Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 705 kJ / 166 kcal Tłuszcz: 0,00 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,00 g Węglowodany: 41,0 g w tym cukry: 0,00 g Białko: 0,00 g Sól: 15,40 g
Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Republika Czeska Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Parametry
Kraj producenta
Czechy
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
180
Bez glutenu (z certyfikatem)
Tak
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Tak
Bez laktozy
Tak
Bez cukru
Tak
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
Amylon a.s. Ronov nad Sázavou 13, 582 22 Přibyslav, Czechy
Co to jest kamień winny Kamień potasu (sól kwasu winowego, wodorowinian potasu), to naturalny przeciwutleniacz pochodzenia roślinnego, który jest produktem ubocznym, powstającym w procesie fermentacji winogron przy produkcji wina. Ten biały proszek słabo rozpuszcza się w wodzie i alkoholu. Na liście chemicznych dodatków do żywności widnieje pod symbolem E336i.
Kuzu Szare (Skrobia z Korzenia) BIO 125 g Terrasana
Opis: Kuzu to jest doskonałą alternatywą dla środków zagęszczających i wiążących, takich jak żelatyna czy skrobia ziemniaczana. Doskonale nadaje się do zagęszczania zup, sosów, przygotowywania polew, puddingów i nadzienia do ciast.
Kuzu to roślina rosnąca głównie w Azji. Skrobia Kuzu pozyskiwana jest z korzenia tej rośliny poprzez niezmieniony od lat proces trwający 90 dni. Rezultatem jest najwyższej jakości biały środek zagęszczający o delikatnej konsystencji. Skrobia znajdująca się w Kuzu jest bogatym źródłem żelaza, wapnia oraz fosforu.
Składniki: skrobia z korzenia Kuzu szarego* *certyfikowany składnik ekologiczny
Kraj pochodzenia składników: Japonia Certyfikat: BIO
Kuzu Białe (Skrobia z Korzenia) BIO 125 g Terrasana
Kuzu jest skrobią pozyskiwaną z korzenia azjatyckiej rośliny - opornika łatkowatego (Pueraria montana). Jest doskonałym środkiem zagęszczającym i wiążącym, stanowiąc doskonałą alternatywę dla żelatyny lub skrobi ziemniaczanej. Skrobię kuzu pozyskuje się w tradycyjnym, trwającym 90 dni procesie, którego rezultatem jest delikatny, biały proszek. Kuzu stanowi bogate źródło żelaza, wapnia i fosforu.
Składniki: Ekologiczna skrobia z korzenia kuzu białego.
Maranta Skrobia z Korzenia Bezglutenowa BIO 800 g Horeca Terrasana
Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.
100% roślinny, naturalny zamiennik jajek do pieczenia i gotowania: do ciast, placków, naleśników, panierek, burgerów itp.
Wszystkie osoby nie mogące spożywać jajek lub będące na diecie wegańskiej, w niezwykle łatwy sposób zastąpią nim jajka w naleśnikach, plackach, ciastkach czy panierkach. vEGGsy jest wyprodukowany wyłącznie z naturalnych składników, bez najmniejszej ilości chemii. Bardzo łatwy w użyciu, wystarczy zmieszać proszek vEGGs z wodą i po chwili produkt zmienia się w wegejajko. Opakowanie vEGGs jest przyjazne środowisku.
Składniki: tapioka (skrobia z manioku), mąka ziemniaczana, łuska babki jajowatej, inulina (błonnik z cykorii), substancja zagęszczająca: guma guar*, roślinne. czarna sól himalajska Kala Namak**, barwnik naturalny: karoteny *Guma guar jest naturalnym wyciągiem z nasion krzewu guar. ** Sól Kala Namak nadaje produktowi jajecznego zapachu.
W opakowaniu znajdują się dwie miarki: 5 ml oraz 25 ml