Mieszanka na Naleśniki Bezglutenowe BIO 250 g Pięć Przemian
Składniki:
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka owsiana bezglutenowa*, maranta trzcinowa*, tapioka*, cukier kokosowy*, sól himalajska, kurkuma*, kardamon*.
* certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt bezglutenowy.
Może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 500 ml płynu (może być mleko,mleko roślinne lub woda) i 1 jajko.
2. Dokładnie wymieszaj (możesz użyć blendera, miksera albo trzepaczki) i odstaw na 10 min.
3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu (najlepszy będzie olej kokosowy lub masło klarowane), z dwóch stron na złoty kolor.
Naleśniki można przygotować również na sposób wegański (bez jajka). Doskonale smakują zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami.
Wartość odżywcza* w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 559 kJ / 134 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 25 g
- w tym cukry: 3 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 4 g
Sól: 0,5 g
Wartość odżywcza* w 1 naleśniku (40 g):
Wartość energetyczna: 224 kJ / 54 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 10 g
- w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,2 g
* wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 250 ml mleka 2%, 250 ml wody i 1 jajka.
Wyprodukowano w Polsce przez:
Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Certyfikat: BIO, Bezgluten
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.