Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

SUPER SPRZEDAWCA

SUPER SPRZEDAWCA ALLEGRO

Pierogi Mieszanka Bezglutenowa 500 g Polfem

Pierogi Mieszanka Bezglutenowa 500 g Polfem
  • nowość
Dostępność: 28 szt.
Czas wysyłki: do 2 dni roboczych
Cena: 13,95 zł 13.95
ilość szt
Zyskujesz 13 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Polfem
Kod produktu: 5906395522187

Opis

Pierogi Mieszanka Bezglutenowa 500 g Polfem

Nasza mieszanka na bezglutenowe pierogi pozwala przygotować tradycyjne polskie pierogi bez glutenu, nie tracąc przy tym na ich smaku.
Mieszanka na bezglutenowe pierogi jest produktem naturalnym. Bezglutenowe pierogi z soczewicą, szpinakiem czy tradycyjne ruskie to tylko część pomysłów na smaczny bezglutenowy obiad.

To bezglutenowe ciasto bardzo łatwo się wyrabia i lepi. Z jednego opakowania można przygotwać aż 60 bezglutenowych pierogów. Można je zamrozić na surowo lub po ugotowaniu.
Warto dodać, że mieszanka to w 100% produkt wegański i nie zawierający żadnych dodatków chemicznych.

Składniki:
mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, tapioka, mąka gryczana

Mieszanka nie zawiera dodatków chemicznych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia - 1506 kJ / 360 kcal
Węglowodany - 105 g
- w tym cukry 1,07 g
Tłuszcz - 0,80 g
- w tym kwasy nasycone 0,20 g
Białko - 5,30 g
Błonnik - 5,10 g
Sól - 0,01 g

Przepis na bezglutenowe pierogi:

Z jednego opakowania mieszanki można ulepić ok. 60 pierogów.

Składniki:
- 500 g mieszanki na pierogi
- 70g oleju
- 260 g wrzątku

1.Odsypujemy 50g mieszanki, a pozostałą część wsypujemy do miski i dodajemy olej. Mieszamy i stopniowo dolewamy wrzątku, aż powstanie klejące się ciasto.
2.Odłożoną część mieszanki wysypujemy na stolnicę. Z miski wykładamy ciasto i wyrabiamy do czasu, aż weźmie, wysypaną na stolnicę, mieszankę i stanie się plastyczne.
3.Po wyrobieniu, ciasto odkładamy na talerz i przykrywamy folią. W czasie
wałkowania, do podsypywania, używamy mąki ryżowej. Nigdy nie wałkujemy więcej niż 1/4 część ciasta. Od razu wykrawamy krążki i lepimy pierogi.

Rozwałkowanie zbyt dużego kawałka, może powodować wysychanie ciasta i stwarzać problemy przy sklejaniu pierogów. Farsz powinien być zwarty i niezbyt
wilgotny.

Ważne: zaraz po zrobieniu pierogi należy gotować lub zamrozić.

Gotowanie:
Świeżo ulepione lub zamrożone pierogi rzucić na lekko gotującą się wodę. Po wypłynięciu, gotować około 2 minuty. Wyjmować, delikatnie, cedzakiem na półmisek.

Certyfikat: Bezgluten

Parametry

Kraj producenta Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 180
Bez glutenu (z certyfikatem) Tak
Certyfikat BIO Nie
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak
Bez laktozy Tak
Bez cukru Tak
Bez jaj Tak
Bez drożdży Tak
Producent Polfem Bogusław Cieślikowski, 34-400 Nowy Targ, ul. Polna 24

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl