 110 mg magnezu; 0,48 mg tiaminy (witamina B1); 0,49 mg witaminy B6; 4,70 mg niacyny (witaminy PP); oraz 1,9 g tłuszczów (nienasyconych – 5%w stosunku do całkowitej ilości uzyskanych z produktu kalorii). Nie zawiera glutenu, dlatego doskonale nadaje się dla osób cierpiących na alergię.
Opis: Ryż jaśminowy to odmiana uprawiana pierwotnie w północno-wschodnich, górzystych prowincjach Tajlandii. Do dziś stamtąd właśnie pochodzi ziarno najlepszej jakości i jest to główny produkt eksportowy tego kraju. Charakteryzuje go uwalniający się podczas gotowania aromat, przypominający woń kwiatu krzewu jaśminowego, i stąd jego nazwa. Ma delikatne, wysmukłe, długie ziarna, miękkie i łatwe do ugotowania. Pozbawione zewnętrznej osłony i wypolerowane są wyjątkowo białe, jak płatki jaśminu. Odmianę tę można wykorzystywać do potraw tradycyjnych i egzotycznych, często używana jest również do przyrządzania deserów. Nie nadaje się jedynie do potraw typowych dla kuchni włoskiej, np. risotto.
Ekologiczny Ryż Biały Długoziarnisty Bezglutenowy BIO 500 g Bio Planet
Ekologiczny ryż biały, długoziarnisty charakteryzuje się specyficznym aromatem i zapachem, dzięki którym harmonijnie współgra z wieloma potrawami. Jest jednocześnie pożywny i lekkostrawny. Polecamy jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Ryż Basmati Biały Bezglutenowy BIO 500 g Bio Planet
Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1517 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 0,7 g - w tym kwasy nasycone: 0,2 g Węglowodany: 80 g - w tym cukry: 0,1 g Białko: 7,1 g Sól: 0 g
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1489 kJ / 351 kcal Tłuszcz: 1,7 g - w tym kwasy nasycone: 0,3 g Węglowodany: 75 g - w tym cukry: 0,1 g Błonnik: Białko: 7,5 g Sól: 0,03 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Ryż Basmati Biały Bezglutenowy BIO 1 kg Bio Planet
Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Opis: Ryż to zboże z rodziny wiechlinowatych. Obecnie uprawia się około 20 gatunków. Rośnie w strefie klimatów gorących i ciepłych na całym świecie. Jest podstawą wyżywienia 1/3 ludności świata. Według mitu, człowiek poznał ryż dzięki dzikiemu zwierzęciu. Długi okres ulew i powodzi doprowadził do zniszczenia wszystkich upraw i zmusił ludzi do polowania na zwierzęta. Pewnego razu do ludzi podbiegł dziki pies. Zobaczyli, że do jego ogona przyczepiło się kilka żółtych ziaren. Pełni wdzięczności nie zrobili psu krzywdy, natomiast ziarna z jego ogona zasiali i w ten sposób zapoczątkowali uprawę ryżu.
Opis: Ryż to zboże z rodziny wiechlinowatych. Obecnie uprawia się około 20 gatunków. Rośnie w strefie klimatów gorących i ciepłych na całym świecie. Jest podstawą wyżywienia 1/3 ludności świata. Według mitu, człowiek poznał ryż dzięki dzikiemu zwierzęciu. Długi okres ulew i powodzi doprowadził do zniszczenia wszystkich upraw i zmusił ludzi do polowania na zwierzęta. Pewnego razu do ludzi podbiegł dziki pies. Zobaczyli, że do jego ogona przyczepiło się kilka żółtych ziaren. Pełni wdzięczności nie zrobili psu krzywdy, natomiast ziarna z jego ogona zasiali i w ten sposób zapoczątkowali uprawę ryżu.
Opis: Mieszanka kilku rodzajów ryżu łączy w sobie najlepsze walory smakowe i odżywcze jej składników.
Ryż to zboże z rodziny wiechlinowatych. Obecnie uprawia się około 20 gatunków. Rośnie w strefie klimatów gorących i ciepłych na całym świecie. Jest podstawą wyżywienia 1/3 ludności świata. Według mitu, człowiek poznał ryż dzięki dzikiemu zwierzęciu. Długi okres ulew i powodzi doprowadził do zniszczenia wszystkich upraw i zmusił ludzi do polowania na zwierzęta. Pewnego razu do ludzi podbiegł dziki pies. Zobaczyli, że do jego ogona przyczepiło się kilka żółtych ziaren. Pełni wdzięczności nie zrobili psu krzywdy, natomiast ziarna z jego ogona zasiali i w ten sposób zapoczątkowali uprawę ryżu.
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej sie wody wsypać 200 g ryżu (wypłukanego w dużej ilości wody) i dodać odrobinę masła lub oleju. Gotować na małym ogniu ok. 25 min.
Składniki: ryż jaśminowy brązowy 100%* * składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Opis: Ryż to zboże z rodziny wiechlinowatych. Obecnie uprawia się około 20 gatunków. Rośnie w strefie klimatów gorących i ciepłych na całym świecie. Jest podstawą wyżywienia 1/3 ludności świata. Według mitu, człowiek poznał ryż dzięki dzikiemu zwierzęciu. Długi okres ulew i powodzi doprowadził do zniszczenia wszystkich upraw i zmusił ludzi do polowania na zwierzęta. Pewnego razu do ludzi podbiegł dziki pies. Zobaczyli, że do jego ogona przyczepiło się kilka żółtych ziaren. Pełni wdzięczności nie zrobili psu krzywdy, natomiast ziarna z jego ogona zasiali i w ten sposób zapoczątkowali uprawę ryżu.
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej sie wody wsypać 200 g ryżu (wypłukanego w dużej ilości wody) i dodać odrobinę masła lub oleju. Gotować na małym ogniu ok. 25 min.
Składniki: ryż czarny 100%* * składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Opis: Mniej znaną odmianą ryżu jest ryż czarny, który jest bardziej kleisty o orzechowym aromacie. Czarny ryż podawany jest do potraw wykwintnych oraz do deserów z owocami egzotycznymi.
Ryż to zboże z rodziny wiechlinowatych. Obecnie uprawia się około 20 gatunków. Rośnie w strefie klimatów gorących i ciepłych na całym świecie. Jest podstawą wyżywienia 1/3 ludności świata. Według mitu, człowiek poznał ryż dzięki dzikiemu zwierzęciu. Długi okres ulew i powodzi doprowadził do zniszczenia wszystkich upraw i zmusił ludzi do polowania na zwierzęta. Pewnego razu do ludzi podbiegł dziki pies. Zobaczyli, że do jego ogona przyczepiło się kilka żółtych ziaren. Pełni wdzięczności nie zrobili psu krzywdy, natomiast ziarna z jego ogona zasiali i w ten sposób zapoczątkowali uprawę ryżu.
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej sie wody wsypać 200 g ryżu (wypłukanego w dużej ilości wody) i dodać odrobinę masła lub oleju. Gotować na małym ogniu ok. 25 min.
Opis: Mniej znaną odmianą ryżu jest ryż czarny, który jest bardziej kleisty o orzechowym aromacie. Czarny ryż podawany jest do potraw wykwintnych oraz do deserów z owocami egzotycznymi.
Ryż to zboże z rodziny wiechlinowatych. Obecnie uprawia się około 20 gatunków. Rośnie w strefie klimatów gorących i ciepłych na całym świecie. Jest podstawą wyżywienia 1/3 ludności świata. Według mitu, człowiek poznał ryż dzięki dzikiemu zwierzęciu. Długi okres ulew i powodzi doprowadził do zniszczenia wszystkich upraw i zmusił ludzi do polowania na zwierzęta. Pewnego razu do ludzi podbiegł dziki pies. Zobaczyli, że do jego ogona przyczepiło się kilka żółtych ziaren. Pełni wdzięczności nie zrobili psu krzywdy, natomiast ziarna z jego ogona zasiali i w ten sposób zapoczątkowali uprawę ryżu.
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej sie wody wsypać 200 g ryżu (wypłukanego w dużej ilości wody) i dodać odrobinę masła lub oleju. Gotować na małym ogniu ok. 25 min.