Producenci
Statystyki
Produktów:
4055
Nowości:
71
Promocje:
48

Miód Manuka MGO™ 250+ 500 g Manuka Health

Dostępność: brak towaru
Cena: 171,90 zł 171.90
quantity szt.
Zyskujesz 171 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Manuka Health
Kod produktu: 9421023620692

Opis

Miód Manuka MGO™ 250+ 500 g Manuka Health

Opis:
Nowozelandzki miód Manuka MGO™ 250+ w 500 gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

- wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Zalecane spożycie:
Zalecane spożycie:
1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem.
Opakowanie 500 g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

Naukowo potwierdzone właściwości:
Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat.

Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.
Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Produkt I Methylglyoxal, mg/kg
Miód Manuka: 30-800 +
Inne miody: 0-10
Inne produkty żywnościowe: 0-50

Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia


Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku.
W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.

 

Iso   Zdrowa żywność  Certyfikat MGO  Rmp

Parametry

Certyfikat BIO Nie
Bez glutenu z certyfikatem Nie
Naturalnie bezglutenowe Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Nie
Bez laktozy Tak
Bez jaj Tak
Bez cukru Tak
Bez drożdży Tak

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

 

 

 

 

 

 

Nowości
Ocet UME 250 ml Natural
Ocet UME 250 ml Natural
9,20 zł
szt.
Pektyna do Dżemów 30 g C&G
Pektyna do Dżemów 30 g C&G
5,90 zł
szt.
Sos Sojowy Ciemny BIO 150 ml Solida Food
Sos Sojowy Ciemny BIO 150 ml Solida Food
8,15 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl