Doskonały dodatek do naleśników, racuchów, wypieków, białego sera, kanapek. Bez dodatku cukru, zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Sporządzono z 200 g owoców na 100 g produktu. Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.
Wartośc odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 565kJ/133kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy nasycone: <0,1 g Węglowodany: 30 g w tym cukry: 19 g Błonnik: 3,6 g Białko: 1 g Sól: <0,01 g
Zalecane warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4 st. C.
Certyfikat: BIO
Atrybuty produktu
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
90
Bez glutenu (z oznaczeniem)
Nie
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Tak
Bez laktozy
Tak
Bez dodatku cukru
Tak
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
Powidła ze świeżych śliwek węgierek RUNOLAND dzięki dużej zawartości owoców wyraźnie eksponują swój prawdziwie owocowy smak. Powidła śliwkowe doskonale komponują się ze świeżym polskim pieczywem, poranną herbatą lub kawą.
Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu. Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C) co pozwala zachować więcej cennych wartości odżywczych niż w produktach przygotowywanych w domu. Powidłami śliwkowymi można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa lub zupę śliwkową.
Powidła śliwkowe: - produkowane z węgierek - całe owoce przetarte ze skórką - gładka, smarowna konsystencja
Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu. Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek. Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny winny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos mięs lub wytrawną zupę śliwkową.
Powidła śliwkowe bez dodatku cukru: - zawiera naturalnie występuję cukry - całe owoce przetarte ze skórką - gładka, smarowna konsystencja
Sporządzono z 297 g śliwek na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru 20 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Doskonałe do domowych wypieków i deserów.
Powidło ze Śliwki Węgierki bez cukru BIO 270 g Batom
Opis: Sporządzono z 200 g owoców, na 100 g produktu. Zawiera naturalnie występujące cukry. Łączna zawartość cukru: 36 g na 100 g produktu. Może zawierać nieliczne fragmenty pestek.
Opis: Produkt otrzymany przez wydrylowanie owoców śliwki; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu ph ; pektyny: utrwalony przez pasteryzaję w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwasny charakterystyczny dla owoców śliwek, barwa zbliżona do barwy owoców.
Składniki: Sok śliwkowy* (100%) *certyfikowany składnik ekologiczny
Opis: Sok powstaje ze świeżych i zdrowych, ekologicznych owoców. Smak soku zależy od odmiany owoców. Mętność i osad to zjawisko naturalne (naturalna pozostałość drobnych cząstek miąższu). Śliwka dostarcza organizmowi prowitaminę A, która przeciwdziała "Kurzej ślepocie", jest bogatym źródłem witamin: PP, B1, B2, C. Jej systematyczne spożywanie pomaga w regulacji poziomu cukru i cholesterolu we krwi.
Wartość odżywcza w 100 ml: Wartość energetyczna: 170,19 kJ / 40,65 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 11,21 g - w tym cukry: 11,07 g Białko: 0,35 g Sól: 0,02 g
Uwagi: Przed użyciem wstrząsnąć.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu w temperaturze od 2 - 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Kraj pochodzenia składników: Polska Certyfikaty: BIO
Produkt otrzymany przez wydrylowanie owoców śliwek, utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców śliwek, barwa zbliżona do barwy owoców.
Ekologiczne powidła śliwkowe, bez cukru to idealne rozwiązanie dla osób chcących unikać w diecie jego dużej ilości. Naturalnie kwaskowa słodycz naszych powideł pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych śliwek – węgierek których jakość kontrolujemy osobiście. Wyrazisty kolor, gładka konsystencja , wyrazisty smak i zachowane bogate wartości odżywcze ze skórki - na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty w zimowe wieczory - nasze powidła sprawdzą się idealnie!
Cena:13,64 zł
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Problem zaśmiecenia naszego naturalnego środowiska z roku na rok staje się coraz bardziej palący. Statystyki rosną w niepokojącym tempie, dlatego coraz większa liczba świadomych konsumentów stara się wprowadzać w życie swoich rodzin, firm i środowisk, w których funkcjonują, dwie dopełniające się zasady: mniej śmieci (czyli „less waste”) oraz w wersji bardziej radykalnej „brak śmieci” (czyli „zero waste”).
W poprzednich wpisach pokazaliśmy, jak sprawnie i poprawnie złożyć zamówienie na naszej stronie biosklep.com.pl oraz zapoznaliśmy Cię z pracą osób obsługujących system zamówień, przyjmujących dostawy oraz kompletujących towar do spakowania.
Zapewne część Klientów korzystających ze sklepów internetowych zastanawia się, jak naprawdę to wszystko działa? Dlaczego niektóre sklepy w sieci oferują niższe niż w stacjonarnych ceny, dlaczego tu trzeba zapłacić za dostawę, a tam jest ona gratis? Co dzieje się z towarem od chwili kliknięcia „Zamów” aż po dzwonek kuriera do drzwi?
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.