Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Orzechy Nerkowca w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa
Delikatne orzechy nerkowca oblane surową czekoladą z dodatkiem aromatycznej kawy. Wyprodukowane z wysokiej jakości składników ekologicznych, które nie zostały poddane obróbce w temperaturze powyżej 45 stopni Celsjusza. Dzięki temu zachowały swoje wartości odżywcze, zyskując doskonały smak.
Składniki: Czekolada 50% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, kawa mielona*, wanilia Bourbon*), orzechy nerkowca* 50% * składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Zawartość masy kakaowej w czekoladzie min. 70%. W produkcie możliwa jest obecność innych orzechów.
Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna: 2436 kJ / 588 kcal Tłuszcz: 46 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g Węglowodany: 23 g - w tym cukry: 21 g Błonnik: 11 g Białko: 13 g Sól: 0,1 g
Kraj producenta: Polska Certyfikat: BIO
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
120
Bez glutenu (z certyfikatem)
Nie
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Tak
Bez laktozy
Tak
Bez cukru
Nie
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
Surovital, ul. Św. Ledóchowskiej 5/18, 02-972 Warszawa
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1914 kJ / 459 kcal Tłuszcz: 62 g - w tym kwasy nasycone: 17 g Węglowodany: 47 g - w tym cukry: 45 g Białko: 5 g Sól: 0,1 g
Informacja alergenna: Może zawierać orzechy.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wszystkie surowce, z których korzystamy pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską. Zawartość masy kakaowej 65%.
Ekologiczne Jagody Goji w Surowej Czekoladzie BIO 70g Cocoa
Słynące z wysokiej zawartości przeciwutleniaczy jagody goji oblane doskonałą, surową czekoladą, wyprodukowaną ze składników z upraw ekologicznych. Żaden z nich nie został poddany obróbce w temperaturze powyżej 45 stopni, dzięki czemu zachowały cenne składniki odżywcze, zyskując zarazem wspaniały smak.
Składniki: Czekolada* 65% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*), jagody goji* 35%. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Zawartość masy kakaowej w czekoladzie min. 65%. W produkcie możliwa jest obecność orzechów.
Chrupiące migdały oblane najwyższej jakości wegańską czekoladą, stworzoną wyłącznie ze składników z certyfikowanych upraw ekologicznych. Na żadnym etapie produkcji nie zostały one podgrzane do temperatury wyższej niż 40 stopni Celsjusza, co pozwoliło zachować wszystkie cenne składniki odżywcze, jednocześnie uzyskując doskonały smak.
Ekologiczne Migdały w Surowej Czekoladzie BIO 70g Cocoa
Ekologiczne migdały oblane wysokiej jakości czekoladą, wyprodukowaną wyłącznie z certyfikowanych składników ekologicznych. Czekolada została wyprodukowana z surowego, nieprażonego kakao i składników, które nie zostały poddane obróbce termicznej. Dzięki temu zachowały one bogactwo składników odżywczych, zyskując doskonały smak.
Składniki: Czekolada 65% (nieprażone ziarna kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon*), migdały* 35% *składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Zawartość masy kakaowej w czekoladzie min. 65%. W produkcie możliwa jest obecność orzechów.
Ekologiczne Morwy w Surowej Czekoladzie BIO 70g Cocoa
Owoce białej morwy słyną z zawartości przeciwutleniaczy. Są także pomocne w obniżaniu poziomu cholesterolu LDL. Oblane wysokiej jakości surową czekoladą stanowią doskonałą przekąskę. Na żadnym etapie produkcji składniki nie zostały poddane działaniu temperatury wyższej niż 45 stopni Celsjusza, co pozwoliło zachować cenne składniki odżywcze oraz uzyskanie doskonałego smaku.
Składniki: Czekolada 65% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon*), morwa biała 35%. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Zawartość masy kakaowej w czekoladzie min. 65%. W produkcie możliwa jest obecność orzechów.
Orzechy Laskowe w Czekoladzie Kokosowej BIO 70 g Cocoa
Chrupiące orzechy laskowe oblane aksamitną, kokosową czekoladą powstałą wyłącznie z najwyższej jakości składników ekologicznych, które nie zostały poddane obróbce w temperaturze wyższej niż 40 stopni Celsjusza. Pozwoliło to na zachowanie cennych składników odżywczych w nich zawartych, uzyskując przy tym doskonały smak.
Ekologiczne Orzechy Laskowe w Surowej Czekoladzie BIO 70 g Cocoa
Chrupiące orzechy laskowe oblane aksamitną, surową czekoladą. Doskonała przekąska wyprodukowana z najwyższej jakości ekologicznych składników, nie poddanych temperaturze powyżej 45 stopni Celsjusza. Dzięki temu zachowały cenne składniki odżywcze oraz doskonały smak.
Składniki: Czekolada 65% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon*), orzechy laskowe* 35%. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Zawartość masy kakaowej w czekoladzie min. 65%. Możliwa obecność innych orzechów.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 2497 kJ / 602 kcal Tłuszcz: 47 g - w tym kwasy nasycone: 21 g Węglowodany: 30 g - w tym cukry: 21 g Białko: 11 g Sól: 0,1 g Błonnik: 7 g
Informacja alergenna: Produkt może zawierać orzechy powodujące alergie lub nietolerancję pokarmową.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis: Wszystkie surowce, z których korzystamy pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską. Zawartość masy kakaowej 65%
Wartość odżywcza w 100 ml: Wartość energetyczna 1916 kJ / 459 kcal Tłuszcz: 24,34 g; w tym kwasy nasycone: 15,1 g; Węglowodany: 52 g; w tym cukry: 51,3 g; Błonnik: 8,6g; Białko: 3,8 g; Sól: 0,09 g
Kawałki ekologicznych bananów oblane surową czekoladą wyprodukowaną z najwyższej jakości składników z certyfikowanych upraw ekologicznych. Na żadnym etapie produkcji składniki nie zostały poddane działaniu temperatury wyższej niż 45 stopni, co pozwoliło na uzyskanie doskonałego smaku i zachowanie cennych składników odżywczych.
Składniki: Czekolada 50% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon*), suszone banany* 50%. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Zawartość masy kakaowej w czekoladzie min. 70%. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
Opis: Delikatny słodkawy smak ekologicznych nerkowców łączy się w harmonijną całość z organiczną belgijską czekoladą. Produkt z polskiej rodzinnej Manufaktury, wytwarzany tradycyjnymi, ręcznymi metodami. Produkt jest przebadany pod kątem nieobecności glutenu, nadaje się dla osób na diecie bezglutenowej.
Informacja alergenna: Produkt zawiera soję, orzechy nerkowca
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Orzechy Nerkowca BIO 75 g BioMinki Ekologiczne orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deserów i sałatek.
Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna - 2397 kJ / 577 kcal Tłuszcz - 42 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 9,4 g Węglowodany - 30 g w tym cukry - 15 g Białko - 17 g Sól - 0,04 g
Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Kraj pochodzenia składników: Indie Kraj producenta: Polska Certyfikat: BIO
Ekologiczne orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deserów i sałatek. Świetnie komponują się również z wieloma potrawami dalekowschodnimi.
Ekologiczne orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, desesów i sałatek. Świetnie komponują się również z wieloma potrawami dalekowschodnimi.
Ekologiczne orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśród orzechów. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deserów i sałatek. Świetnie komponują się również z wieloma potrawami dalekowschodnimi.
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 2397 kJ/577 kcal Tłuszcz: 42 g - w tym kwasy nasycone: 9,4 g Węglowodany: 30 g - w tym cukry: 15 g Białko: 17 g Sól: 0,04 g
Kraj pochodzenia: Wietnam Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 2397 kJ/577 kcal Tłuszcz: 42 g - w tym kwasy nasycone: 9,4 g Węglowodany: 30 g - w tym cukry: 15 g Białko: 17 g Sól: 0,04 g
Kraj pochodzenia: Wietnam Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Napój z Orzechów Nerkowca Niesłodzony BIO 1 litr EcoMil
Mleko z orzechów nerkowca bez dodatku cukru. Idealne do płatków śniadaniowych a także napojów przyrządzanych na zimno i ciepło, szejków, koktajli, drinków.
Składniki: baza z ORZECHÓW NERKOWCA* 99.9% (woda, NERKOWCE* 6%), sól morska * składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Kraj pochodzenia: Hiszpania Certyfikaty: BIO (Agricultura ES-ECO-020-CV)
Posiadające charakterystyczny, delikatnie słodkawy smak nerkowce są prawdziwą skarbnicą składników odżywczych i prozdrowotnych. Badania udowodniły ich korzystny wpływ na gospodarkę cukrową oraz przemianę materii. Krem z prażonych nerkowców stanowi świetny dodatek do naleśników, kanapek, jak również domowych wypieków i deserów. Znajduje także zastosowanie w kuchni indyjskiej.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 2667 kJ / 643 kcal Tłuszcz: 51,0 g; - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,0 g; Węglowodany: 22,0 g; - w tym cukry: 5,0 g; Białko: 22,0 g; Sól: 0,0 g
Kraj producenta: Holandia Kraj pochodzenia składników: Wietnam Certyfikat: BIO
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 2477 kJ /591kcal Tłuszcz - 46,50 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 9,50 g Węglowodany - 22,50 g - w tym cukry - 0 g Białko - 18,50 g Sól - 0 g
Kraj pochodzenia składników: Holandia Kraj producenta: Holandia Certyfikat: BIO
Opis: Chrupiące połączenie surowego ekologicznego migdała oraz organicznej, belgijskiej czekolady zawierającej 70% kakao. Przekąska stanowi klasyczne połączenie smaków. Produkt z polskiej rodzinnej Manufaktury, wytwarzany tradycyjnymi, ręcznymi metodami. Produkt jest przebadany pod kątem nieobecności glutenu, nadaje się dla osób na diecie bezglutenowej.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 2286 kJ / 546 kcal Tłuszcz: 40 g - w tym kwasy nasycone: 19 g Węglowodany: 26 g - w tym cukry: 22 g Białko: 11 g Sól: 0 g
Informacja alergenna: Produkt zawiera soję, migdały
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Daktyle w Surowej Czekoladzie BIO 100 g Bio Planet
Ekologiczne suszone daktyle oblane czekoladą z nieprażonych ziaren kakaowca, słodzoną cukrem kokosowym. Stanowią wyśmienitą samodzielną przekąskę, również dla osób na diecie wegańskiej.
Daktyle w Surowej Czekoladzie BIO 250 g Bio Planet
Ekologiczne suszone daktyle oblane czekoladą z nieprażonych ziaren kakaowca, słodzoną cukrem kokosowym. Stanowią wyśmienitą samodzielną przekąskę, również dla osób na diecie wegańskiej.
Ekologiczne, delikatnie kwaskowe owoce żurawiny w doskonałej gorzkiej czekoladzie. Wyprodukowana wyłącznie z wysokiej jakości składników, bez białego cukru i syntetycznych dodatków. Produkt pochodzi z polskiej rodzinnej manufaktury i jest wytwarzany tradycyjnymi metodami.
Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1696 kJ/409 kcal Tłuszcz: 19 g; w tym kwasy nasycone: 11 g; Węglowodany: 49 g; w tym cukry: 44 g; Białko: 5,6 g; Sól: 0,0 g
Informacja alergenna: Może zawierać orzechy nerkowca i migdały.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.