Olej Rzepakowy do Smażenia Bezglutenowy BIO 500 ml Bio Food
Olej rzepakowy do smażenia - bogactwo cennych witamin i składników odżywczych
Olej rzepakowy nazywany jest również “oliwą Północy”. To jeden z najczęściej spożywanych tłuszczów roślinnych w Polsce. Mimo jego rosnącej popularności, wciąż są osoby, które nie do końca zdają sobie sprawę z jego licznych zalet.
Olej rzepakowy BIO - zdrowa alternatywa dla tradycyjnych tłuszczów
Olej rzepakowy to doskonała propozycja do smażenia. W swoim składzie zawiera wiele cennych składników odżywczych, jakimi są m.in. wielonienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, E i K, beta-karoten, a także sterole.
Olej rzepakowy to bogate źródło witaminy A, czyli beta-karotenu. Substancja ta wykazuje właściwości antyoksydacyjne, a także korzystanie wpływa na funkcjonowanie systemu immunologicznego i dba o zdrowie naszych oczu.
Składniki:
olej rzepakowy* (100 %)
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Nasz olej jest rafinowany – idealnie nadaje się do smażenia!
Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna: 3760 kJ/900 kcal
Tłuszcz: 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Uwaga
Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza.
Certyfikaty: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.