Mieszanka Do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g - PROBIO
Składniki
mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1497 kJ /358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 66 g
- w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6 g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 g
Informacja alergenna
Może zawierać sezam.
Sposób przygotowania
Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać.
Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia.
Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C.
Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
Certyfikaty: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.