Mieszanka do Pieczenia Pizzy Bezglut. BIO 350 g Bauck Hof
Bezglutenowe ciasto do pizzy - mieszanka do szybkiego pieczenia 1 blachy do pieczenia lub 2 okrągłych tortownic.
Przygotowanie 5 minut, czas pieczenia 20 minut
Bezglutenowe ciasto do pizzy Bauckhof smakuje jak domowe i jest szybkie i łatwe.
Wystarczy dodać wodę i olej i nie trzeba wyrastać.
Składniki:
mąka ryżowa razowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian monosodowy, skrobia kukurydziana*), mielone łupiny babki jajowatej*, syrop ryżowy w proszku*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z komosy ryżowej*, mąka ryżowa, kultury starterowe), sól morska
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1436 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75,6 g
- w tym cukry: 2,2 g
Białko: 4,2 g
Sól: 2,1 g
Błonnik: 3,5 g
Sposób przygotowania:
Nagrzać górną i dolną grzałkę piekarnika do 225 stopni C. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (mieszadła) z 250 ml letniej wody i 2 łyżkami oliwy aż do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta,
Posypać ciasto skrobią spożywczą i rozwałkować równomiernie do kształtu blachy lub dwóch tortownic. Położyć dodatki według własnego wyboru i piec przez około 15-20 minut.
Informacja alergenna:
Może zawierać soję
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Michał
Ciasto dobre jak na produkt bezglutenowy, nigdy nie będzie takie jak z mąki pszennej, ale łatwe w przygotowaniu, dobrze się wyrabia, no i lepsze niż w jakiejkolwiek pizzerii oferującej wersję bezglutenową :)