Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

SUPER SPRZEDAWCA

SUPER SPRZEDAWCA ALLEGRO

Naleśniki Mieszanka Bezglutenowa 500 g Polfem

Naleśniki Mieszanka Bezglutenowa 500 g Polfem
  • nowość
Dostępność: 23 szt.
Czas wysyłki: do 2 dni roboczych
Cena: 13,95 zł 13.95
ilość szt
Zyskujesz 13 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Polfem
Kod produktu: 5906395522156

Opis

Naleśniki Mieszanka Bezglutenowa 500 g Polfem

Jedno z ulubionych dań Polaków tym razem w wersji wegańskiej i bez glutenu! Bezglutenowe naleśniki przygotowane z naszej mieszanki są lekkie i smaczne. Elastyczne ciasto bezglutenowe pozwala także na kształtowanie i rolowanie krokietów. Mieszanka na bezglutenowe naleśniki jest w 100% naturalna i nie zawiera żadnych dodatków chemicznych.

Nasza mieszanka na bezglutenowe naleśniki ma bardzo prosty i czytelny skład. To idealny pomysł na bezglutenowy obiad, śniadanie czy kolację.

Bezglutenowe naleśniki z użyciem naszej mieszanki przygotowuje się tak jak tradycyjne - mieszanka po prostu zastępuje mąkę. Z jednego opakowania można przygotować około 20 sztuk przepysznych naleśników.

Składniki:
mąka ryżowa, tapioka, mąka kukurydziana

Mieszanka nie zawiera dodatków chemicznych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia - 1457 kJ / 348 kcal
Węglowodany - 76 g
- w tym cukry - 0,27 g
Tłuszcz - 1,7 g
- w tym kwasy nasycone 0,23 g
Białko - 7,15 g
Błonnik - 1,13 g
Sól - 0,01 g

Przepis na bezglutenowe naleśniki:

Składniki:

- 500 g mieszanki na naleśniki
- 175 g mleka
- 4 jaja
- 650 g wody
- 3 łyżki oleju i szczypta soli

1.Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta.

2.Mieszaninę odstawiamy na 20 minut od czasu do czasu mieszając.

3.Rozgrzewamy patelnię. Przed każdym wlaniem ciasta, smarujemy ją papierowym ręcznikiem, nasączonym olejem. Przed każdym nabraniem ciasta chochlą, mieszamy ciasto.

4. Smażymy jak tradycyjne naleśniki


Kilka uwag dotyczących naleśników bezglutenowych i wegańskich:

1. Może się zdarzyć, że pierwsze naleśniki będą sprawiać kłopot. Ważna jest odpowiednia gęstość ciasta. Gdy jest za gęste, dolewamy wody.

2. Naleśniki wegańskie smaży się łatwo, jednak ze względu na skład, zachowują się nieco inaczej niż tradycyjne.

3. Po zdjęciu z patelni nie kładziemy kilku naleśników warstwowo, jeden na drugim, ale na osobnych talerzach, najwyżej dwa i to suchymi stronami do siebie. Mogą się sklejać.

4. Po zdjęciu z patelni są trochę sztywne ale po kilku minutach stają się elastyczne. Można je swobodnie zwijać i zginać.

5. Przed każdym wlaniem ciasta, patelnię przecieramy papierowym ręcznikiem, nasączonym olejem.

6. Przed każdym nabraniem ciasta na chochelkę, mieszamy je w misce. Mąki bezglutenowe lubią osiadać.

Certyfikat: Bezgluten

Parametry

Kraj producenta Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 180
Bez glutenu (z certyfikatem) Tak
Certyfikat BIO Nie
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak
Bez laktozy Tak
Bez cukru Tak
Bez jaj Tak
Bez drożdży Tak
Producent Polfem Bogusław Cieślikowski, 34-400 Nowy Targ, ul. Polna 24

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl