Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Mieszanka do Wypieku 9 KETO Bułek Bezglutenowych Ciemnych 310 g Pięć Przemian
Mieszanka dla osób na diecie ketogenicznej.
Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki wsyp do miski. 2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody. 3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia. 4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach. 5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. 6. Wsadź do piekarnika. 7. Nastaw 180°C i piecz przez 60 min. 8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal Tłuszcz: 24 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g Węglowodany: 9,5 g - w tym cukry: 3,9 g Białko: 10 g Błonnik: 13 g Sól: 2,3 g
Wyprodukowano w Polsce Certyfikat: Bezglutenowy
Parametry
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki wsyp do miski. 2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody. 3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia. 4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach. 5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. 6. Wsadź do piekarnika. 7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min. 8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Chleb z Czarnuszką Bezglutenowy Mieszanka do Wypieku 500 g Pięć Przemian Bezglutenowa mieszanka do domowego wypieku chleba, oparta na mące owsianej z dodatkiem nasion i czarnuszki. Wystarczy dodać 500ml gazowanej wody i piec przez 1,5h.
Chleb z Jagodami Goji Bezglutenowy Mieszanka do Wypieku 500 g Pięć Przemian
Wystarczy dodać 0,5 litra wody gazowanej, wymieszać i wstawić na 90 minut do piekarnika.
Sposób przygotowania: 1. Nagrzej piekarnik do 190°C. 2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. 3. Wsyp mieszankę do miski. 4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody. 5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny. 6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: migdały (konfekcjonowane w zakładzie). Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Mix C Mieszanka do Wypieku Ciast Bezglutenowa 1 kg Schär Torty i słodkie wypieki, ciastka, tartaletki i kruche ciasta Mieszanka mąk bezglutenowych do wypieku ciast, ciasteczek i tart, według receptury opracowanej specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z soczewicy, skrobia modyfikowana z tapioki, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego.
Produkt bez laktozy. Może zawierać śladowe ilości soi.
Mix B, Mieszanka do Wypieku Chleba i Pizzy, Bezglutenowa 1 kg Schär Mieszanka mąk przeznaczona do wypieku chleba, bułek, pizzy i ciast drożdżowych. Receptura opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Przepis na chleb i pizzę dostępny jest na opakowaniu produktu.
Mąka Mix do Wypieku Chleba Bezglutenowy BIO 800 g Bauck
Opis: Nasza mieszanka jest idealna do wypieku pieczywa, bułek, pieczywa chrupkiego, płaskich chlebów, ciasteczek imprezowych i pizzy. Ta mieszanina jest kontrolowana na brak obecności glutenu i nadaje się do diety bezglutenowej oraz osób z celiakią.
Na opakowaniu znajdziesz różne wskazówki dotyczące przepisów i instrukcje przygotowania z kuchni Bauckhof dla: • Ciasto Quark - do szybkiego wypieku bułeczek, ciabatty i ciastek imprezowych • Różne pieczywo, bułki, pizza, pieczywo chrupkie i chleb
Każda partia naszych produktów bezglutenowych jest analizowana pod kątem zawartości glutenu w naszym laboratorium bezpośrednio po produkcji. Wszystkie produkty bezglutenowe są zarejestrowane w niemieckim Celiac Society.
Składniki: Skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka jaglana pełnoziarnista*, gryczany zaczyn w proszku* (mąka gryczana*, mąka quinoa*, kultury starterowe), zagęszczacz: guma guar* * produkty z rolnictwa ekologicznego
Informacja alergenna: Produkt może zawierać śladowe ilości soi.
Przykładowe przepisy: Chleb z foremki: 500 g Mix mąk, 1 paczka suchych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 475ml letniej wody, 1 łyżka stołowa oleju. Mix mąk wymieszać z suchymi drożdżami, cukrem i solą. Dodać wodę i olej i wyrabiać mikserem ok. 5 min. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem 25cm formy do pieczenia. Wierzch wygładzić i posmarować obficie wodą. Na koniec wypędzlować olejem. Przykrytą blachę zostawić w ciepłym pomieszczeniu na 20 min. Piec ok. 60 min. w temp. 200°C.
W automacie do pieczenia chleba: Ilość wody zredukować do 425 ml. Najpierw wodę, potem resztę składników włożyć do pojemnika. Piec używając program szybki. Podczas procesu ugniatania 2-3 razy oddzielić ciasto od brzegu, żeby składniki dobrze wymieszać. Wskazówka: Dzięki dodaniu cukru (jak w przepisie) chleb jest lepszy i zarumieniony. Można w ogóle nie dodawać cukru lub zastąpić go 1 łyżeczką miodu, syropu z agawy czy syropem z buraków cukrowych.
Kraj producenta: Niemcy Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Mieszanka do Wypieku Chleba Vital Bezglutenowa BIO 315 g Bio Vegan
Sposób przygotowania: potrzebujesz 300 ml wody, 2 łyżki (20 ml) octu jabłkowego, 2 łyżki (20 ml) oleju roślinnego, trochę mąki bezglutenowej. Wymieszać w misce mieszankę do wypieku, wodę, ocet i olej; odstawić na 30 min, następnie krótko wyrobić. Uformować chleb lub bułki, naciąć na głębokość ok. 2 cm. Wstawić foremkę z chlebem wraz z naczyniem wypełnionym wodą do nagrzanego piekarnika. Piec w 210°C przez 50 min., z termoobiegiem lub w 220°C przez 60 min.,bułki piec 20 min. krócej