Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Miód Manuka MGO™ 400+ 250 g to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miodów Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400+ mg/kg (MGO™ 400+).
Dzięki temu miód manuka jest: - pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry - wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego - dobroczynny wpływ na układ immunologiczny
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Co sprawia, że Miód Manuka jest tak wyjątkowy? Unikatowy dla Nowej Zelandii miód Manuka jest jedynym na świecie w 100% naturalnym produktem spożywczym zawierającym istotne żywieniowo ilości methylglyoxalu (MGO™) – od 30 do 800 mg/kg. Dla porównania - zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg.
Naukowo potwierdzone właściwości Unikalny Miód Manuka MGO™ powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium, rosnącej tylko w Nowej Zelandii. Z początku wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, a właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat.
Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech. „Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008
Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Nowa Zelandia
Kraj producenta
Nowa Zelandia
Bez glutenu (z certyfikatem)
Nie
Certyfikat BIO
Nie
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Nie
Bez laktozy
Tak
Bez cukru
Tak
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
Manuka Health New Zealand Ltd., 66 Weona Court, PO Box 25, Te Awamutu 3800, Nowa Zelandia
Dystrybutor
Propharma Sp. z o.o. Łopuszańska 36, 02-220 Warszawa
Opis: Miód Manuka MGO™ 100+ 250 g to najczęściej kupowany słoik miodu Manuka MGO™ 100+. Cechuje się relatywnie wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg. Zwykłe miody zawierają średnio od 1 do 10 mg/gk.
Methylglyoxal, który w istotnym stężeniu występuje tylko w niektórych miodach Manuka jest źródłem unikatowych właściwości tego produktu: - wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego - dobroczynne działanie dla układu immunologicznego - pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250 g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Opis: Miód Manuka MGO™ 100+ 500 g to najczęściej kupowany słoik miodu Manuka MGO™ 100+. Cechuje się relatywnie wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg. Zwykłe miody zawierają średnio od 1 do 10 mg/gk.
Methylglyoxal, który w istotnym stężeniu występuje tylko w niektórych miodach Manuka jest źródłem unikatowych właściwości tego produktu: - wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego - dobroczynne działanie dla układu immunologicznego - pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500 g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Nowozelandzki miód Manuka MGO™ 250+. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu: - wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego - wspomaga pracę układu immunologicznego - pomaga w dbaniu o zdrowy stan skóry
Nowozelandzki miód Manuka MGO™ 250+. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu: - wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego - wspomaga pracę układu immunologicznego - pomaga w dbaniu o zdrowy stan skóry
Miód Manuka MGO™ 400+ jest wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miodów manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400+ mg/kg (MGO™ 400+).
Dzięki temu miód manuka jest: - pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry - wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego - dobroczynny wpływ na układ immunologiczny
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Miód Manuka MGO™ 550+ jest wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miodów manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 550+ mg/kg (MGO™ 550+).
Dzięki temu miód manuka jest: - pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry - wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego - dobroczynny wpływ na układ immunologiczny
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Miód Manuka MGO™ 550+ jest wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miodów manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 550+ mg/kg (MGO™ 550+).
Dzięki temu miód manuka jest: - pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry - wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego - dobroczynny wpływ na układ immunologiczny
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Składniki: Miód manuka (55%)*, syrop z agawy*, koncentrat soku z aceroli* *certyfikowany składnik ekologiczny
Opis: W 100% naturalny Miód BIO HOYER Manuka produkowany jest przez pszczoły żywiące się nektarem nowozelandzkiego krzewu Manuka (Leptospermum scoparium). Miód ten jest znany w tamtych rejonach od stuleci i z powodzeniem stosowany przy problemach zarówno wewnętrznych jak i zewnętrznych. Miód Hoyer Manuka został poddany badaniu na zawartość aktywnego czynnika antybakteryjnego przez certyfikowany Instytutu Analiz Miodu (QSI GmbH) Dr. C. Lüllmanna z Bremen. Badania wykazały, iż miód ten posiada powyżej 100 (mg/kg) MetyloGlyOxalu. Dokładna zawartość MGO uzależniona jest od partii produkcyjnej i jest uwidoczniona na opakowaniu.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis: Ekologiczny miód Manuka MG250 +. Miód ten posiada powyżej 250 (mg/kg) MetyloGlyOxaluMGO. Miód Manuka w Nowej Zelandii jest jednym z prawdziwych cudów natury. Pozyskiwany jest z krzewów herbacianych Manuka rosnących na odległym zachodnim wybrzeżu Nowej Zelandii. Miód manuka słynie głownie ze swoich właściwości wzmacniających i antyseptycznych. Oprócz tego wykazuje inne prozdrowotne właściwości charakterystyczne dla miodów: poprawia krążenie krwi, obniża ciśnienie, zwiększa wydzielanie żółci, zwiększa wytwarzanie nowych komórek krwi, podnosi ogólną odporność organizmu.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1350 kJ / 322 kcal Tłuszcz: 0,9 g - w tym kwasy nasycone: 0,9 g Węglowodany: 77 g - w tym cukry: 74 g Białko: 0,37 g Sól: 0,005 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia składników: Nowa Zelandia Certyfikaty: BIO
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ i Witaminą C o Smaku Cytrynowym Manuka Health 65 g (15 cukierków) Suplement diety
Miód Manuka MGO™ 400+ i witamina C zostały dodane w momencie chłodzenia mieszaniny, aby zachować ich właściwości. Znajdujący się w składzie cukierków miód Manuka MGO™ 400+ ma wysoką zawartość methylglyoxalu - powyżej 400 mg/kg. Dla porównania jego zawartość w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. To składnik, który odpowiada za unikalne właściwości miodów Manuka. Składniki: Cukier trzcinowy, syrop glukozowy, miód manuka MGO 400+ 8%, woda, naturalny aromat cytrynowy 0,5%, witamina C (kwas askorbinowy) 0,11%, barwnik: kurkuma.