Mieszanka do Wypieku Ciast Bezglutenowa BIO 500 g Probio
Składniki:
cukier puder trzcinowy*, mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, len złoty*, proszek do pieczenia* (skorbia kukurydziana*, substancje spulchniające [wodorowinian potasu, wodorowęglan sodu]), łuska babki jajowatej*, kurkuma*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
500 g mieszanki połączyć z 250 ml mleka lub napoju roślinnego i 120 ml oleju. Do ciasta można dodać orzechy, owoce, krople czekoladowe itp. Gotowe ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej formy lub foremek muffinek. Piec 35-40 min. w temperaturze 170 °C
Informacja alergenna:
możliwa obecność nasion sezamu.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1512 kJ/361 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
- w tym cukry: 26 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 5,2 g
Sól: 1,3 g
Kraj producenta: Czechy
Certyfikat: BIO, Bezgluten
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.