Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

SUPER SPRZEDAWCA

SUPER SPRZEDAWCA ALLEGRO

Pizza Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 500 g Polfem

Pizza Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 500 g Polfem
  • nowość
Dostępność: 19 szt.
Czas wysyłki: do 2 dni roboczych
Cena: 13,95 zł 13.95
ilość szt
Zyskujesz 13 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Polfem
Kod produktu: 5906395522040

Opis

Pizza Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 500 g Polfem

Jeden z najpopularniejszych rarytasów włoskiej kuchni - pizza - tym razem w wersji bez glutenu i bez laktozy. Idealna dla dzieci i całej rodziny.

Ciasto na bezglutenową pizzę bardzo łatwo się wyrabia i kształtuje. Mieszanka jest wegańska i nie zawiera żadnych dodatków chemicznych. Bezglutenowa i wegańska mieszanka na pizzę to gwarancja pysznego obiadu czy kolacji.

Z jednego opakowania mieszanki można przygotować 2 pizze o średnicy 25 cm każda. Mieszanka ma prosty skład i pozwala na upieczenie bezglutenowej pizzy o miękkim środku i delikatnym, chrupiącym brzegu.

Składniki:
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, drożdże instant, cukier, sól

Mieszanka nie zawiera dodatków chemicznych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia - 1465 kJ / 350 kcal
Węglowodany - 81 g
- w tym cukry - 0,1 g
Tłuszcz - 0,82 g
- w tym kwasy nasycone - 0,1 g
Białko - 4,7 g
Błonnik - 1,34 g
Sól - 0,1 g

Przepis na bezglutenową pizze:

Chyba każdy lubi pizzę. To pyszne włoskie danie można sobie przyrządzić w domu - z użyciem naszej mieszanki, w wersji bezglutenowej i wegańskiej!
Z jednego opakowania mieszanki można wykonać dwie pizze o średnicy około 25 cm każda.

Składniki:
- 500 g mieszanki na pizzę
- 280 g ciepłej wody
- 2 łyżki oliwy

1.Do ciepłej wody stopniowo wsypujemy mieszankę. Mieszamy rózgą, aż zgęstnieje.

2.Następnie przez kilka minut wyrabiamy ręką. Dodajemy oliwę i dalej wyrabiamy do uzyskania jednolitego ciasta.

3.Kształtujemy kulkę, smarujemy ją oliwą, wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.

4. Wyrośnięte ciasto wykładamy na papier do pieczenia i rozciągamy palcami. Najlepiej na grubość ok.5 mm. Brzegi wyrównujemy tak, aby nie było
pęknięć.

5.Całość przenosimy na blachę. Wierzch ciasta delikatnie smarujemy oliwą i nakładamy sos pomidorowy. Sos powinien pokryć całą powierzchnię ciasta.

6.Wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni C i pieczemy przez 5 minut (góra-dół bez termoobiegu).

7.Po wyjęciu nakładamy składniki, według uznania.

8.Pizzę posypujemy szczyptą soli/oregano, skrapiamy oliwą i wkładamy do piekarnika na kolejne 10-12 minut. Pieczemy w temperaturze 250 stopni C.

Certyfikat: Bezgluten

Parametry

Kraj producenta Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 180
Bez glutenu (z certyfikatem) Tak
Certyfikat BIO Nie
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Nie
Bez laktozy Tak
Bez cukru Nie
Bez jaj Tak
Bez drożdży Nie
Producent Polfem Bogusław Cieślikowski, 34-400 Nowy Targ, ul. Polna 24

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl