Probiotyk Joy Day 500 ml Living Food
Suplement Diety
JOY DAY PROBIOTYK to probiotyk w formie płynnej uzyskiwany w procesie fermentacji probiotycznej flory bakteryjnej.
Polecany szczególnie w terapiach probiotycznych, przy:
stanie dysbiozy organizmu i nieszczelności jelit
chorobach układu pokarmowego
chorobach autoimmunologicznych
terapiach antybiotykowych
chemioterapii i radioterapii
silnej alergii lub/i nietolerancji pokarmowej
oraz w celu wsparcia układu odpornościowego.
JOY DAY PROBIOTYK charakteryzuje się min.: wysokim potencjałem witalności biologicznej i gotowością, znajdujących się w nim szczepów bakterii, do natychmiastowego zasiedlania całej przestrzeni jelit, znaczną zdolnością adhezji do ich nabłonka. Jest to ściśle związane z faktem zawarcia w preparacie swoistego konsorcjum szczepów bakterii probiotycznych, które poddane długotrwałemu procesowi fermentacji (hodowli) aktywują swą naturalną witalność, właściwości symbiotyczne i synergiczne oraz zdolność do przetrwania w stresowym środowisku przestrzeni żołądka i początkowego odcinka jelita cienkiego. W tym samym czasie produkują one bioaktywne, prozdrowotne metabolity, w tym: związki antyseptyczne, kwasy organiczne, mikroelementy, witaminy oraz antyoksydanty, wspierające odbudowę prozdrowotnego składu mikroflory jelitowej człowieka.
Badania przeprowadzone przez Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, raportują, że JOY DAY PROBIOTYK występujący w postaci płynnej, poddany procesowi trawienia in vitro wykazuje wysoką stabilność ilościową drobnoustrojów zarówno w wariantach bez matrycy żywnościowej, jak i z jej użyciem. Przy czym zastosowanie matrycy żywnościowej skutkuje znacznym wzrostem liczby bakterii rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium, w odniesieniu do składu ilościowego na początku modelu układu trawienie in vitro, osiągając poziom 109 jtk/ml. Wartość ta znacznie przewyższa wyniki uzyskane w analogicznych badaniach komercyjnych PROBIOTYKÓW oferowanych w postaci liofilizowanej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA |
w 100 ml |
w porcji 10 ml |
% RWS * w porcji (10ml) |
wartość energetyczna |
82 kJ/19 kcal |
8 kJ/2 kcal |
0 % |
tłuszcz |
0 g |
0 g |
0 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
0 g |
0 % |
węglowodany |
4,2 g |
<0,5 g |
0 % |
w tym cukry |
<0,5 g |
0 g |
0 % |
błonnik |
<0,5 g |
0 g |
0 % |
białko |
<0,5 g |
0 g |
- |
sól |
<0,01 g |
0 g |
0 % |
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ /2000 kcal) |
Składniki: zawiera żywe szczepy bakterii probiotycznych* oraz ich metabolity, w tym: witaminy, minerały, kwasy organiczne, enzymy, antyoksydanty oraz związki antyseptyczne.
*min. 6 x107 jtk/ml w tym:
Lactobacillus rhamnosus GG ATCC53103
Lactobacillus rhamnosus LR 04
Lactobacillus rhamnosus LMG 25626
Lactobacillus acidophilus LA 02
Lactobacillus plantarum LP09
Lactobacillus plantarum LMG 26655
Lactobacillus paracasei LPC00
Bifidobacterium breve BR 03
Bifidobacterium breve LMG 13208
Bifidobacterium animals ssp. lactis BS 01
Bifidobacterium longum LMG 26652
Streptococcus thermophilus FP4
Pojemność produktu: 500 ml - ok. 50 porcji
Sposób spożywania: Dorośli: 10-15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone z ok. 100 ml wody lub z innym chłodnym napojem. Dzieci powyżej 3 roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone z 50 ml wody lub z innym chłodnym napojem
Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym (optimum 8-24oC). Nakrętkę dobrze dokręcać. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Sposób użycia: Przed otwarciem butelki zawartość lekko wstrząsnąć. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.
Uwaga producenta: Mogący powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są efektem naturalnym. Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Certyfikat: BIO, Bezgluten
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.