Oliwa z Oliwek z Chili BIO 250 ml Gabro
Składniki:
Oliwa z oliwek* 99%, naturalny aromat chili 1% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczeniana, najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Ekologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (na zimno) ma jasny złocisto-zielony kolor, aromat zielonych oliwek, lepką konsystencję i delikatny ostry posmak chili.
Ostry i jednocześnie aromatyczny olej, który wyraźnie charakteryzuje typową kuchnię regionalną. Jego mocny smak i trwały aromat jest w stanie nadać smak , bez zmiany smaku GABRO , każdej potrawie, od makaronu po mięso.
Do oliwy z oliwek extra virgin GABRO dodają aromaty . Zwykle w okresie letnim rośliny aromatyczne osiągają maksymalny rozwój i pozostawia się je do zaparzenia, naturalnie im dłuższy okres odpoczynku, tym intensywniejszy smak. W różnych smakach czosnek, chilli, cytryna, czarna trufla i bazylia do przyprawiania potraw szczyptą szczególnego i odmiennego smaku.
Zalecamy przechowywanie olejku smakowego GABRO w szklanych butelkach w chłodnym, suchym miejscu z dala od promieniowania słonecznego. Utrzymuje się przez długi czas, zachowując cały zapach śródziemnomorskich aromatów.
Ze względu na swój żywy smak o mocnym i harmonijnym charakterze idealnie nadaje się do przyprawiania grillowanych ryb, gotowanych lub grillowanych białych mięs, pierwszych dań, frytek, warzyw, sałatek, bruschett, zup i roślin strączkowych bez zakrywania ich smaków.
Wartość odżywcza W 100 ml
Wartość energetyczna - 3389 kJ/824 kcal
Tłuszcz - 91,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 14,9 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od światła i źródeł ciepła.
Certyfikat: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.